spot_img

SE LANSEAZĂ ABONAMENTELE ȘI BILETELE PENTRU NOUA STAGIUNE LA SALA RADIO

După o amplă participare pe scenele celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”, Orchestrele și Corurile Radio România revin la Sala Radio și se pregătesc pentru deschiderea noii stagiuni (2023-2024)! 

Stagiunea cu numărul 95 pe scena radioului public va debuta pe 13 octombrie 2023 cu un concert 100% RAHMANINOV, o încununare a evenimentelor derulate la Sala Radio sub egida „Anului Internațional Rahmaninov” – marcat în întreaga lume la împlinirea a 150 de ani de la nașterea compozitorului.  

Abonamentele pentru prima parte a noii stagiuni la Sala Radio – octombrie-decembrie 2023 – vor fi disponibile în perioada 19-26 septembrie 2023. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 27 septembrie 2023. 

Printre invitații speciali din țară și din străinătate pe care îi veți aplauda pe scena Sălii Radio se numără artiști care și-au construit o carieră frumoasă pe marile scene ale lumii: dirijorii JOHN AXELROD, CHRISTOPHER WARREN-GREEN, RUMON GAMBA, SASCHA GOETZEL, NICOLAE MOLDOVEANU, TOUFIC MAATOUK, FINNEGAN DOWNIE DEAR ș.a. și soliști ca ROMAN BORISOV – pian, KSENIA SIDOROVA – acordeon, SIMON TRPČESKI – pian, DRAGOȘ ILIE – chitară, dar și voci precum  LIVIU HOLENDER – bariton, LILIA ISTRATI – mezzosoprană, IUSTINIAN ZETEA – bas. De asemenea, veți avea prilejul reîntâlnirii cu apreciații soliști ai Orchestrelor și Corurilor Radio România: violonistul ALEXANDRU TOMESCU, pianistul HORIA MIHAIL și violoncelistul RĂZVAN SUMA. 

Printre „hit-urile” simfonice pe care le veți asculta în perioada octombrie-decembrie 2023 se numără Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră și Simfonia a 2-a de Rahmaninov, Aconcagua  – Concert pentru acordeon si orchestră – Piazzolla, Simfonia nr. 6 – Pastorala de Beethoven, Simfonia a 5-a șiConcertul în re major pentru vioară și orchestră de Ceaikovski, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră și Simfonia a 2-a de Brahms, Suitele din muzica de scenă Arleziana – Bizet și Simfonia a 9-a semnată de Mahler. Spectatorii de la Sala Radio se vor bucura și de seri cu muzică de operă: concertul cu arii din opere „Callas 100” – în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea celebrei soprane, selecțiuni și coruri din operele lui Richard Wagner etc. 

            Sub bagheta dirijoarei SIMONA STRUNGARU, Big Band-ul Radio va reveni de asemenea pe scena Sălii Radio, cu frumoase seri de jazz, cum ar fi „The Magic of… Thad Jones”  – eveniment ce aniversează 100 de ani de la nașterea muzicianului american, „The Shapes of Art” – proiect interdisciplinar ce alătură muzica și creații ale designerilor români, concertul ce îl va avea invitat pe GIANNI GAGLIARDI  – saxofon ș.a.

Pe lângă evenimentele speciale prezentate de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio și Big Band-ul Radio, stagiunea de concerte oferită de Radio România readuce în fața publicului seri de folclor propuse de Orchestra de Muzică Populară Radio. Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio vor fi, de asemenea, aplaudate pe scena Sălii Radio. 

În perioada 19-26 septembrie 2023 vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru primele 3 luni ale stagiunii (octombrie-decembrie 2023). Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naționale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio. Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, va rugăm să consultați secțiunea  „Program concerte” de pe site-ul www.orchestreradio.ro

Biletele individuale pentru toate concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio vor deveni disponibile DUPĂ vânzarea abonamentelor, începând cu data de miercuri, 27 septembrie 2023.

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO:

– Abonamente de acces:

– categoria I – 516  lei
– categoria a II-a –  413 lei
– categoria a III-a – 310  lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus –  310 lei
– categoria a II-a redus –248 lei

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO:

– Abonamente de acces:

– categoria I –   240 lei
– categoria a II-a –  192 lei
– categoria a III-a –   144 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus – 144  lei
– categoria a II-a redus –  115 lei

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00. 

Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele și abonamentele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate. 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508