spot_img

LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2023, ediția a 26-a

            Ediţia a 26-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER s-a încheiat în seara zilei de 2 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Direcția artistică a programului fost asigurată de regizorii Alexandru Dabija și Leta Popescu care au ales ca temă PREZENȚA ACTORULUI, urmărind relația dintre actor și mijloacele tehnice și căutând echilibrul dintre specificul teatrului și tehnologie.

Juriul de preselecție – cel care a decis cine sunt cei care merg în etapa finală – a fost format din: George Albert Costea (actor), Alexandru Dabija (regizor), Catinca Drăgănescu (regizoare) și Leta Popescu (regizoare).

Cei 25 de actori selectați pentru competiția de la Alba Iulia (13 artişti la secţiunea Individual şi 5 grupuri) au participat la ateliere de creație și masterclass susținute de artiștii Alexandru Dabija, Leta Popescu, Dragoș Buhagiar și Andrei Cozlac. Întâlnirile au avut loc înaintea concursului, în perioada 26-29 august, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia și la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Juriul final al concursului – cel care a analizatprestațiile concurenților și a decis câștigătorii premiilor Galei HOP, ediția 26 – a fost format din: Anca Hanu (actriță), Marcel Iureș (actor), Anna-Maria Popa (actriță, manager), Bobi Pricop (regizor) și Cătălin Ștefănescu (dramaturg, regizor, realizator TV).

Concursul a fost transmis zilnic online în direct pe site-ul https://galahop.uniter.ro/ și contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor).

            Prezentatorii Galei HOP 2023 au fost actrița Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și actorul Alexandru Voicu.

Felicitări concurenților HOP 2023! Andrei Marius Barbu, Ama Beschieru, Paul Bondane, Cristina Casian, George Cocoș, Alexandru Condurat, Andrei Cristea, Eduard Crucianu, Radu Fărcane, Francesca Fülöp, Maria Grosu, Robert Ioan, Oana Jipa, Tudor Manea, Andrei Mărgineanu, Răzvan Mîndruță, Ingrid Neacșu, Răzvan Omotă, Sașa Pânzaru, Andrei Pleșa, Sara Pongrac, Gabriela Porumbacu, Denissa Rogoz, Alexandru Romescu, Denisa Vraja.

Dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în organizarea Galei Tânărului Actor HOP 2023! Echipe artistice și tehnice. Tineri artiști. Parteneri. Tuturor și fiecăruia în parte. Pentru determinare, dedicație, generozitate, răbdare, profesionalism, și bucuria de a lucra împreună.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2023

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

a fost acordat actorilor AMA BESCHIERU și ROBERT IOAN pentru momentul „ANGAJAȚI-MĂ!”, creație colectivă cu inserții din „Pescărușul” de A.P. Cehov.

Premiul a fost anunțat de scenograful Dragoș Buhagiar, președinte UNITER.

Premiul pentru cea mai bună actriţă

a fost acordat actriţei SAȘA PÂNZARU.

Premiul a fost anunțat de Dan Mihai Popescu, administrator public al județului Alba, co-producător al evenimentului.

Premiul pentru cel mai bun actor

a fost acordat actorului RĂZVAN OMOTĂ.

Premiul „CORNEL TODEA” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

a fost acordat actorilor ANDREI MARIUS BARBU și FRANCESCA FÜLÖP pentru  momentul „TIC TAC TOK”, creație colectivă.

Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a.

Premiul a fost anunțat de Eunicia Trif, secretar general adjunct al Institutului Cultural Român.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU”– Premiul special al juriului

a fost acordat actriței OANA JIPA pentru „Măgarul și catârul” de Esop (proba impusă).

PREMIII GĂZDUITE

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală

instituit de actrița Dorina Lazăr, care l-a delegat pe regizorul Bobi Pricop să decidă acest premiu a fost acordat actriței GABRIELA PORUMBACU pentru „ACTOR SPECTATOR”, text propriu cu inserție după „Nuntă însângerată” de Federico García Lorca.

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” 

a fost acordat actorului RADU FĂRCANE.

Premiul a fost anunțat de Oana Bucur, director de casting.

PREMIILE PUBLICULUI (decise în urma votului pe site-ul www.galahop.uniter.ro)

Cea mai bună actriţă: GABRIELA PORUMBACU – 915 voturi

Cel mai bun actor: ALEXANDRU ROMESCU – 603 voturi

Cea mai bună trupă de actori: EDUARD CRUCIANU, RADU FĂRCANE, TUDOR MANEA, ANDREI MĂRGINEANU, ANDREI PLEȘA, SARA PONGRAC și DENISA VRAJA pentru momentul „UNTITLED”, creație colectivă– 959 voturi

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508