spot_img

Masterclass de Arta Actorului cu Alex Floroiu

Breasla Actorilor organizează un Masterclass de Arta Actorului cu Alex Floroiu.

Acest masterclass este un program non-formal de educație, cercetare și formare artistică cu durată de 2 ani, conceput de Alex Floroiu, care este actor, mentor, antreprenor cultural, impresar artistic, fondator și Președinte la Breasla Actorilor.

Într-o lume definită de consum, superficialitate, lipsă de substanță, a lucrurilor făcute pe repede înainte și a rezultatelor virale, cu reach, tot mai mulți oameni simt nevoia unei transformări reale, înțelegând deja că nimic pe această lume nu se poate crea fără  timp angajat și efort susținut. 

Programul se adresează persoanelor care vor să se joace cu propriul material artistic, care vor să deprindă noi tehnici de arta actorului, celor care încă nu se simt stăpâni pe anumite mijloace de expresie și interpretare artistică, sau celor care s-au săturat să alerge de la un curs la altul, căutându-se, de fapt, pe sine, cel adevărat, înconjurat, în același timp, de alți oameni care simt aceeași chemare. 

De asemenea, este și pentru cei care văd o opțiune în facultatea de actorie, pentru absolvenții care doresc să aprofundeze procesul de creație artistică și să își mărească spectrul de interpretare, sau să devină actori profesioniști, adaptați industriei creative și de divertisment.

În concluzie, masterclass-ul are beneficii pentru cursanți, indiferent de motivele pentru care aleg să participe.

În primul rând, te învață să joci. Apoi, îți creează un fundament solid în relația ta cu scena de teatru și cu publicul spectator, te învață cum să depășești obstacolele psiho-emoționale, te ajută să lucrezi cu nivelurile de joc, de la subtil la expresiv, și invers, te învață cum să îți stăpânești corpul și emoțiile, cum să îți găsești starea de calm și echilibru, să justifici dramatic fiecare acțiune și gest, să analizezi mișcarea și textul, să îți dezvolți noi mijloace de expresie artistică, să îți pregătești un portofoliu pentru casting și, mai ales, cum să fii actor profesionist.

Vă prezentăm sumar temele abordate, sub formă de module:

Modul 1 – Adevărul scenic. Improvizația. Psihologia vieții tăcute. Masca neutră (calm, liniște, echilibru)

Modul 2 – Teatru al mișcării și al gestului. Studiul dinamicii și expresiei corporale (Tehnica Alexander, Michael Cehov, Jacques Lecoq)

Modul 3 – Măști și contra-măști. Personaje (Măști expresive, larvare, utilitare, Crearea personajelor, Etienne Decroux și Mimul corporal, Teatru de obiecte)

Modul 4 – Acțiunile fizice. Imaginația. „Dacă”. „Situații propuse” (Sistemul lui Stanislavski și Tehnica lui Meisner, legarea gestului de voce, tehnica statuilor vivante, muzica și gestul, costumul și machiajul teatral)

Modulul 5 – Melodrama și emoțiile mari. Realismul psihologic (Analiza și interpretarea textului dramatic; K. S. Stanislavski – Munca actorului cu sine însuși; Ivana Chubbuck – Puterea Actorului)

Modulul 6 – Commedia dell’Arte (Canovacci și botte e riposte. Lazzi. Ritmurile scenice, plasticitatea corporală, voce, mimică, gest, atitudine)

Modulul 7 – Shakespeare (Lumea fantasticului și grotescului. Bufonii, Corul și Eroul. Studiul textelor shakespeariene)

Modul 8 – Clovnul (Descoperirea propriului clovn. Comedie fizică)

Modulul 9 – Arta Actorului de Film (Metodele Strasberg și Meisner. Analiza scenariului de film și studiul mișcării în cadru)

Modulul 10 – Acting Business. Talent Management (Alegerea repertoriului artistic. Întocmirea portofoliului de casting. Management în carieră și impresariat artistic)

Mijloace de expresie scenică

• Arta vorbirii scenice (respirație, dicție, tehnică vocală, rostire scenică); Muzică (canto, instrument muzical)

• Dans clasic și contemporan, arte marțiale, pantomimă și statui vivante, step, picioroange, jonglerie

• Acrobație dramatică, jonglerie, lupte scenice, jocul cu măști

Pe lângă modulele de mai sus, vom avea și alte abordări neconvenționale, care îi va ajuta pe elevi să înțeleagă direct procesul de creare și interpretare a unui personaj, lucrul într-o trupă de teatru sau pe platourile de filmare, și beneficiile deschiderii către noi orizonturi culturale și artistice.

REZULTATE:

SPECTACOL SHAKESPEARE

SPECTACOL COMMEDIA DELL’ARTE

SPECTACOL TEATRU DRAMATIC

SPECTACOL STRADAL

SHOWREEL FILM

PORTOFOLIU ACTOR

De asemenea, pentru că știm ce înseamnă șansa de a-ți urma un vis, vom oferi și burse de participare câtorva persoane selectate în cadrul programului de masterclass.

Bursa poate fi oferită atât cursanților care au mai participat la celelalte cursuri din cadrul Academiei de Teatru și Film, pentru rezultatele deosebite și a angajamentului față de proiectele propuse, cât și candidaților care se înscriu pentru prima oară la programul nostru, în baza procesului de preselecție.

PRESELECȚIE

Înscrierea candidaţilor în etapa de preselecție se face până la data de 17 mai 2024, în baza formularului de înscriere. În urma completării acestuia, vom stabili împreună o întâlnire online, în care vă vom prezenta integral programul nostru de masterclass, costurile și condițiile de participare, cât și beneficiile oferite membrilor academiei noastre.

Preselecția va consta într-o sesiune de ateliere, organizată pentru toți candidații, în care aceștia, puși în condiția de joc, își vor expune scenic potențialul artistic, capacitățile psiho-fizice, disponibilitatea de lucru și flexibilitatea emoțională, calitățile individuale, plăcerea de a juca și dorința de a fi actor.

Înscrierea candidaţilor, cu vârsta cuprinsă între 18 – 50 ani, la concursul de admitere se face până la data de 17 mai 2024 în baza formularului de înscriere. Link-ul de înscriere poate fi găsit atât pe pagina de Facebook, cât și pe cea de Instagram – Breasla Actorilor. 

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la contact@breaslaactorilor.ro, sau telefonic la   0765 855 702 sau 0770 660 105.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508