Atelierul de Artă și Design Ghildus, strada Puțul cu Plopi 17, vă invită sâmbătă 30 martie 2024, între orele 15:00-18:00, la vernisajul expoziției JOY & WONDER, colecția privată de artă contemporană care cuprinde întreaga operă rămasă de la Seba Lalut și lucrări ale artiștilor-prieteni: Dumitru Gorzo, Angela Bontaș, Zoița (Delia Calinescu), Carmen Acsinte și Alexandru Gheorghe.
“Colecția JOY & WONDER emană această energie ludică, puternică, de prospețime, bucurie de viață, imaginar viu. Această esență fundamental pozitivă și jucăușă transpare din toate lucrările și este manifestată atât de variat prin modurile unice de expresie ale artiștilor.” arhitecta Ana Maria Iordan, soția artistului Seba Lalut.
Este o expozitie retrospectiva in care lucrarile pot fi achizitionate de doritori.
Vă așteptăm.
_________
Seba Lalut (1976 – 2011), născut în Alba Iulia, a trăit și a lucrat în București. A absolvit Universitatea de Artă din București, licență și master, secția Ceramică, a expus lucrări în galerii de artă din România, iar în anii 2000-2011 și-a îndreptat atenția cu precădere către experiment și colaborări interdisciplinare (United Potteries Vietnam, Muuto, Arxtudio, Ildesign, Dasein).
“Artistul multidisciplinar Seba Lalut a creat realități virtuale. Suspendate între ficțiune și realitate, între experiență și limbaj, lucrările sale explorează lumi fantastice, contemporane, un vertigo senzorial în care familiarul se întrepătrunde cu bizarul.” (Alina Bucur, 2013)
Opera rămasă de la Seba Lalut cuprinde preponderent lucrări din seriile “Văzutul, Nevăzutul și Nemaivăzutul” și “Căței pe inimă”. Seria „Căței pe inimă” reprezintă apogeul creativ al artistului – în care si-a lăsat total sufletul să creeze. Aceste lucrări captivează prin “modul efervescent și dinamic al liniilor și curbelor desenate și redefinesc stilul vizual prin culori puternice, vibrante și evocative îmbinate cu o precizie aproape studiată”.
______________
Atelierul de Artă și Design Ghilduș (AAD Ghilduș) pune la dispoziția colecționarilor un loc de întâlnire și prezentare a propriilor colecții, invită artiști contemporani să expună lucrări deosebite și, în același timp, își propune să ofere urmașilor artiștilor posibilitatea de a le omagia și expune opera și de a-i ține prezenți în conștiința publicului.