Sâmbătă, 14 octombrie 2023, ora 11.00, la Casa Memorială „Vasile Voiculescu” din Pârscov, județul Buzău, are loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național de Creație Literară ”Vasile Voiculescu”, ediția a XXXV-a. Juriul, format din scriitori buzoieni, respectiv din scriitorii Dumitru Ion Dincă – președinte, și membrii Daniela Șontică, Ionel Stănuță, Paul Negoiță și Cristinel Popa, va acorda Premiul Național de Poezie ”Vasile Voiculescu” volumului ”META VERS” de Dan Mircea Cipariu, apărut, în 2022, la editura Vellant, cu 7 desene de Mihai Zgondoiu. Premiul este finanțat de Centrul Cultural și Educațional ”Alexandru Marghiloman” din Buzău.
”META VERS are un destin norocos, cu două premii, cel al revistei Ficțiunea OPTm și Premiul Național de Poezie Vasile Voiculescu, și cu două tiraje de câte 600 de exemplare. Pentru o carte de poezie și în lumea noastră de triburi literare e chiar ceva meta! După 10 ani de tăcere editorială, m-am lăsat convins de colegul meu de generație și de MARFĂ, Dan Pleșa, să public o nouă carte, META VERS, la excelenta editură Vellant, carte însoțită de 7 desene de Mihai Zgondoiu. Sunt fericit pentru că am dus la bun sfârșit proiectul literar META VERS, un proiect care sondează universurile și metaversurile care pot fi create din relațiile noastre cu noile tehnologii, Inteligența Artificială, rețelele virtuale și lumile extraterestre. Voi fi bucuros să-i revăd pe poeții jurați, Daniela Șontică și Dumitru Ion Dincă, și pe câțiva dintre laureați, Christian W. Schenk, Marele Premiu pentru volumul Vasile Voiculescu Auslese Gedichte, și pe Dumitru Manolache, Premiul Național de Proză pentru volumul Violoncelul de țărână.”, a declarat scriitorul Dan Mircea Cipariu.
Dan Mircea Cipariu (născut la 7 septembrie 1972, București), licențiat al Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, scriitor, jurnalist și manager de proiecte și programe culturale. A debutat în presa literară în 1988 (SLAST), iar editorial, în 1999, cu volumul ”Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (editura Libra). În 2007, volumul său de poeme ”Tsunami” (editura Brumar), 2006, a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București. În 2008, a inițiat și coordonat proiectul „Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009 până în prezent, proiectul „Maratonul de poezie și jazz”. Între, 2011 și 2023, de Ziua Culturii Naționale, a inițiat și coordonat proiectul „Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului”. Este fondatorul și președintele asociației Euro Culturart, ce deține o galerie dedicată tinerilor artiști vizuali din Europa – „Atelier 030202”, coordonată de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Este editorul www.agențiadecarte.ro , spațiu virtual în care sunt prezentate la zi evenimentele de carte și artă. Este președintele Opera Scrisă.Ro, societate de gestiune a drepturilor de autor.
În 2020, a primit titlul de doctor în filologie pentru lucrarea „Tipare ale imaginii poetice”, sub coordonarea prof. univ. dr. Silviu Angelescu, la Școala Doctorală a Facultății de Litere, Universitatea din București. A predat cursuri de scriere creativă la Universitățile din Belgrad și Novi Sad, la Muzeul Național al Literaturii Române din București și în programele Centrului Cultural Arad și ale Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER).
În 2022, a publicat volumul META VERS, editura Vellant, însoțit de 7 desene de Mihai Zgondoiu.
În 2023, publică volumul ”Gloria Veselia și Ursulețul Cipi”, editura Ars Libri, cu ilustrații de Raluca Neferu.