spot_img

Fiecare poveste contează! ”Povești de dincolo de Calea Lactee”, de Berg Judit

ARS LIBRI JUNIOR anunță publicarea cărții ”Povești de dincolo de Calea Lactee”, de Berg Judit, cu ilustrații de Gévai Csilla, tradusă din limba maghiară de Bara Hajnal. Cartea a apărut în cadrul proiectului „Ars Libri: Fantezie și Aventură” (ALFA), cofinanțat de Uniunea Europeană, prin programul „Europa Creativă”, linia de finanțare „Circulația operelor literare europene”. 

Povești de dincolo de Calea Lactee este povestea a doi copii care încearcă să găsească drumul înapoi spre casele lor de pe planeta Pământ, după ce au fost duși de o bicicletă năzdrăvană pe o planetă necunoscută și ciudată, dincolo de Calea Lactee.

Pentru a se întoarce acasă, copiii trebuie să parcurgă Calea Curajoșilor, care traversează Țara Nisipurilor, Țara Plantelor, Țara Umbrelor, Țara de Fier și alte ținuturi stranii.

Băiețelul, Ciucurel, și fetița, Greieraș, au parte de o călătorie incitantă, plină de aventuri pe care vă invităm să le descoperiți citind cartea.

Berg Judit a absolvit Facultatea de Științe Umaniste a Universității „Eötvös Loránd”, secția maghiară-engleză. A scris piese pentru departamentul de teatru al fostei sale școli primare, a luat parte la regie, a însoțit copii în tabere și a predat limba engleză. Ca jurnalistă, a scris în principal articole, interviuri și reportaje culturale. Copiii îi inspiră poveștile.

Numele lui Berg Judit se regăsește pe mai mult de 70 de cărți. Activitatea ei este unică prin faptul că poveștile pe care le-a scris au atras și captivat copii de toate vârstele, de la cei mai mici până la adolescenți. Cărțile semnate de Judit s-au vândut în zeci de mii de exemplare, iar cele mai populare personaje au prins viață în tabere de vară, ateliere, locuri de joacă tematice, spectacole de teatru și filme. Poveștile sale învață fără a fi intruzive, oferind un exemplu pentru tinerii cititori, fiind în același timp amuzante și cool. În anul 2011, Judit a primit importantul Premiu de Stat „József Attila” pentru contribuția remarcabilă în domeniul literaturii pentru copii.

Gévai Csilla

Este scriitoare, ilustratoare și artist vizual. Este licențiată în limba maghiară și antropologie culturală la Universitatea „Eötvös Loránd” (ELTE). Organizează în mod regulat programe de desen creativ și de povestiri pentru copii, precum și tabere. Desenele sale decorează pereții, podelele și mobilierul dintr-un lanț de magazine, creând un peisaj de basm cu râuri, copaci și nori. Ca ecologist, face tot ce poate pentru a salva planeta. Lucrarea sa educativă, The Very Green Book, este una dintre primele cărți pentru copii de acest gen. Cea mai populară serie a sa este While We Travel.

Bara Hajnal s-a născut la Târnăveni, județul Mureș. A tradus piese de teatru, subtitrarea pentru peste o sută de filme artistice și documentare, nuvele și pasaje din romane, respectiv studii și scrieri de specialitate din domeniul muzical, care au apărut în volume colective sau în reviste literare, având studii muzicale. Primul volum pe care l-a tradus integral, Bartók și povestea prințului cioplit din lemn, de Garajszki Margit, a văzut lumina tiparului în anul 2017, apoi au urmat volumul de povestiri Odată trebuie spus, de Csender Levente, și microromanul Salva, de Király Farkas. În anul 2019, a fost publicată, în traducerea ei, cartea pentru copii Inelul corbului de Berg Judit, iar în anul 2022, la solicitarea Uniunii Arhitecților din România, a tradus Povestea casei mele, a arhitectului Köllő Miklós.

Proiectul „Ars Libri: Fantezie și Aventură” (ALFA) își propune să participe la dialogul intercultural prin traducerea, din limbi europene mai puțin utilizate, a literaturii de calitate pentru copii. Astfel, vom traduce, publica, distribui și promova 24 de opere literare din 9 țări: Belgia, Republica Cehă, Grecia, Irlanda, Polonia, Portugalia, Suedia, Ucraina și Ungaria. Prin demersul nostru vom invita copiii între 5 și 12 ani în lumea lecturii, încurajându-i să devină cititori pe tot parcursul vieții. 

Înființată în anul 2007, ARS LIBRI este o editură de prestigiu care a câștigat încrederea publicului prin seriozitate și prin calitatea materialelor editoriale apărute sub egida sa. Suntem lideri de piață în ceea ce privește materialele educaționale (manuale și auxiliare școlare aprobate ME, materiale didactice etc.) cu grad ridicat de eficacitate și aplicabilitate, adaptate la curriculum-ul școlar actual și la cerințele societății contemporane. Recent, Ars Libri și-a diversificat gama de carte, deschizându-și portofoliul către literatura străină pentru copii (ficțiune și nonficțiune). Într-un timp scurt, editura a publicat numeroase titluri de interes, pentru vârsta 2-12 ani, apreciate deja de cititori.

ARS LIBRI JUNIOR este imprint al editurii ARS LIBRI. 

https://edituraarslibri.ro/acasa/povesti-de-dincolo-de-calea-lactee

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508