Negoț cu îngeri (Poeme/Icoane), de Emil Brumaru și Zamfira Zamfirescu. Cu o prefață de Bogdan Crețu (Cartier de colecție). Legată, supracopertă. 172 pag. Proiect editorial cofinanțat de AFCN. Preț: 37 RON/169 MDL
„Emil Brumaru pe care l-am cunoscut eu era un bărbat timid, fragil, care trăia singur, dar care avea de oferit prietenie, camaraderie, foarte multă blândețe, generozitate și răbdare. Nu era nici bosumflat, nici tăcut, nici trist: era tonic, vorbea ore în șir și mă făcea mereu să râd. Emil Brumaru a fost un prieten ca nimeni altul! (…) Într-o zi, un prieten poet, care-l cunoștea mai bine decât mine, mi-a spus: „Ai grijă cu Brumaru, ca e mult mai tânăr decât pare și o să te prindă în mreje.” Și așa a fost: n-am avut grijă, iar acum mă aflu în năvodul lui, citind seara poeme din cărțile postume. Cu drag și dor.” (Zamfira Zamfirescu)
„Negoț cu îngeri e o carte-expoziție. 0 carte cu doi autori, care devin unul singur. În esența ei, e o carte despre delicatețe, candoare, puritate. Și despre visare. 0 carte pentru copiii mari.” (Bogdan Crețu)
Calea. Nemărginirea se reînnoiește, de Dorin Tudoran. Poeme alese de Vasile Gribincea. Fotografii de Maria Guțu (Cartier de colecție). Legată, supracopertă. 256 pag. Proiect editorial cofinanțat de AFCN. Preț: 37 RON/169 MDL
„Vocea lui Dorin Tudoran revine, rămâne și în această carte menită să pună în valoare unitatea de profunzime a poetului, în varietatea manifestărilor sale stilistice și tematice. Diferența în raport cu antologiile precedente ale poeziei lui Dorin Tudoran reprezintă o miză firească a acestei apariții. Selecția de față, având beneficiile acestui spațiu generos, este concepută și așa încât să le lase loc pentru surprize celor care vor revedea – ori vor căuta în premieră – antologiile anterioare și celelalte volume din care este construită opera lui Dorin Tudoran. ” (Vasile Gribincea)
Imagine. Imaginar. Reprezentare. Volum coordonat de Nina Corcinschi (Cartier popular). Broșată, 384 pag. Preț: 49 RON/199 MDL
„Trăim într-o civilizație a imaginii, într-un Ev Media, cum ingenios a formulat un gânditor contemporan. Am ieșit din Galaxia Gutenberg și am intrat în Galaxia Zuckerberg. E o evidență. Coordonați de Nina Corcinschi, autorii din cartea de față au început să chestioneze evidența – și să examineze metodic dacă acestei modificări radicale în regimul imaginii îi corespunde o modificare radicală în regimul imaginarului. De la imaginarul sacru la cel politic, de la cel erotic la cel zoomorf, atenția lor cartografiază zone ample din noua ordine imaginară a lumii. O fac venind mai ales dinspre literatură și dinspre arte, fiindcă aceasta e formația lor. Iar ce reușesc e să demonstreze că, deși ceea ce se numește humanities pare să fi pierdut centralitatea în discursul științific de azi, artele încă sunt unul dintre modurile esențiale de înțelegere a lumii – tocmai fiindcă, atât de dependente de imagine cum sunt, ele răspund cu o adecvare extraordinară naturii imaginale a acestei Galaxii Zuckerberg.” (Radu Vancu)
Chișinăul și Sfatul Țării, de Iurie Colesnic (colecția Art). Legată, 276 pag. Preț: 49 RON/199.00 MDL
„Dacă în Transilvania şi în Bucovina trăia gândul că odată şi odată ele se vor uni cu România, trebuie să recunoaştem că aproape nimeni nu credea în învierea Basarabiei, care era socotită pentru vecie pierdută în braţele colosului de la răsărit. Cei o sută şi mai bine de ani de apăsare rusească se părea că stinseseră acolo orice urmă de conştiinţă românească, fără vreo nădejde de întremare.
Şi totuşi în cartea vieţii stătea scris că piatra pe care a nesocotit-o Ziditorul va ajunge piatra din capul unghiului; Basarabia, cea mai înapoiată şi mai înstrăinată provincie românească, a fost cea dintâi care a revenit la trupul naţional, iar ţara clasică a iredentismului daco-roman, Transilvania, fu sortită să fie cea din urmă la ospăţul cel mare al bucuriei.” (Onisifor Ghibu)
Gânduri bune,
Mircea Voinea,
Redactor promo
Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro