spot_img

Editura ARS LIBRI la Bookfest 2024

Editura ARS LIBRI, cu imprintul Ars Libri Junior,  va participa la cea de-a XVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care va avea loc în perioada 29 mai-2 iunie 2024 în Complexul Expozițional Romexpo din București. La standul D12 din pavilionul B2, cititorii vor fi întâmpinați în fiecare zi cu peste 200 de titluri având prețuri speciale și reduceri de până la 75%.

Dintre titlurile noi care vor putea fi găsite la standul ARS LIBRI, menționăm:

”Pleacă, vine” 

autori: Anna Kontoleon și Manos Kontoleon 

ilustrații de Fotini Tikkou

traducere din limba greacă de Claudiu Sfirschi-Lăudat

Din Nord, Fivos urmează să călătorească singur pentru a-și întâlni rudele care locuiesc departe, în Sud! Se trezește devreme în fiecare zi, își umple valiza cu tot ce se poate și, atunci când se simte neliniștit, desenează cărți poștale. În acest timp, bunicul Leandros, bunica Fivi, mătușa Melpo, unchiul Aris și gemenii Frixos și Elli se pregătesc cu nerăbdare pentru sosirea lui Fivos cu proiecte creative și distractive, construind o căsuță în copac și multe altele. Ce se va întâmpla când Fivos își va revedea, în sfârșit, familia?

O călătorie interesantă într-o poveste emoționantă!

”Aventură în Lumea Basmelor”

autoare: Agnieszka Olejnik

ilustrații de Paulina Wyrt

traducere din limba polonă de Anca Irina Ionescu

Odată scrise, basmele au calitatea de a fi mereu la fel și nimic nu se schimbă în ele. De aceea, pe Insula Basmelor totul are o ordine. Cu toate acestea, totul se schimbă într-o dimineață de luni. Scufița Roșie și-a pierdut scufița, Pescarul nu a reușit să prindă Peștișorul-de-Aur pentru prima dată în viața lui, iar Cei Șapte Pitici găsesc un dragon în pat în loc de Albă-ca-Zăpada. Ce ar putea dori dragonul de la ei? Și ce se întâmplă pe Insula-de-Dincolo-de-Ceață, de unde vine acest dragon ciudat?

”Ambrozie Gălușcă, prietenul dragonilor”

autor: Andrzej Marek Grabowski

ilustrații de Maciej Szymanowicz

traducere din limba polonă de Anca Irina Ionescu

Ambrozie Gălușcă a apărut de nicăieri. Îmbrăcat într-o jachetă în carouri și pantaloni scurți vișinii cu dungă. Cine a mai văzut așa ceva? A sosit călare pe un câine uriaș, alb cu pete maro. Toată lumea a rămas cu gura căscată. Ce caută celebrul vrăjitor aici? Are cineva nevoie urgentă de ajutor? Ambrozie Gălușcă este prietenul dragonilor, poate face vrăji și se pricepe cel mai bine să ajute copiii. 

”Tort pentru rege”

autoare: Ailbhe Nic Giolla Bhrighde

ilustrații de Steve Simpson

traducere din limba irlandeză de Christian Tămaș

Roșcata Rúbaí este un patiser foarte ocupat. Șoriceii care locuiesc în patiseria ei ar vrea să o ajute, dar Rúbaí nu vrea să audă de așa ceva. Când regele comandă un tort aniversar de la ea, toată lumea este nerăbdătoare. Apoi, se produce un dezastru… 

„Micuții cititori vor îndrăgi această poveste frumos ilustrată despre prietenie, cooperare… și un tort aniversar foarte special!” – THE IRISH EXAMINER

”Vânătorul de dragoni”

autoare: Patricia Forde

ilustrații de Steve Simpson

traducere din limba irlandeză de Christian Tămaș

Un ursuleț visează la ziua în care va fi mare și curajos, ziua în care nimic nu-l va mai speria. În prezent, îl sperie destul de multe lucruri… Dar, când pornește într-o misiune îndrăzneață pe tărâmul imaginației, ursulețul descoperă cât de curajos poate fi.

„O carte minunată” THE IRISH TIMES

”Regele cu urechi de cal”

autoare: Bridget Bhreathnach

ilustrații de Shona Shirley Macdonald

traducere din limba irlandeză de Christian Tămaș

Când li se naște un copil cu urechi de cal, regele și regina sunt foarte îngrijorați: îl va accepta poporul pe fiul lor, Labhraí? Va fi el capabil să-și păstreze ciudatul secret pentru tot restul vieții chiar și atunci când va deveni rege?

Aceasta este o poveste veche despre curajul de care este nevoie uneori pentru a spune adevărul, indiferent de ce cred ceilalți.

Colecția PIC CU PIC ÎNVĂȚ DE MIC română-engleză este destinată copiilor începând cu vârsta de 12 luni și va conține în total 12 titluri. Sunt cărți de mici dimensiuni, cartonate, menite a-i ajuta pe copii să descopere lumea din jurul lor și a le transmite vizual primele informații despre aceasta. Cei mici vor deprinde atât cuvintele în limba română, cât și echivalentele lor în limba engleză. Primele titluri – FRUCTE, LEGUME, PĂSĂRI ȘI ANIMALE DOMESTICE – le vor stârni micuților curiozitatea și le vor aduce bucuria cunoașterii. 

În ”Theodosia și Ochii lui Horus ”– cel de-al treilea titlu din seria Theodosia, descoperim că a fi capabil să detectezi magia neagră nu înseamnă doar ceai și prăjiturele, iar pentru Theodosia Throckmorton asta poate fi o treabă extrem de complicată. Când Will Lipiciosul o duce pe Theo la un spectacol de magie al Marelui Awi Bubu, ea simte repede că magicianul este mai mult decât lasă să se vadă, punând în mișcare un lanț de evenimente la care ea nu s-ar fi putut aștepta niciodată. Între timp, la Muzeul Legendelor și Antichităților, Henry se întoarce acasă pentru sărbătorile de primăvară și descoperă accidental un artefact pe care alchimiștii îl caută de secole. Curând, toți ocultiștii înveșmântați în pelerine neagre din Londra încearcă să pună mâna pe el…

În ”Theodosia și Ultimul Faraon” – cea de-a patra carte a seriei Theodosia, eroina noastră pleacă în Egipt pentru a înapoia Tabula Smaragdina, o tăbliță care conține cunoașterea unora dintre cele mai bine păzite secrete ale lumii antice. Însoțită de pisica ei, Isis (strecurată într-un coș), Theo își propune să returneze artefactul, apoi să exploreze misterele din jurul propriei sale nașteri și – o, da – să o ajute pe mama ei să dezgroape comori în expediția sa arheologică. Dar nimic nu iese niciodată așa cum a fost plănuit, mai ales când o comoară prețioasă apare brusc, iar apoi dispare la fel de brusc… Când Șerpii Haosului se implică și ei, Theo își dă seama că dezgroapă mult mai mult decât se aștepta!

Totodată, publicul e invitat participe la evenimentele pregătite cu ocazia Bookfest 2024, astfel:

⮲ Vineri, 31 mai 2024, 11.00, Scena Matca: Aventură în Lumea Basmelor

Lansare în prezența autoarei și a traducătoarei.

⮲ Sâmbătă, 1 iunie 2024, 10.30, Scena Matca: Pleacă, vine 

Lansare în prezența autorilor și a traducătorului.

⮲ Duminică, 2 iunie 2024, 11.00, standul D12 al editurii: atelier Să ne învingem fricile

Coordonator: Cristina Ipate-Toma, redactor-șef și consilier școlar

Sunteți așteptați la standul (D12) începând de miercuri, 29 mai 2024, ora 10.00!  

www.edituraarslibri.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508