Centrul de Cultură „George Apostu” și Asociația de Concerte „Syrinx” vă invită sâmbătă, 29 iunie 2024, începând cu ora 17.00, la o seară muzicală dedicată rafinamentului artistic, ce îi are invitați pe renumitul oboist Diego Dini Ciacci, din Italia, alături de talentatul pianist Daniel Rudichi.
Diego Dini Ciacci este considerat unul dintre cei mai mari oboiști italieni ai scenei muzicale actuale. În prezent, predă la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano și susține cursuri de master în diverse colțuri ale lumii (Mozarteum Salzburg, Beijing, Köln și Havana).
Are o carieră impresionantă, a cântat cu orchestre renumite și la festivaluri internaționale de prestigiu (inclusiv Salzburg, Alicante, Strasbourg, Geneva, Viena, Lucerna, Boston și Zurich), alături de muzicieni de talie mondială.
În ultimii ani, Diego Dini Ciacci și-a îmbinat cu succes activitatea solistică cu cea de dirijor, colaborând cu orchestre prestigioase precum Ente Lirico Arena din Verona, Teatrul Massimo din Palermo, Orchestra de Cameră din Padova, Orchestra Haydn din Bolzano și Trento, Sinfonica di Sanremo, Sinfonica Abruzzese, Camerata di Prato, Filarmonica din Timișoara, Arad și Oradea. Diego Dini Ciacci cântă la un oboi Buffet Crampon Prestige.
Daniel Rudichi, absolvent al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și masterand la Universitatea Națională de Artă „George Enescu” din Iași, este profesor de pian și corepetitor la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra Neamț. A început studiul pianului la vârsta de 7 ani, a obținut rezultate remarcabile la diverse concursuri, inclusiv la Olimpiada Națională. Pe lângă muzica clasică, interpretează și alte genuri muzicale precum jazz, lounge piano, neo-soul și R&B. În prezent, organizează și susține activități culturale, participând activ la concursuri naționale importante, inclusiv la Olimpiada Națională, în calitate de corepetitor.
În program:
Robert Schumann – Adagio și allegro pentru oboi și pian
Gabriel Fauré – Siciliana pentru oboi și pian
Giuseppe Gariboldi – Fantezie pe teme din opera „Traviata” de Giuseppe Verdi, pentru oboi și pian
Marina Dranishnikova – Poem pentru oboi și pian
György Kurtág – din „Semne, Jocuri și Mesaje”, oboi solo:
∙ „Omagiu lui Elliot Carter” (Capriccio-Arioso)
∙ „Pentru o clipă”
∙ „O scrisoare din depărtare pentru Ursula”
Francis Poulenc – Sonata pentru oboi si pian
Organizatorii programului „Serile concertistice” promit o seară încărcată de farmecul muzicii ce marchează totodată deschiderea Cursurilor internaționale de oboi, ediția a III-a, desfășurate la Secția „Dumitru și Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”, Tescani a Muzeului Național „George Enescu”.
Biletele pot fi procurate pe platformele MYTICKET.RO, ENTERTIX.RO și de la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”.
Programul cultural pentru anul 2024 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Patrimoniu – valoare și valorizare”.