Editura Tritonic invită publicul la evenimentul de lansare a volumului “Informare și dezinformare în perioada pandemiei de Covid-19 în România”. Evenimentul va avea loc în data de 14 mai, începând cu ora 18:00, la librăria Cărturești Mercy din Timișoara, iar invitații sunt Prof. univ. dr. Cristian Oancea și Asist. univ. dr. Miroslav Stanici. Discuția va fi moderată de către Robert Șerban.
Volumul este o cercetare complexă, echilibrată și cu certe elemente de originalitate, de o reală actualitate și valoare științifică. Autorul face o incursiune și o analiză amplă asupra subiectului, cu o structura detaliată – nu mai puțin de 12 capitole plus unul de considerații finale foarte consistente. Miroslav Stanici aduce în discuție mai multe dihotomii generate în și de pandemie, cea dintre sănătatea mentală (afectată de izolarea socială și distanțarea fizică ) și bunăstarea populației; apoi cea dintre progres (comunicarea digitală, dezvoltarea vaccinurilor și a terapiilor antivirale) și rezistența la schimbare (discurs anti-știință și teorii ale conspirației); și poate cea mai importantă dihotomie – după cum subliniază autorul – a fost cea dintre medici și politicieni, deoarece „Medicii au susținut adesea necesitatea unor măsuri stricte de sănătate publică, în timp ce politicienii au fost reticenți să le impună”.
Teama si panica au însoțit procesul de comunicare din mass-media, iar diferiți (de)formatori de opinie au colportat știri diverse, alarmiste, astfel încât era greu sa discerni între adevăr (știri documentate riguros) si minciuna (fakenews).
***
Povestea Tritonic a început în 1993 când prima editură, Tritonic Media, a fost înființată. Tritonic Books a preluat brandul în 2011 și a dezvoltat colecțiile academice și de ficțiune. Editura este structurată în două mari direcții:
Carte academică (aproximativ 100 de titluri noi pe an) – având colecții precum: Comunicare Media (din 1999), Sociologie, Asistență socială, Antropologie, Istorie, Smart Books (colecția de management și marketing), Istorie, Uniunea Europeană, Instituții și politici publice, Studii de securitate, Științe politice, Administrație publică, Psihologie, Sens (colecția de eseuri). Autorii colecțiilor academice sunt profesori sau cercetători din importante centre universitare ale țării: București, Timișoara, Cluj, Oradea, Iași, Sibiu, Craiova etc. Tritonic publică preponderent autori români, dar și traduceri.
Carte de ficțiune (aproximativ 30 de titluri noi pe an) – structurată în patru mari colecții: Mystery & thriller, SF & Fantasy, Cașmir (romane de dragoste) și LIT (colecția de literatură).
Distribuția carților se realizează prin propria librărie virtuală, și prin contracte de difuzare cu cei mai importanți jucători de pe piață: Libris.ro, Elefant.ro, Librarium (Cartepedia), Cărturești, dar și cu librării independente: Librăria Eminescu din București, Esotera din Timișoara, Prăvălia cu cărți din Constanța, Corina din Arad, etc.
Tritonic online:
Website: https://www.tritonic.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/EdituraTritonic