spot_img

Vara este magică, miercurea, la Ateneul Român

Din 5 iulie 2023 începe Festivalul Internațional ”Vara Magică”, a XII-a ediție. În perioada 5 iulie – 23 august, în fiecare seară de miercuri, de la ora 19:30, bucureștenii și turiștii care vor să se delecteze ascultând muzică bună, sunt așteptați la Ateneul Român cu opt concerte camerale și simfonice care fac parte din Festivalul Internațional ”Vara Magică”. Inițiatorul festivalului, Dorin Ioniță, spunea despre programul acestei ediții: Vom avea mari orchestre, vom avea recitaluri de muzică de cameră, vom avea în fiecare săptămână o alternativă de petrecere a serilor de miercuri pentru cei aflaţi în Bucureşti în călduroasele luni de vară. Vor fi formule surprinzătoare care sper să umple sala Ateneului. Îi așteptăm pe toți cei care iubesc muzica și prețuiesc munca artiștilor.” AgențiadecArte.ro este partener media al Festivalul Internațional ”Vara Magică”.

Tot mai căutat an după an, Festivalul Internațional Vara Magică, ajuns anul acesta la a XII-a ediție, va aduce pe scena Ateneului orchestre precum formula extraordinară de o sută de violoncele reunită sub titlul Violoncellissimo 100, la pupitru Cristian Mandeal, Camerata regală condusă de Constantin Grigore, Orchestra Naţională Simfonică a României sub bagheta lui Cristian Mandeal cu proiectul Contrabasul la superlativ, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, solişti Oxana Corjos şi Cristian Niculescu – pian, Romanian Sinfonietta Orchestra,dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky – vioară şi Orchestra de Cameră a Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui Christopher Petrie, solist Alexandru Tomescu, programulcuprinzând și 2 recitaluri camerale extraordinare, susţinute de Sînziana Mircea – pian, Davide Mariano – orgă, Mariia Velia – flaut – sub titlul Aproape o fantezie şi de Constantin Sandu – pian, Gabriel Croitoru – vioară, Simina Croitoru – vioară sub titlul De la Mozart la Piazzola.

Așadar, 8 concerte de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional Vara Magică din 5 iulie, până pe 23 august, în fiecare miercuri, la Ateneul Român din București. 

Spot video Vara magica 2023

Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe bilete.ro.

Biletele se pot găsi și la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român începând cu 21 iunie, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 15:00-20:00.

Preţuri abonamente : cat. 1 -1225 lei, cat. 2 – 1015 lei, cat. 3 – 875 lei, cat. 4 – 770 lei

Producător : Asociaţia Culturală Lanto Magia Muzicii

Coproducători : Primăria Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, TVR Cultural.

Parteneri: NIRO Investment Group, Borsec, Oscar Downstream, Luxten Lighting Company, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, Marea Loja Națională din România, Vizual Graph, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Filarmonica „George Enescu”, Asociaţia culturală Pro Contemporania.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, România TV, Agenția de carte, Mediatrust, Liternet.

Mai multe detalii pe www.lanto.ro și www.varamagica.ro 

Pentru acreditări de presă vă puteţi adresa la office@lanto.ro, Carmen Mihai 0731.371.225.

PROGRAM VARA MAGICĂ 2023

5 iulie 2023, ora 19:30 

„100 Cello Inspirations!” 

Violoncellissimo 100

Dirijor: Cristian Mandeal

În program lucrări de : Albinoni, Haendel, Villa Lobos, Grieg, Pablo Casals, Vangelis, Orff


 12 iulie 2023, ora 19:30

„Aproape o fantezie” 

Sînziana Mircea – pian 

Davide Mariano – orga 

Mariia Velia – flaut

În program lucrări de : Beethoven, Debussy, Rachmaninov, Bach, Chopin, Benedetto Marcello

19 iulie 2023, ora 19:3

„Dialogul Titanilor” 

Orchestra Camerata Regală

Dirijor: Constantin Grigore

Solist: Radu Chișu

În program lucrări de : Beethoven, Mozart


 26 iulie 2023, ora 19:30

„Contrabasul la superlativ!”

Orchestra Națională Simfonică

Dirijor: Cristian Mandeal

Solişti contrabas: Andreas Ehelebe, Felix Leissner, Pavlos Semsis, Stanislau Anishchanka
În program lucrări de : Johannes Matthias Sperger, Bottesini, Nino Rota

2 august 2023, ora 19:30 

„De la Mozart la Piazzola”

Soliști: Constantin Sandu – pian, Gabriel Croitoru – vioară, Simina Croitoru – vioară

În program lucrări de : Mozart, Chopin, Piazzola, Rodríguez, Gardel, Villoldo etc.

9 august 2023, ora 19:30

„Marea Simfonie”    

Orchestra Română de Tineret

Dirijor: Cristian Mandeal

Soliști pian:  Oxana Corjos,  Cristian Niculescu

În program lucrări de : Alin Chelărescu, Poulenc, Schubert


16 august 2023, ora 19:30

„Carmen – Pasiune si exuberanţă!”

Romanian Sinfonietta Orchestra

Dirijor și solist: Alexander Sitkovestki

În program lucrări de : Bach, Haydn, Bizet/Schedrin


23 august 2023, ora 19:30

„Romantic e Fantastic” 

Orchestra de Cameră a Filarmonicii George Enescu

Dirijor : Cristopher Petrie 

Solist: Alexandru Tomescu

În program lucrări de : Călin Humă, Mozart, Massenet, Saint-Saëns 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508