spot_img

”Explorări și Transformări” – Proiect cultural participativ

Ce: Spectacolul “CHOICES”, performance și dans contemporan

Unde: Parcul Sebastian, sector 5, București

Când: Duminică, 15 octombrie, ora 16.00

Spectacolul de dans contemporan “CHOICES” marchează duminică, 15 octombrie 2023, începerea proiectul educativ și cultural „Explorări şi transformări”, un proiect conceput pentru elevii şi tinerii din Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, dar care își propune totodată să ofere o experiență culturală tuturor locuitorilor din acest sector. Scopul proiectului este facilitarea unei abordări culturale şi participative în explorarea unor alternative creativ educaționale la petrecerea timpului, exprimarea personală şi dezvoltarea individuală a adolescenţilor, tinerilor şi a altor categorii de cetăţeni ai Sectorului 5 din Bucureşti, pornind de la transformările specifice vârstelor fragede. De asemenea, proiectul îşi propune să contribuie la valorificarea patrimoniului natural şi antropic al acestui sector şi la dezvoltarea scenei sale culturale. AgențiadecArte.ro este partener media al proiectului.

Proiectul implică : 

* Spectacolul inedit de performance de dans contemporan “CHOICES”  în Parcul Sebastian, ce se va desfășura în data de 15 octombrie. ora 16:00.

„CHOICES” oferă publicului o incursiune în evoluția de la copilărie la maturitate. Această călătorie în timp ne permite să privim în oglinda propriei vieți și să reflectăm asupra alegerilor pe care le-am făcut de-a lungul drumului nostru. Prin intermediul dansului și al mișcărilor impresionante, dansatorii ne îndeamnă să ne conectăm cu propria noastră călătorie, cu alegerile noastre și să ne întoarcem cu inimile deschise către acele momente de puritate și pasiune care ne-au definit copilăria.

Coregrafia: Elena Zamfirescu, scenografia: Kademian, coordonator artistic: Matei Stoian, coordonator de proiect: Anca Maria Ciofîrlă, distribuția: Raluca Botez, Bianca Geantă, Eliza Gîdoi, Ştefan Orheanu, Oana Strunilă, Elena Zamfirescu.

Mai multe detalii despre spectacol puteți găsi pe pagina evenimentului – 

*  o serie de 16 ateliere creativ educaționale pentru 200 de elevi din școlile gimnaziale nr. 126 și nr. 143 din București.  

* o reinterpretare a spectacolului original cu transformarea elementelor de scenă şi de sunet, inclusiv de mişcare, prin elementele create de elevii participanţi în cadrul atelierelor şi prezentarea spectacolului transformat în acelaşi cadru oferit de patrimoniul natural local (Parcul Sebastian); 

* o expoziţie de instalaţii obiect şi video într-un spaţiu cultural ce aparţine patrimoniului antropic al acestui sector.

Rezultatele proiectului includ o publicaţie şi un film de prezentare a desfăşurării proiectului, a participanţilor, partenerilor şi finanţatorului, prezentate cetăţenilor Sectorului 5 al capitalei şi care urmează a fi diseminate gratis tuturor instituțiilor de învăţământ de pe raza Sectorului 5, prin care acestea vor beneficia de un model de bună practică şi o posibilă sursă de inspiraţie pentru organizarea şi modalitatea de implementare a unor iniţiative cultural-educative ideale pentru integrarea în programul „Şcoala altfel”.

De asemenea, realizarea acestui proiect reprezintă şi o modalitate importantă de susţine profesională oferită de Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, pentru 16 profesionişti în domenii culturale diferite, care la rândul lor contribuie la dezvoltarea scenei culturale şi valorificarea patrimoniului acestui sector al capitalei.

Informaţii mai multe pe platformele de social media ale proiectului Explorări și Transformări

Proiect inițiat de  Asociația MONTAGE

Despre Asociația MONTAGE puteți afla mai multe pe platformele:  www.galeriemontage.com, pagina de FB: https://www.facebook.com/galeriamontage 

Parteneri: Agenția de Carte, Școala Gimnazială nr. 126 București, Școala Gimnazială nr. 143 București, Fundația pentru Tineret a Municipiului București, Asociația Euro Culturart.

Proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023, în baza Ordonanței 51/1998.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508