spot_img

AUTOPORTRET. Expoziție de grup. Pictură /Sculptură /Grafică /Fotografie /Sunet

Vasile Gorduz / Silvia Radu / Bogdan Vlăduță / Andrei Bălan / Vlad Șerban / Maria Ionescu / Alexandru Petreanu / Cătălin Maier / Irina Maria Petreanu / Mircea Hristescu / Teodor Zaica / Cezar Stanciu / Florin Constantin / Dan Adrian Ionescu / Vadim Crețu

Din 18 iunie Galateca găzduiește expoziția „Autoportretul în Prezent”, parte din Anuala de artă și știință Neo Art Connect, o incursiune captivantă în interpretările contemporane ale identității umane prin prisma artei. Această expoziție de grup aduce împreună lucrări de pictură, sculptură, grafică, fotografie și sunet, toate explorând tema autoportretului într-un mod proaspăt și provocator.

Într-o eră în care identitatea și auto-percepția sunt subiecte centrale, artiștii prezenți la această expoziție au fost invitați să-și dezvăluie viziunea asupra propriei persoane și să exploreze complexitatea și diversitatea ființei umane. Fiecare lucrare reflectă o interpretare unică și personală a autoportretului, capturând nu doar trăsăturile fizice, ci și emoțiile, experiențele și gândurile interioare.

Tema „Autoportretului” este una dintre cele mai intime și captivante subiecte din artă. Abordarea sa în cadrul unei expoziții de grup aduce în prim-plan perspective diverse și reflecții profunde asupra identității umane și a procesului creativ. Deși poate părea o temă des întâlnită, modul în care fiecare artist interpretează și exprimă autoportretul său este unic și captivant.

Un aspect deosebit al acestei expoziții este diversitatea generațională a artiștilor participanți. Expoziția reunește patru generații de artiști, oferind astfel o gamă variată de perspective și stiluri. Astfel sunt prezenți tinerii artiști: Cezar Stanciu, Teodor Zaica, Mircea Hristescu, artiști în plină maturitate creativă: Maria Ionescu, Irina Maria Petreanu, Andrei Bălan, Vlad Șerban, Cătălin Maier, Dan Adrian Ionescu, artiști cu o experiență bogată: Bogdan Vlăduță, Florin Constantin, Alexandru Petreanu și  de renume: Silvia Radu, Vasile Gorduz.

„Autoportretul în Prezent” oferă o platformă pentru artiști de diferite medii și stiluri să exploreze și să dezvăluie aspecte ale propriei lor identități și experiențe personale. Pictura, sculptura, grafica, fotografia și sunetul sunt utilizate pentru a comunica o varietate de interpretări ale autoportretului, fie că este vorba despre reprezentări realiste, abstracte sau conceptuale.

Această expoziție oferă publicului ocazia de a se conecta cu artiștii și de a reflecta asupra propriei lor identități și experiențe într-un mod profund și introspectiv. De asemenea, deschide drumul către conversații și discuții stimulative despre natura artei și a ființei umane în contextul contemporan.

Artisti Participanți

∙         Vasile Gorduz și Silvia Radu: Artiști de renume, ale căror lucrări aduc o profunzime istorică și o înțelegere profundă a autoportretului

∙         Bogdan Vlăduță, Alexandru Petreanu și Florin Constantin: Artiști cu o experiență bogată, care aduc o maturitate și o subtilitate aparte în lucrările lor.

∙         Maria Ionescu, Irina Maria Petreanu, Andrei Bălan, Vlad Șerban, Cătălin Maier și Dan Adrian Ionescu: Artiști în plină maturitate creativă, care explorează teme contemporane și personale.

∙         Cezar Stanciu, Teodor Zaica și Mircea Hristescu: Tineri artiști, care aduc un suflu proaspăt și inovativ, reflectând noile tendințe în arta autoportretului.

„Autoportretul în Prezent” este mai mult decât o simplă expoziție de artă; este o reflecție asupra identității și a modului în care ne percepem pe noi înșine într-o lume în continuă schimbare. Prin diversitatea generațională și stilistică a lucrărilor prezentate, expoziția invită vizitatorii să își regândească propria identitate și să descopere noi perspective asupra sinelui.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 18 iunie – 2 iulie. Intrare liberă.

link lucrari artiști : https://we.tl/t-Km64KAofpz

Întregul program al Anualei se regăsește  în cadrul platformei neoartconnect.ro.

În acest an rețeaua NAC conectează 10 județe: Constanța, Bihor, Arad, Timișoara, Sibiu, Cluj, Iași, Prahova, Vâlcea și Bacău cu evenimentul din București, până pe 30 iulie.

Organizatori: Galateca și Asociatia culturală NeoArt Romania

Co-organizatori: UNITH2B architects

Susținut de BRD Groupe Societe Generale

Parteneri: Cemacon, Graphein, Aqua Azur, Holcim, AQUA Carpatica , Sâmburești

Parteneri media:

Radio România Cultural, Modernism, RevistaArta, Propagarta, Agenția de C˚Arte, Curatorial.ro, Aici a Stat, Biz, România Pozitivă, Metropola TV, Igloo

Plăcut de Radio Guerilla

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508