spot_img

CSWeek – Săptămâna Creativității Sustenabile, a doua ediție

Pe 1 octombrie 2023 debutează a doua ediție a CSWeek – Săptămâna Creativității Sustenabile. 50 de artiști și noi parteneri pe hartă în București, Cluj – Napoca și Timișoara.

A doua ediție națională a Săptămânii Creativității Sustenabile – CSWeek, inițiată de Galeria Galateca și Asociația Culturală NEO ART România, se derulează între 1 și 15 octombrie 2023, în București, Cluj – Napoca și Timișoara implicând peste 30 de parteneri și zeci de creatori. Coordonatoarele și curatoarele acestei ediții sunt Anca Boeriu și Andreea Sandu, împreună cu echipa curatorială formată din Elena Aronoaie-Adorian, Lucian Broscățean și Ana Negoiță.

În acest context, duminică, 1 octombrie, în trei spații din inima capitalei și în cadrul Străzi Deschise București – Promenadă Urbană pe Calea Victoriei, în arealul galeriei Galateca, se desfășoară un adevărat program-maraton cu expoziții, conferințe, ateliere, demonstrații și instalații urbane, în intervalul  11.00 și 21.00.

AgențiadecArte. ro este partener media al evenimentului.

Atelierele pentru copii de la ora 11.00 au intrare liberă și deschid într-un mod simbolic seria evenimentelor CSWeek, iar primul vernisaj este la ora 16.00 și propune opt designeri într-o expoziție – capsulă de bijuterie contemporană sustenabilă, găzduită de MNLR Crețulescu: Nicoleta Bucșaru, Octavia Chiru,  Ioana Deak,  Katerini,  Diana Pântea, Alexe Popescu, pur.clothing, Sabinne. Tot aici, în exterior, este prezentată o instalație vegetală creată de Beatrice Stoicovici. Pe Calea Victoriei publicul poate descoperi lucrarea creată de Mihai Zgondoiu pentru Mini Racing Car și instalația concept INIMA ORAȘULUI. Ziua continuă cu o conferință pe tema sustenabilității creative și vernisajele vitrinelor de autor INSIDE / OUTSIDE, create de Octavia Chiru, DRGXP/ Dragoș Ionuț, Nicolae Moldovan, pur.clothing, Eugen Vuțescu, Capsulă UAD Cluj și a expoziției SUSTAINABLE FASHION POETRY de Kiss Gyongyver.

PROGRAM1 octombrie Maraton CSWeek editia a doua, zi deschisă de la 11.00 – 21.00:

11:00 – 13:00 ECCOLAGE – atelier de creație eco pentru copii, susținut de Sabina Georgescu, designer vestimentar și owner SABINNE – în mini-parcul CSWeek din fața galerie Galateca

11:00 – 13:00 Atelier Reciclad’OR “Save The Earth! Take care of present for a better future! “Cei mici și mari sunt invitați să redescopere planeta și să o facă să zâmbească! – în mini-parcul CSWeek din fața galerie Galateca

11:00 – Dezvelirea lucrării artistului Mihai Zgondoiu pentru Mini Racing Car – Străzi Deschise București – Promenadă Urbană, de pe Calea Victoriei ( lucrarea poate fi văzută până la ora 20:00)

11:00 – Inaugurarea primei instalații din rețeaua CSWeek. Ediția II, Inima Orașului, în cadrul  Străzi Deschise București – Promenadă Urbană pe Calea Victoriei

16:00 – Vernisaj Expoziție – Capsulă de Bijuterie contemporană sustenabilă CSWeek la MNLR Crețulescu

18:00 – Conferință/artist talk CSWeek la Galateca

19.00 – 21.00 – Vernisaj vitrine INSIDE /OUTSIDE și expoziție SUSTAINABLE FASHION POETRY de Kiss Gyongyver, Galateca

Pe 4 octombrie la Goethe Institut, începând cu ora 18.00,  publicul este invitat la o seară specială de film documentar, în premieră HE FLEW AHEAD – KARL SCHWANZER de  Max Gruber, susținut de BMW România,  2038 HERE IS HOW, susținut de Goethe Institut și UADFASHIONFILM, piese vestimentare din colecțiile de Licență și Masterat ale absolvenților Departamentului Modă-design vestimentar UAD Cluj-Napoca, Promoția 2023 (credite  foto-video, Raluca Ciornea, asistent foto-video – Amanda Maier, styling – Diana Flore, modele First Models, hair – Simina Diana Cheteleș, make-up – Angela Kis).

Timișoara este următorul oraș pe harta manifestării, unde pe 6 octombrie debutează CODRU SustainArt village x CSWeek, o ediție specială dedicată Capitalei Europene a Culturii organizată împreună cu asociația Codru, la Cazarma U și alte spațiile urbane înconjurătoare.

Maratonul CSWeek timișorean cuprinde în interiorul Cazarmei U o expoziție de artă cu participarea artiștilor Vladimir Simion Boeriu, Alin Carpen, Augustin Cupșa, Laura Duduleanu, Petru Lucaci, Andreea Medar, Nicolae Moldovan, Lelia Rus, Elena Scutaru, Valentina Ștefănescu,  Mihai Zgondoiu și una de design în cadrul căreia sunt invitați Nicoleta Bucșaru, Sandra Chira, Octavia Chiru, Dragoș Ionuț , Ecaterina Colasâz, Alexe Popescu, Roxana Puriș, Sabina Georgescu și Anca Zaharia. 

Un eveniment important pentru publicul pasionat de design este și expozitia BMW-Design si arhitectură legendare de acum jumătate de secol, ce beneficiază de prezența renumitului designer David Carp și a regizorului Max Gruber.

În arealul exterior se pot vizita instalațiile urbane și lucrările create de Elena Aronoaie-Adorian, Alex Simion Boeriu,  Anca Boeriu, Ioana Cionte, Felix Cionte,  Darie Dup,  Andrei Felea, Bianca Orbocea,  Cosmin Paulescu,  Liviu Stoicoviciu, Vlad Țenu, Lucian Zdrob. Programul este  completat de ateliere, conferințele, artist-talk, filme și documentare, concerte și un eco-performance special susținut de Alina Tofan. 

Din 10 octombrie maratonul CSWeek continuă la Cluj – Napoca, la Meron, în parteneriat cu UAD Cluj, Departamentului Modă-design vestimentar UAD Cluj-Napoca, cu o expoziția UADFASHIONEXHIBITION, atent curatoriată de Lucian Broscățean. 

Instalațiile urbane și expozițiile de eco-artă și design pot fi descoperite de public până pe 30 octombrie de publicul din cele trei orașe.


CSWeek, ediția a doua, are la bază crearea de legături între comunități, redescoperirea naturii și a ceea ce face parte din natural în mediul urban și prezentarea sau crearea de exemple de practici diverse, sustenabile și propagarea lor în cadrul comunităților creative eterogene. CSWeek propune o platformă internațională și un eveniment național bianual pentru exemplificarea practicilor speciale creative, artistice, de design și de sustenabilitate locală sub același „acoperiș”, arătând impactul sustenabilității în societatea noastră și cât de simplu este pentru noi, pentru fiecare dintre noi, să ne lăsăm amprenta în viitor, pentru un viitor mai bun: www.csweek.ro 

Organizatori: Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România

Co-organizatori: CODRU, CODRU SUSTAINART VILLAGE, UAD Cluj

Sponsori: BMW, Renovatio

Parteneri: Primăria Municipiului București, Arcub, Goethe Institut, Institutul Cervantes, Holcim, Reciclad’Or, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești

Spații partenere: creart, Muzeul Național al Literaturii Române,  OAR București, Muzeul Țăranului Român, Hotel Novotel, Hotel Cișmigiu, Meron

Plăcut de Radio Guerilla

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508