Adaptarea unui text esențial din teatrul antic, un policier deștept și plin de umor, o tulburătoare dramă psihologică și un excelent text din dramaturgia contemporană românească – acestea sunt doar câteva dintre poveștile pe care le veți descoperi în această toamnă pe scenele Bulandra, sub semnătura regizorilor Andrei Șerban, Alexandru Dabija, Alexandru Mâzgăreanu și Mimi Brănescu.
Startul noii stagiuni îl dă premiera spectacolului „Family.exe”, text și regie Mimi Brănescu, o dramedie provocatoare, emoționantă și amuzantă despre familie și toate (dis)funcționalitățile ei, programată pentru duminică, 10 septembrie, ora 19.00, la Sala Toma Caragiu (Icoanei). Din distribuție fac parte: Gheorghe Ifrim, Oana Tudor, Manuela Ciucur, Paula Niculiță, Andi Vasluianu, Cornel Scripcaru și Lucian Ifrim, iar scenografia îi aparține lui Andu Dumitrescu.
Tot în acest weekend, pe 9 și 10 septembrie, la Sala Liviu Ciulei (Izvor), va fi prezentată, într-o nouă distribuție, montarea „Obiceiuri necurate” de Tom Smith, în regia lui Mihai Constantin, o comedie de situație construită ca o veritabilă farsă shakespeariană. Îi veți descoperi într-o înlănțuire de situații tragi-comice pe Adrian Ciobanu, Victoria Dicu / Ana Ioana Macaria, Silvana Negruțiu, Ioana Anastasia Anton, Andreea Mateiu, Maria Veronica Vârlan, Andrei Huțuleac și Matei Constantin, scenografia: Iza Tărțan.
Până în luna decembrie, la Bulandra urmează premierele a trei spectacole-eveniment – prima va fi „E sânge-n supă”, de Georges Contamin, în regia Alexandru Dabija, o comedie polițistă în care nimic nu e ce pare și care ne dezvăluie, mai amuzant și surprinzător ca nicicând, că vârsta este doar o stare de spirit. Și de spirite. Decor: Nina Brumușilă, costume: Maria Miu.
Urmează „Vânătoarea”, după scenariul filmului nominalizat la Oscar, de Thomas Vinterberg și Tobias Lindholm, adaptare pentru scenă de David Farr, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Un spectacol răscolitor despre vieți nimicite de zvonuri, despre contagiunea fricii, vânătoarea de suflete, dar și despre încredere, speranță și nevoia profundă de iubire. Scenografia este semnată de Maria Miu, iar muzica îi aparține lui Alexandru Suciu.
Finalul de an înseamnă și revenirea la Bulandra a legendarului regizor Andrei Șerban, care propune, pentru luna decembrie, o redescoperire a lui „Oedipus” de Sofocle, în lectura proaspătă și adaptată vremurilor de acum, a regizorului și dramaturgului Robert Icke. Temele profunde lansate de piesa lui Sofocle, acum peste 2000 de ani, sunt mai relevante ca niciodată, în acest spectacol despre greșelile trecutului, destin și profeții împlinite.
Toate premierele și evenimentele speciale vor fi anunțate pe pagina teatrului, www.bulandra.ro, precum și pe toate rețelele de socializare, iar biletele sunt disponibile la casele de bilete ale teatrului, deschise zilnic între 12.00 și 20:00, sau online pe blt.ro și eventim.