Într-o atmosferă emoționantă, oferită de solemnitatea prezentei Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și a Alteței Sale Regale Principele Radu, au avut loc discuții despre semnificația mărcii poștale românești, adevărat simbol de țară, cu o prezență istorică de peste 165 ani care a reflectat în ultimele decenii evenimente de importanță națională și internațională, personalități ale vieții culturale, științifice, sportive și ale spiritualității românești.
Au fost vizionate panourile dedicate Dinastiei Regale a României, prilej de rememorare a lansărilor de mărci poștale unde am fost onorați de participarea M.S. Regele Mihai I și Reginei Ana, menționând emisiunile ”110 ani de la inaugurarea Bibliotecii Centrale Universitare”, din anul 2005, ”110 ani de la punerea pietrei de temelie a CEC”, din anul 2007, ”Nunta de Diamant”, din anul 2008, precum și alte momente speciale cu o semnificație aparte în istoria filateliei românești.
Discuțiile au evidențiat faptul că tematicile timbrelor care s-au bucurat de prețuiri deosebite pentru modul original de prezentare a mesajelor subiectelor abordate, au fost răsplătite cu recunoașteri și aprecieri internaționale, demonstrând că marca poștală este un adevărat proiect viu, care insuflă cunoaștere prin informație, imagine si design.
Marca poștală își demonstrează încă o dată puterea vizuală de a imagina și de a spune în imagini povești despre România și frumusețile ei, aducându-și contribuția la neuitare, reprezentând memoria cronologică a națiunii române.
Cu acest prilej, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române și Alteța Sa Regală Principele Radu, au vizitat și Fabrica de Timbre, unde au asistat la tipărirea primelor coli din emisiunea de mărci poștale „Muzeul Național Peleș. Colecții”, înclusă în Planul editorial curent și care va fi introdusă în circulație vineri, 10 noiembrie.
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei a subliniat importanța mărcii poștale, apreciindu-i rolul de „fibră a națiunii” și element de „identitate națională”, mulțumind Romfilatelia pentru găzduire.
La final, reprezentanții Casei Regale au scris câteva gânduri în Cartea de onoare a instituției:
„Nu sunt multe instituțiile care poartă în rostul lor identitatea națională, precum Romfilatelia.
Tocmai de aceea, Coroana Română prețuiește atât de mult legătura cu lumea Timbrului Românesc în secolul XXI.
Cu cele mai mari speranțe pentru viitor!
Margareta Radu”