spot_img

Zentiva dotează Laboratorul de Tehnologie Farmaceutică din cadrul Facultății de Inginerie Chimică şi Biotehnologii București cu aparatură de ultimă generație

Grupul de companii Zentiva din România, lider în volum și valoare pe piața medicamentelor generice din România*, a încheiat un parteneriat cu Departamentul de Chimie Organică „Costin Nenițescu” pentru a dota cu aparatură avansată Laboratorul de Tehnologie Farmaceutică al facultății. Acest mediu de instruire practică urmărește să îmbunătățească semnificativ abilitățile practice ale studenților de la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii.

Laboratorul nou echipat din București dispune de o serie de echipamente de ultimă generație, utilizate în mod obișnuit în producția de forme farmaceutice solide, cum ar fi granulatorul în strat fluidizat şi maşina de comprimat. De asemenea, la dispoziția studenților se află aparate esențiale pentru testarea calității în conformitate cu metodele oficiale specificate de Farmacopeea Europeană. Laboratorul oferă o abordare integrată atât a metodelor de fabricație, cât și a celor de asigurare a calității, esențială pentru perfecționarea competențelor și abilităților practice ale studenților. 

„Investiția noastră în educație arată dedicarea Zentiva față de sănătate și credința noastră în viitorul industriei de producție farmaceutică din România. Prin furnizarea instrumentelor necesare pentru învățarea practică, ne asigurăm că următoarea generație de profesioniști în domeniul producției farmaceutice este bine pregătită. Îi așteptăm ca după terminarea facultății să îmbrățișeze meseria de inginer în industria farmaceutică, industrie pe care noi o considerăm strategică pentru România.”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova. ”Acest proiect educațional reflectă strategia mai amplă a companiei de a investi în oameni, politici și proiecte sustenabile pentru o societate mai sănătoasă”, a completa Simona Cocoș.

Pe lângă oportunitățile de învățare empirică, laboratorul este menit să aprofundeze înțelegerea modului în care tehnologia de fabricație și excipienții adecvați transformă substanțele în medicamente cu scopul de a obține o eficacitate terapeutică maximă.

Noua facilitate are un impact imediat, oferind studenților o conexiune vitală între cunoștințele teoretice și experiența practică – un pas esențial pentru a reduce decalajul dintre învățarea în clasă și aplicațiile din lumea reală.

Decanul Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii, Prof. dr. ing. Cristina Orbeci a declarat:

Inaugurarea laboratorului de Tehnologie Farmaceutică realizat în parteneriat cu compania ZENTIVA dovedește colaborarea fructuoasă dintre mediul de business și mediul academic, iar în mod particular parteneriatul strategic dezvoltat între compania ZENTIVA și Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii. Suntem extrem de onorați de legătura profesională dezvoltată și îi asigurăm pe partenerii noștri de întreaga recunoștință pentru oportunitatea oferită studenților facultății noastre, de a se pregăti în cadrul laboratoarelor disciplinelor de profil, de la programele de studii precum Inginerie farmaceutică sau Produse Farmaceutice și Cosmetice, pe echipamente de ultimă generație, fapt ce creează cadrul propice dezvoltării unor abilitați și competențe care să le asigure un avantaj competitiv la angajare.”

În acest proiect Asociația BookLand a fost partener.

Râvnim să lucrăm cu cei mai buni! Ei bine, dar cum facem rost de ei? Nu poți să crești în pepiniera ta puieți de soi, dacă nu te îngrijești ca aceștia să aibă cele mai bune condiții. Iar o instituție care pregătește viitorii specialiști are nevoie de un laborator de ultimă generație! De aceea, ne-am implicat pentru a face posibil acest proiect. Laboratorul dotat cu sprijinul Zentiva sub aspect tehnologic, oferă aparatură nouă, foarte modernă! Am convingerea că studenții vor găsi în acest laborator tot ce le trebuie pentru a schimba calitatea vieții noastre, a tuturor!!”, a declarat Mihaela Petrovan, Președinta Asociației BookLand, care a facilitat derularea proiectului între Zentiva și facultatea de profil.

În România, grupul Zentiva reunește companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. și Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie și arii strategice precum oncologie, aparatul cardiovascular, diabetul și sistemul respirator. În cadrul grupului Zentiva sunt angajate aproximativ 1.300 de persoane, dintre care circa 890 în operațiunile industriale (producție). 

Zentiva este lider al pieței de medicamente generice în volume (21,8% market share) și valoare (17,5% market share). 1 din 11 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva în România. Iar 1 din 4 medicamente administrate în spitale este un produs al companiei*. 

*Sursa – IQVIA 2023 sell-out (ieșiri din farmacii către pacienți) și IQVIA sell-out Dec 2023.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508