spot_img

ZIUA COPILULUI CU EVENIMENTE SPECIALE DEDICATE CELOR MICI

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Copilului cu o serie de evenimente speciale: lansarea atelierelor „Creatorii de basme muzicale”, intrare liberă pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani la expoziția „Universul lui Salvador Dalí” și activitățile creative desfășurate în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) în cadrul proiectului 1uniFEST, organizat de Itsy Bitsy.

Atelierele „Creatorii de basme muzicale”, la Casa Eliad

Începând cu 1 iunie, copiii sunt invitați să își dezvolte abilitățile artistice și creative în cadrul atelierelor „Creatorii de basme muzicale”, structurate pe categorii de vârstă „Povești muzicale” (6-10 ani)  și „Eroi și legende muzicale latine” (10-14 ani), desfășurate la Casa Eliad până la finalul lunii iulie. Sub îndrumarea unor traineri experimentați, cei mici vor avea ocazia să îmbine muzica, mișcarea și improvizația, descoperindu-și astfel potențialul artistic. 

Atelierele vor continua pe parcursul vacanței de vară, oferind o varietate de activități interactive și educative, după cum umează: „Povești muzicale” (6-10 ani) – 1-2 iunie, 20-21 iunie, 4-5 iulie și „Eroi și legende muzicale latine” (10-14 ani) – 8-9 iunie, 27-28 iunie, 11-12 iulie.

Trainerii Miruna Nagy, harpistă și autoare de povești pentru copii, și Radu Nagy, violoncelist cu o carieră impresionantă, vor ghida copiii într-o călătorie fascinantă prin lumea muzicii și a poveștilor. Participanții vor avea la dispoziție instrumente muzicale diverse și vor învăța să creeze mici opere de artă, explorând totodată elemente esențiale ale culturii europene.

Fiecare atelier se desfășoară pe parcursul a două zile, între orele 10:00 – 15:00 în prima zi și între orele 10:00 – 16:00 în cea de-a doua zi, incluzând repetiția generală și spectacolul de final. Participarea nu necesită pregătire artistică sau muzicală prealabilă.

Ofertă specială dedicată copiilor de 1 iunie, la expoziția „Universul lui Salvador Dalí”

Cu prilejul zilei de 1 iunie, organizatorii „Universul lui Salvador Dalí” au pregătit o ofertă specială pentru familiile cu copii care aleg să petreacă Ziua Copilului într-o atmosferă suprarealistă. Astfel, sâmbătă, 1 iunie 2024, micii vizitatori beneficiază de acces gratuit în expoziție, unde vor păși în universul excentricului Salvador Dalí și vor descoperi interpretările sale surprinzătoare asupra lumii.

Oferta se aplică pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, însoțiți de un adult, și este disponibilă pentru următoarele categorii de bilete: Copii acces VR inclus (acces gratuit), Adult acces VR inclus (95 lei), Familie (2+1) (155 lei – acces VR inclus; 135 lei – fără acces VR), Familie (2+2) (155 lei – acces VR inclus; 135 lei – fără acces VR). 

1uniFEST în Parcul IOR

În paralel cu atelierele „Creatorii de basme muzicale” desfășurate la Casa Eliad, ARCUB îi așteaptă pe cei mici în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) pentru a se bucura de o zi plină de distracție, jocuri și surprize în cadrul evenimentului 1uniFEST, organizat de Itsy Bitsy.

Copiii, alături de părinți și bunici, sunt invitați să viziteze standul ARCUB, amplasat în zona centrală a parcului unde cei mici vor fi întâmpinați de binecunoscutul erou Sonic, care va aduce un val de energie și entuziasm.

În plus, participanții vor avea ocazia să participe la activități de desen inspirate din operele lui Salvador Dalí, dezvoltându-și creativitatea și simțul artistic. De asemenea, cei prezenți vor avea șansa să-i cunoască pe Miruna și Radu Nagy, trainerii atelierelor „Creatorii de basme muzicale”. Sub îndrumarea acestora, copiii vor crea mici scenete și povești muzicale.

Mai multe informații despre evenimentele organizate de Centrul Cultural al Municipiului București sunt disponibile pe www.arcub.ro

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram 

Detalii pe www.arcub.ro.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internațional de jazz în aer liber din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

Articole recomandate

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508