spot_img

CONCERTE LIVE, SPECTACOLE DE TEATRU, EXPOZIȚII ȘI DANS ÎN PROGRAMUL „STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” DIN WEEKENDUL 25-26 MAI 

În acest weekend, 25-26 mai 2024, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” întâmpină bucureștenii și turiștii cu un amplu program artistic: de la concerte live, workshopuri, spectacole de teatru pentru copii, demonstrații de dans până la expoziții de pictură și fotojurnalism. În premieră, Strada Grigore Ionescu din sectorul 2 al Capitalei (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani) devine pietonală și găzduiește multiple activități sportive și creative pentru copii, desfășurate în ambele zile de weekend, între orele 10:00-21:00.

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei, este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali, susținut de PPC, în calitate de partener.

Până la 13 octombrie, Calea Victoriei, dar și anumite străzi din sectoarele Capitalei devin în fiecare weekend zone pietonale ce îi încurajează pe bucureșteni și turiști să (re)descopere unicitatea arhitecturii orașului și să participe la evenimente artistice și interactive organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituțiile culturale, operatorii independenți și artiștii Bucureștiului.

Proiectul s-a dezvoltat considerabil de-a lungul celor patru ediții, atrăgând un număr tot mai mare de participanți și devenind un reper important în viața culturală și socială a Capitalei. Recent, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” a obținut locul 3 în topul celor mai atractive destinații culturale în cadrul competiției Destinația anului 2024, categoria Atracții cultural-educative.

Zone pietonale „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” // 25-26 mai 2024:

Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul DaciaSplaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00;

Sector 2 – Strada Grigore Ionescu (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani), între orele 9:00 și 21:00. 

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #8: 25-26 mai 2024

De la instalații de artă interactivă, demonstrații de pictură la concerte live și expoziții, programul artistic pe Calea Victoriei din acest weekend devine un adevărat hub de expresie artistică și comunitară.

Expoziția de fotojurnalism „World Press Photo”, organizată de Fundația Eidos este deschisă sâmbătă, 25 mai, și duminică, 26 mai, în Piața Universității și poate fi vizitată începând cu ora 10:00

Instalația de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain” revine în ambele zile de weekend în zona Teatrului Odeon, în intervalul 10:00-21:00, și prezintă vizitatorilor o selecție de imagini din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu. 

Asociația Artiștilor Plastici București organizează, în zilele de 25 și 26 mai 2024, evenimentul „Pictăm și expunem pe Calea Victoriei”, pe trotuarul din fața Muzeului Colecțiilor de Artă, în intervalul orar 10:00-19:00. Pe parcursul evenimentului, artiști consacrați precum Vladimir Ivanovici și Mircea Corcodel vor prezenta publicului demonstrații de pictură. 

Activitățile artistice dedicate copiilor pe Calea Victoriei cuprind spectacolul Teatrului de Animație Țăndărică Freestyle Puppetry”, programat sâmbătă, 25 mai, ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României, și atelierul „Lada cu manuscrise – Mihai Eminescu”, organizat de Muzeul Literaturii Române la sediul din Calea Victoriei nr. 110, duminică, 26 mai, începând cu ora 11:00. Sub îndrumarea coordonatorului Oana Oroș, copiii vor descoperi personalitatea poetului și se vor transforma în mici cercetători urmărind etapele vieții lui Mihai Eminescu prin imagini, manuscrise și însemnările lui Perpessicius.

În ambele zile de weekend, în intervalul 12:30-21:00, Declic va derula acțiunea de informare a publicului Nu da seen la vot! referitoare la etapele procesului electoral, în zona intersecției cu Calea Griviței

Trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție) – va încânta publicul cu o serie de concerte live electrizante în fiecare zi de weekend începând cu ora 17:00, în fața Hotelului Novotel

Și în acest weekend bucureștenii au ocazia să viziteze expozițiile deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Municipiului București: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, „Comorile haznalelor istorice din București”, în intervalul 10.00-17.30.

Program artistic „Străzi deschise” în Sectorul 2, Strada Grigore Ionescu // Weekend #8: 25-26 mai 2024

Strada Grigore Ionescu din Sectorul 2 al Capitalei devine în acest weekend scena unei varietăți impresionante de activități artistice: spectacole de animație, ateliere de creație, jocuri pentru copii, demonstrații de dans, concerte live de percuție și muzică populară. 

Teatrul „Stela Popescu” dă întâlnire micilor locuitori ai Sectorului 2 la atelierele de joacă „Stela în vacanță”, susținute sâmbătă, 25 mai, în intervalul 10:00-10:30 și duminică, 26 mai, la orele 13:00-13:30. Actorii Manuela Hărăbor, Cătălin Frăsinescu, Cristina Marin-Neagu și Florentin Munteanu vor deveni partenerii de joacă ai copiilor și îi vor antrena în activități menite să le stimuleze imaginația și abilitățile artistice.

Activitățile pentru copii continuă sâmbătă, la ora 11:00, cu jocuri de modelaj și construcție inițiate de Biblioteca Metropolitană București, precum și cu un spectacol antrenant susținut de artiștii Teatrului de păpuși „Licurici”. În programul Bibliotecii Metropolitane București din acest weekend pe Strada Grigore Ionescu se înscriu și atelierele Arts & crafts – povești pentru copii, susținute duminică, 26 mai, de la ora 11:00.

Teatrul Metropolis prezintă două reprezentații ale spectacolului-lectură „Apolodor”, sâmbătă, la 11:30-12:00, respectiv 12:30-13:00, iar trupa TheM îi va încânta pe toți cei prezenți cu momente muzicale folk susținute sâmbătă, 25 mai, în intervalele: 17:00-17:30, 18:30-19:00, 20:00-20:30. 

Artiștii AKKA Show le promit copiilor noi momente pline de amuzament, pe parcursul celor două zile, între orele 13:00-17:00.

Distracția copiilor va fi amplificată de artiștii Teatrului „Ion Creangă”, sâmbătă, 25 mai, între orele 17:00-17:45, cu atelierul „Turtița năzdrăvană”, iar duminică, de la ora 17:00, cei mici sunt invitați la spectacolul interactiv „Magia ghicitorilor”.

Elevii Școlii de Artă București au pregătit pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei concerte de percuție, muzică populară și demonstrații de dans modern și contemporan, programate pe parcursul weekendului începând cu ora 18:00.

Duminică, 26 mai, între orele 10:00 și 14:00, publicul va putea admira expoziția de uniforme de epocă, din perioada 1850-1948, ce aparține Muzeului Jandarmeriei Române. În același timp, se va bucura de un spectacol oferit de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române și va asista la exerciții de tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române, activități organizate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Duminică, actorii Teatrului Nottara prezintă spectacolul „Prințesa răsfățată”, în două reprezentații, de la orele 11:00 și 12:00, urmat de atelierele de construcție și mânuire păpuși coordonate de Brândușa Oanca, în intervalul 12:00-14:00, și spectacolul Teatrului de Animație ȚăndăricăFreestyle Puppetry, programat între orele 17:00 și 18:00.

În ambele zile de weekend, bine-cunoscutul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente memorabile trecătorilor, începând cu ora 13.00, iar bucureștenii sunt invitați la activități sportive – teren de fotbal, baschet și masă de ping-pong – în intervalul 9:00-21:00.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 25-26 mai 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În sectorul 2 al Capitalei, începând de sâmbătă, 25 mai, ora 07:00, până duminică, 26 mai, până la ora 00:00, traficul este restricționat pe Strada Grigore Ionescu, pe segmentul de drum cuprins între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani.

PROGRAM ARTISTIC

„STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” 2024

WEEKEND #8 | 25-26 MAI 2024

SÂMBĂTĂ, 25 MAI 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – Piața Universității

10:00 – 22:00: World Press Photo – expoziție de fotojurnalism (Fundația Eidos)

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

Calea Victoriei – zona de trotuar de la intersecția cu Bdul Dacia – Muzeul Colecțiilor de Artă

10:00 – 19:00: „Pictăm și expunem pe Calea Victoriei” – demonstrații de pictură pe pânză (Asociația Artiștilor Plastici din București)

Calea Victoriei – zona de intersecție cu Calea Griviței

12:30 – 21:00: Nu da seen la vot! – acțiune de informare a publicului (Declic)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)

18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel

17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție)

Sectorul 2 – Strada Grigore Ionescu, între Strada Maica Domnului și Strada Deleni 

9:00 – 21:00: Activități sportive – teren de fotbal, baschet, ping-pong

10:00 – 10:30: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul „Stela Popescu”)

11:00 – 13:00: Spectacol de teatru pentru copii; jocuri de modelaj și construcție (Teatrul de păpuși „Licurici” al Bibliotecii Metropolitane București)

11:30 – 12:00 // 12:30 – 13:00: „Apolodor” de Gellu Naum – spectacol-lectură (Teatrul Metropolis)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

13:00 – 15:00: Animator mascotă (AKKA Show)

13:00 – 17:00: Activități și jocuri pentru copii (AKKA Show)

17:00 – 17:30 // 18:30 – 19:00 // 20:00 – 20:30: Concert de muzică folk cu trupa TheM (Teatrul Metropolis)

17:00 – 17:45: „Turtița năzdrăvană” – atelier de teatru pentru copii (Teatrul „Ion Creangă”)

18:00 – 18:45: Concert de muzică populară, Secția Canto Muzică Popularăexpert: Maria Constantin (Școala de Artă București)

19:00 – 19:45: Concert de percuție, Secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

20:00 – 20:45: Spectacol de dans modern și contemporan, Secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

DUMINICĂ, 26 MAI 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din București” – expoziții permanente și tematice (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – Piața Universității

10:00 – 22:00: World Press Photo – expoziție de fotojurnalism (Fundația Eidos)

Calea Victoriei – zona Teatrul Odeon

10:00 – 21:00: ODEON Theatre Fountain – instalație de artă interactivă (Teatrul Odeon)

Calea Victoriei – zona de trotuar de la intersecția cu Bdul Dacia – Muzeul Colecțiilor de Artă

10:00 – 19:00: „Pictăm și expunem pe Calea Victoriei” – demonstrații de pictură pe pânză (Asociația Artiștilor Plastici din București)

Calea Victoriei nr. 110 – Muzeul Național al Literaturii Române

11:00: „Lada cu manuscrise – Mihai Eminescu” – atelier educativ, coordonator: Oana Oroș (Muzeul Național al Literaturii Române)

Calea Victoriei – zona de intersecție cu Calea Griviței

12:30 – 21:00: Nu da seen la vot! acțiune de informare a publicului (Declic)

Calea Victoriei – zona Hotel Novotel

17:00 – 21:00: Concert trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție)

Sectorul 2 – Strada Grigore Ionescu, între Strada Maica Domnului și Strada Deleni

9:00 – 21:00: Activități sportive – teren de fotbal, baschet, ping-pong

10:00 – 14:00: Expoziție de uniforme de epocă, din perioada 1850-1948, aparținând Muzeului Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – Biroul tradiții, cultură și asistență religioasă)

10:00 – 14:00: Spectacol de muzică oferit de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – Baza de administrare și deservire a Jandarmeriei Române)

10:00 – 14:00: Exerciții de tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – Baza de administrare și deservire a Jandarmeriei Române)

11:00 – 11:30 // 12:00 – 12:30: „Prințesa răsfățată” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul Nottara)

11:00 – 13:00: Ateliere arts & crafts – povești pentru copii (Biblioteca Metropolitană București)

12:00 – 14:00: Ateliere de construcție și de mânuire păpuși – Brândușa Oanca

13:00 – 13:30: „Stela în vacanță” – atelier de joacă (Teatrul „Stela Popescu”)

13:00 – 15:00: Animator mascotă (AKKA Show)

13:00 – 17:00: Activități și jocuri pentru copii (AKKA Show)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

17:00 – 17:45: „Magia ghicitorilor” – spectacol interactiv (Teatrul „Ion Creangă”)

17:00 – 18:00: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țăndărică)

18:00 – 18:45: Concert de muzică populară, Secția Canto, Muzică populară – expert: Maria Constantin (Școala de Artă București)

19:00 – 19:45: Concert de percuție, Secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

20:00 – 20:45: Spectacol de dans modern și contemporan, Secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508