spot_img

7 cărți pentru copii de la 2 la 12 ani pe care să le aducă Iepurașul de Paște

Dezvoltarea inteligenței și vocabularului, a empatiei și creativității sunt doar câteva dintre influențele pozitive pe care le are lectura constantă asupra copiilor. Aceasta pe lângă crearea unei legături speciale cu părinții care obișnuiesc să le citească celor mici, în fiecare seară, înainte de culcare. În plus, un obicei bun deprins în copilărie are mari șanse să fie păstrat toată viața. Care sunt cele mai potrivite alegeri? Iată 7 recomandări de cărți pentru copii de la 2 la 12 ani pe care să le aducă Iepurașul de Paște!

Tish de Edwina Wyatt

Cartea scriitoarei australiene este o poveste frumoasă și ingenioasă despre prietenie și nevoia de a fi iubit, pe care o resimt chiar și ființele imaginare. Charles Dimple este un băiețel care are mare nevoie de un prieten bun, cu calități cu totul speciale. Și, pentru că unul care să semene cu un dragon – dar unul cumsecade – este greu de găsit în realitate, Charles îl creează cu imaginația sa. Astfel apare pe lume Tish, partenerul ideal de aventuri și de joacă. Doar că, odată cu trecerea timpului, prietenul imaginar este uitat chiar de cel care l-a inventat. Însă, marea aventură a lui Tish abia acum începe, când pornește într-o călătorie fantastică pentru a-și găsi un alt partener de joacă. 

      Când Hitler a furat iepurele roz de Judith Kerr

Decorată cu Ordinul Imperiului Britanic, Judith Kerr este autoarea unei foarte apreciate serii de cărți pentru copii, care surprind copilăria și maturizarea Annei. Eroina trece prin întâmplări inspirate de episoade din viața reală a scriitoarei născute la Berlin, apoi obligată să părăsească Germania în timpul ascensiunii naziste. Ecranizat în 2019, romanul Când Hitler a furat iepurele roz își începe acțiunea în Germania anului 1933. Zvonurile despre război nu ajung în universul fericit al copilăriei Annei și fratelui ei până într-o zi când, din senin, trebuie să părăsescă țara pe ascuns. Călătoria către locuri mai sigure – când amuzantă, când impresionantă – este văzută prin ochii copiilor. Astfel, în pofida temei serioase, Când Hitler a furat iepurele roz este un excelent roman de aventuri care îi va încânta pe cei mici. Judith Kerr semnează și cunoscutul bestseller„Mog și Tigrul care a venit la ceai”.

 De-ale gurii. Carte de nutriție pentru copii și părinți de Iulian Tănase și dr. Simona Tivadar

Cum determini copiii să iubească mâncarea sănătoasă? O poveste captivantă are, cu siguranță, mult mai multe șanse de a convinge decât orice tip de prelegere. Scrisă într-un stil care combină ficțiunea cu realitatea, cartea este o poveste amuzantă și inedită, care poartă copiii într-o lume neobișnuită, în regatele Glucidelor, Proteinelor și Lipidelor. Informația de specialitate este subtil introdusă în povestea lui Tase, un băiat de 11 ani plictisit și oarecum iritat de interesul brusc al părinților lui pentru hrana sănătoasă. Dar o întâmplare neașteptată de la școală, în care e implicată și o fată pe care o place Tase, îl determină pe băiat să facă o descoperire care îl surprinde chiar și pe el: mâncarea sănătoasă poate să fie cool! 

Vin vikingii! de Mauri Kunnas

Pentru micii iubitori de povești de aventură cu războinici neînfricați un cadou perfect de la Iepuraș, de Paște este cartea autorului finlandez Mauri Kunnas. Navigatori dintre cei mai iscusiți și luptători de neînfrânt, cu spirit de cuceritori, vikingii sunt eroii celor opt povești din vremurile străvechi, când această populație războinică a ajuns pe coastele Britaniei. Gunnar cel Vestit, necruțătorul Erik și delicata Åsa sunt doar câteva dintre personajele captivante ale acestor povești inedite, care surprind civilizația și credințele vikingilor. 

Joacă-te cu Pettson și Findus – Cifre și forme de Sven Nordqvist

Pentru copiii isteți cărora le plac sarcinile provocatoare și inteligente o carte potrivită este cea semnată de autorul suedez Sven Nordqvist. Cei mici învață formele și cifrele cu ajutorul simpaticului personaj Pettson și a motanului Findus. Sunt provocați să rezolve puzzle-uri și ghicitori de tot felul, să-și cultive atenția și să intre într-un univers fascinant. Iar până la urmă, vor descoperi cât de ușor înveți lucruri noi când te distrezi atât de bine!

Madeline Finn și câinele de terapie de Lisa Papp

Autoarea cărții „Madeline Finn și cățelul bibliotecar” publicată de Editura Pandora M în 2018 și tradusă în douăzeci și trei de limbi, autoarea americană continuă în acest nou volum aventurile eroinei preferate a copiilor. Cartea superb ilustrată este o poveste impresionantă despre compasiune și forța vindecătoare a iubirii. Micii cititori vor fi captivați de călătoria extraordinară a lui Madeline și a bunului ei prieten blănos Star, un cățel care se pricepe de minune să însănătoșească oamenii prin iubirea pe care le-o dăruiește, dar și prin ghidușiile pe care le face. Va reuși aceasta și cu bătrânul domn Humphrey, care este cufundat într-o tristețe ce pare de nevindecat?

Eu ghem tu fir de Alberto Pellai

Scriitorul italian Alberto Pellai oferă părinților și copiilor un volum emoționant, scris în cuvinte rimate, la care cei mici rezonează mult mai puternic. Povestea este despre legătura cu totul specială dintre mamă și fiu, de la momentul când cei doi sunt încă o singură ființă, până la venirea pe lume a bebelușului, primele lui cuvinte și mersul la cresă. Cartea va stârni interesul celor mici și prin ilustrațiile delicate realizate de Ilaria Zanellato

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508