spot_img

Între 5 și 13 aprilie 2024 va avea loc o nouă ediție a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră 

Cea de-a 43-a ediție a FIMC (Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră) va avea loc la Sala Patria între 5 și 13 aprilie, iar evenimentele vor începe în fiecare seară de la ora 19. 

În deschiderea festivalului, publicul meloman va putea asculta Orchestra de cameră a Filarmonicii Brașov, care, sub conducerea muzicală a lui Sebastian Tegzeșiu vor interpreta un program compus din lucrări de Johann Sebastian Bach, Edvard Grieg și Piotr Ilici Ceaikovski. Prima piesă din programul serii din 5 aprilie, Concertul brandenburgic. nr. 3 în Sol major, a fost interpretată chiar în deschiderea primului concert din cadrul FIMC la prima ediție din 1970.

După acest concert, în fiecare seară până pe 13 aprilie vor avea loc recitaluri de muzică de cameră, care vor aduce la Filarmonica Brașov artiști de renume, instrumente deosebite și programe de excepție.

Pe 6 aprilie, pe scena Sălii Patria va urca ansamblul „I Basilensis” din Elveția al cărui membri vor aduce cu ei instrumente baroce precum vioara barocă, oboiul baroc, viola da gamba, theorbo-ul și clavecinul. Dora Alexiadou, Marc Bonastre, Paolo Pandolfo, Pablo Fitzgerald și Diego Ares vor da viață acestor instrumente care vor reda frumusețea complexă a muzicii baroce printr-o selecție de compoziții care promit să încânte și să inspire. În program se regăsesc lucrări de Georg Friedrich Händel, Marin Marais, François Couperin, Arcangelo Corelli și Georg Philipp Telemann.

Evenimentul din 7 aprilie îi va avea ca protagoniști pe Johannes Fleischmann, Justus Zeyen și Benno Ure și cuprinde un program atent ales, incluzând lucrări de Alexandre Tcherepnin, Alexandre Tansman, Adolf Busch, Erich Zeisl, Erich Wolfgang Korngold, Nikolai Medtner și Egon Wellesz.

Pe 8 aprilie, publicul o va putea asculta pe îndrăgita cântăreață Alexandra Fits iar pe 9 aprilie pe scena Sălii Patria va urca actorul Sebastian Lupu într-un eveniment intitulat “Poeți vechi și noi”, în cadrul căruia vor cânta Florin Ionescu-Galați, cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brașov, contrabasistul Nicolae Pop și pianista Ana-Maria Negrea. 

În data de 10 aprilie, publicul îi va putea asculta pe Valentin Șerban, Ștefan Cazacu și Ioan-Dragoș Dimitriu, iar pe 11 aprilie, tot de la ora 19, cvartetul Arcadia propune un spectacol intitulat “Dramma per musica”. 

Vineri, pe 12 aprilie, iubitorii de inedit îi vor putea asculta violoncelistul irlandezo-român Adrian Mantu, acordeonistul irlandez Dermot Dunne într-un eveniment care va fi completat de proiecții vizuale semnate de Mihai Cucu. 

Închiderea FIMC va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, când Sebastian Tegzeșiu, Filip Papa și Horia Mihail vor interpreta lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart și Piotr Ilici Ceaikovski. 

Biletele pentru toate evenimentele Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră se găsesc la casieria Sălii Patria, unde se găsesc inclusiv bilete cu reduceri pentru pensionari, elevi și studenți și online pe bilet.ro. De asemenea, la 7 bilete cumpărate, iubitorii de muzică vor beneficia de 2 bilete gratuite, putând astfel să se bucure de toate cele 9 evenimente din programul festivalului. 

Pe lângă aceste evenimente, Filarmonica Brașov propune și două concerte simfonice noi în perioada următoare. Pe 4 aprilie, pe scena Sălii Patria  va urca la pupitrul dirijoral maestrul Leonard Boga, care va dirija un program compus din două lucrări de Joseph Haydn și una de Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul îl va avea ca solist pe violoncelistul bulgar Atanas Krastev. 

Apoi, pe 18 aprilie, publicul meloman este așteptat la un nou concert simfonic, care va fi dirijat de Yiwen Shen. Solistul serii va fi saxofonistul Marko Džomba, care va cânta atât la saxofon alto cât și la saxofon sopran.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508