spot_img

”Duo Pianistic” în deschiderea Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi”

Ediția a IV-a a Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” debutează pe 15 octombrie 2023 cu Recitalul Extraordinar de DUO PIANISTIC, care se va desfășura pe scena Ateneului Român, de la ora 19:00. Invitații evenimentului de deschidere sunt pianiștii austrieci Tereza Kalábová și Johannes Gugg, câștigătorii premiului I la cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO „Suzana Szörenyi”, 2019. Programul Recitalului Extraordinar de DUO PIANISTIC include lucrări de Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Maurice Ravel, Bohuslav Martinů și Igor Stravinsky. Detalii despre program și accesul la eveniment sunt disponibile pe website-ul Filarmonicii „George Enescu”. AgențiadecArte.ro este partener medi al evenimentului.

Concursul  Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” este un proiect cultural implementat de Asociația Majura Christ şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă 2023*, organizat în București, în perioada 15 – 22 octombrie.

Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” promovează tânăra generație de pianiști și muzica clasică interpretată în ansamblu și, de asemenea, omagiază memoria remarcabilei Suzana Szörenyi, personalitate marcantă a pianisticii şi pedagogiei muzicale româneşti.

Aflată la a patra ediție, competiția de anul acesta este axată pe Duo pianistic – patru mâini și două piane și va fi jurizată de personalităţi ale vieţii muzicale româneşti și internaționale. Valoarea totală a premiilor acordate va fi în cuantum de cca. 10.000 euro.

Concursul se va desfășura în sălile Universității Naționale de Muzică din București, precum și în Sala Mare a Ateneului Român. În premieră absolută, finala competiției se va desfășura cu orchestră, pe scena Ateneului Român, în data de 22 octombrie 2023, alături de orchestra Camerata Regală, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Accesul publicului este gratuit la evenimentele organizate la Universitatea Națională de Muzică din București.

Mai multe detalii despre programul competiției sunt disponibile pe website-ul https://www.concursul-suzanaszoerenyi.ro/competition-agenda-2023/ 

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro 

Co-organizator: Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

Sponsor: CHIMIMPORTEXPORT – PLURIMEX S.R.L.

Partener: Filarmonica „George Enescu” din București

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Ediția de dimineață, Gala Societății Civile, Munteanu recomandă, RFI România, Radar de media, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, spotmedia.ro

***

Tereza Kalábová și Johannes Gugg și-au început colaborarea în toamna anului 2012. Datorită îndelungatei lor colaborări, cei doi artiști au împărtășit toate momentele cruciale din dezvoltarea lor muzicală, ajungând la un nivel extraordinar de înțelegere reciprocă și sincronizare. Având standarde artistice remarcabil de înalte, cei doi tineri muzicieni fac parte dintre cele mai importante duouri profesionale de pian din generația lor. 

Duo-ul a fost distins cu numeroase premii I: concursul Prima la Musica (Austria, în 2013 și 2015), Concursul International Schubert Piano Duo de la Jesenik (Cehia, 2013), Concursul Music and Earth de la Sofia (Bulgaria, 2014), Concursul de duo de pian Vlastimil Lejsek de la Brno (Cehia, 2015) și la Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” din București (România, 2019).  Tereza și Johannes au cântat alături de importante orchestre europene, precum Orchestra de Cameră din München, Orchestra Filarmonicii din Cracovia, Webern Kammerphilharmonie și Orchestra Conservatorului din Brno. 

În iunie 2022, pianiștii au absolvit cu distincție Universitatea de Muzică din Graz (clasa de pian solo a lui Ayami Ikeba) și își continuă studiile cu renumitul duo de pian Silver & Garburg.

Asociația Majura Christ

Asociația Majura Christ este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică. Obiectivele asociaţiei vizează următoarele domenii: umanitar, cultural, de conservare şi îmbunătăţire a mediului, realizarea de evenimente şi proiecte destinate învăţământului muzical preuniversitar şi universitar, precum şi alte activităţi prevăzute de lege, potrivit scopului Asociaţiei.

Pentru detalii și alte informații – contact@concursul-suzanaszoerenyi.ro 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508