spot_img

Concertul de joi seară cu dirijorul din Hong Kong Kin Szeto, pianista Mihaela Manea și orchestra Filarmonicii Brașov se va ține cu casa închisă

După ce primul eveniment al Filarmonicii Brașov din acest an, concertul Hans Zimmer de joia trecută, s-a vândut într-un timp record, și concertul de joia aceasta de la Sala Patria se va ține tot cu casa închisă. 

Dirijorul chinez Kin Szeto va conduce joi seară un program compus din Concertul pentru pian nr. 2 în do minor, op. 18 de Serghei Rahmaninov, urmat de Suita orchestrală nr. 1 în re minor, op. 43 de P.I. Ceaikovski. 

Câștigător al premiului al doilea la ediția inaugurală a Orchestra’s Conductor Competition, Szeto a fost dirijor al renumitei orchestre simfonice din Cincinnati. În timpul rezidenței sale în Statele Unite, Szeto a deținut diferite poziții de director muzical, dirijor invitat, și dirijor asistent cu diverse ansambluri, lucrând cu Orchestra Simfonică din Charleston și Orchestra de Cameră din Reno. Apariția sa se regăsește, de asemenea, în Asia și Europa în cadrul diferitelor evenimente, colaborând cu Orchestra Filarmonicii Bohuslav Martinů, Orchestra Simfonică Máv, Orchestra Română de Tineret, Orchestra Festivalului Cabrillo și Orchestra Chineză din Hong Kong.

Originar din Hong Kong, Kin Szeto este un tânăr dirijor versatil și promițător, lăudat pentru personalitatea sa dinamică și pasională. Szeto a fost distins cu distincția „Hong Kong Elite” și „Hong Kong Ambassador” de către guvernul din Hong Kong pentru performanțele sale în domeniul muzical.

Solista concertului de joi seară va fi pianista Mihaela Manea, o pianistă de excepție care a fost distinsă cu premiul I absolut al Concursului Internațional de Pian de la Centrul Franz Liszt în 2023, premiul al II-lea al Concursului Internațional de Pian de la Siena (2022), Pianists’Award (premiul I) la Academia Internațională de Vară de la Reichenau, Austria (2021), Premiul Benjamin al Fundației Wolfgang Boesch în 2020 (pentru rezultate deosebite în anii de studii la Universitatea de Muzică din Viena), Concursul Internațional de Pian pentru Tineri Muzicieni de la Enschede, Olanda (Premiul al III-lea și Premiul Presei) Concursul Internațional de Pian din Transilvania (Premiul Dinu Lipatti). În noiembrie 2018 și-a făcut debutul în Gläserner Saal din Musikverein Viena, deschizând TastenLauf Zyklus, eveniment dedicat tinerilor pianiști cu performanțe remarcabile. 

Mihaela Manea a susținut numeroase recitaluri în săli de concert precum Konzerthaus Viena (Sala Mozart), Steinwayhaus Viena, MuTh Viena, Ateneul Român, Gesellschaft für Musiktheater Viena, Haus der Kunst Baden- Austria, Centrul Cultural Evreiesc din București, Institutul Cultural Maghiar din București, precum și în alte săli importante din Italia, Germania, Franța și Olanda.

Chiar dacă pentru acest concert au fost epuizate toate biletele, melomanii care nu au reușit să cumpere bilete pentru spectacolul de la ora 19, pot veni la repetiția cu public de la ora 10, biletele pentru aceasta fiind disponibile doar la casieria Sălii Patria. 

În luna ianuarie, la Filarmonica Brașov va mai avea loc sâmbătă un concert de rock simfonic cu formația The Mono Jacks, iar pe 25 ianuarie, cu ocazia Unirii Prinicpatelor Române, publicul brașovean se va putea bucura de un eveniment dedicat Mariei Tănase. Pentru ambele evenimente biletele sunt complet epuizate.

Pe 27 ianuarie, tot la Sala Patria va avea loc un cocnert de gală cu Alexandru Tomescu, Iuliana Münch, Răzvan Popovici, Ioan-Dragoș Dimitriu, Eduard Kunz și André Parfenov. Evenimentul moderat de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical, va fi dedicat vizitei juriului ICMA în Brașov. 

În luna februarie, Filarmonica Brașov a pregătit mai multe evenimente muzicale, care vor începe cu un concert care îi va avea ca protagnișit pe Thomas Carroll și celebrul artist Hyung-ki Joo, care vor alterna rolurile de solist și dirijor. 

Pe lângă concerte, Filarmonica Brașov propune și mai multe recitaluri în lunile ianuarie și februarie, primul având loc pe 16 ianuarie. În cadrul acestuia, membrii Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov și invitatul lor, violistul Adrian Vasile îl vor sărbători pe W. A. Mozart, care s-a născut la născut la 27 ianuarie 1756. În program vor fi Cvartetul de coarde KV 590 și Cvintetul de coarde KV 516 cu două viole.

Pe 22 ianuarie, la Sala Patria va avea loc un recital de pian cu intrarea gratuită cu Paul Ionescu și Nicușor Răducan, iar pe 23 ianuarie, în sala muzicii de cameră vor urca pe scenă violonistul Radu Banariuc și pianista Nadia Banariuc. Intrarea și pentru acest eveniment va fi liberă. 

Pentru toate celelalte evenimente, biletele rămase disponibile de găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro. 

Foto: Iosif Trif

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508