spot_img

Concert de deschidere a Festivalului Internațional „Serile de chitară”, ed. a XI-a, ”ConTempo”  

       Rémi Jousselme, unul dintre cei mai rafinați chitariști europeni, cu o paletă coloristică unică, primul chitarist francez câştigător al celebrului concurs „Printemps de la Guitare”, revine pentru a patra oară în România pentru concertul de deschidere a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”. Programul pe care acesta îl va interpreta duminică, 29.10, începând cu ora 19:30, în Sala de Concerte „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, este descris astfel de muzician: 

„Atunci când aleg lucrări pentru a le interpreta în concert, am uneori impresia că schițez și un portret al meu…

Programul care vă este oferit în cadrul acestui concert este inspirat de

pasiunile mele muzicale; el reflectă, de asemenea, o poveste mai intimă, cea a originilor mele familiale, precum și atracția mea pentru Japonia.

Muzica franceză și cea spaniolă se susțin reciproc aici, fie rezonând intim, fie într-un contrast clar. În cele din urmă, se regăsesc într-o armonie senină în momentele extrase din Suita

Compostelana a catalanului Mompou, muzică atemporală cu o prezență îndepărtată.”

       Festivalul continuă până pe 5 noiembrie cu alte două concerte extraordinare susţinute de invitaţi străini, cu seri de chitară şi poezie / live painting, cu gale dedicate tinerilor muzicieni în afirmare, masterclass-uri şi o conferinţă.

       Pentru detalii, vă rugăm să accesaţi www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro  .

       Pentru concertele de la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică şi Institutul Cervantes intrarea se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com. La celelalte concerte, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Ansett Logistics; Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti; Institutul Cervantes; Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu. 

Parteneri media: Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, IQads, Smark, România Pozitivă.

Program complet

CONCERTE

Duminică, 29.10 / INTIMATE ECHOES  

Recital extraordinar RÉMI JOUSSELME (Franța)

 în program: Rodrigo, Turina, Ravel, Sor, Ourkouzounov, Mompou

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,

 ora 19:30

Luni, 30.10 / GALA CHITARIȘTILOR ÎN AFIRMARE I

Participă 10 tineri chitariști de la colegiile și școlile de muzică din București

 în program: Mertz, Giuliani,Tárrega, ş.a.

Palatul Suțu, ora 19

Marți, 31.10 / BAZAAR MYSTERIA

Recital Duo Hesperus (Costin Soare-Ioan Bănescu) 

Alex Icodin (live painting)

în program: Drăgoi, Piazzolla, Turina, Vardianu, Păiș, Ghinea

Sala Auditorium a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,

 ora 19

Miercuri, 1.11 / GALA CHITARIȘTILOR ÎN AFIRMARE II

Recital Tudor Torge / Andrei Pițu

 în program: Aguado, Giuliani, Dubez, Tárrega ș.a.

Palatul Suțu, ora 19

Joi, 2.11 / CHITARELE BINE TEMPERATE: ORANJ INCIDENTAL 

Recital Duo Iancu-Lobonț

în program: Castelnuovo-Tedesco, Piazzolla, Lauro, Brouwer, Ștefănescu-Pătrașcu ș.a. Sala Auditorium a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,

ora 19

Vineri, 3.11 / INTO THE LABYRINTH 

 Recital Duo Kitharsis (Alexandra Petrișor-Dragoș Horghidan)

Cu participarea actriței Alma Nicole Boiangiu

în program: Albéniz , de Falla, Ștefănescu-Pătrașcu, Sarasate, Rodrigo ș.a. 

Texte de Jorge Luis Borges ș.a.

Sala Auditorium a Institutului Cervantes din București,

ora 19

Sâmbătă, 4.11 / AMIS  

Recital extraordinar DEJAN IVANOVICH (Croația)

 în program: Klobučar, Asencio, Béreau, Bochmann, Brouwer

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti,

 ora 19:30

Duminică, 5.11 / PRELUDII, CÂNTECE ȘI… DANSURI 

Recital extraordinar JOHAN FOSTIER (Belgia)

 în program: Matiegka, Ivanov-Kramskoi, Asencio, Ponce

Sala de concerte “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, 

ora 19:30

MASTERCLASS

30.10 / masterclass Rémi Jousselme

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala Silvestri, orele 10-16

31.10-2.11 / masterclass intensiv Dejan Ivanovich

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala Silvestri, orele 10-16

4.11 / masterclass Johan Fostier

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala Silvestri, orele 10-16

CONFERINŢĂ

3.11 / conferinţă Dejan Ivanovich

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 10-12

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508