spot_img

„Tailored Metamorphosis”, fashion show performance, la Galeria Galateca

Punte culturală interdisciplinară între București și Chișinau

Joi 18 mai 2023, de la ora 19.00, Primăria Capitalei, prin CREART, și Galeria de artă contemporană și design GALATECA invită publicul interesat de artă vizuală, design vestimentar și artele spectacolului la ”Tailored Metamorphosis” – un fashion show performance care va integra piese vestimentare semnate de Julia Allert (designer din Republica Moldova), inspirate de o pictură a Cristinei Balan (artist vizual și fostă Ambasadoare a Republicii Moldova în SUA), lucrare animată de Rodion Rusu (motion graphic designer) și prezentată sub unei instalații video.  Evenimentul va avea loc la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti 2-4), în deschiderea Anualei Neo Art Connect, fiind, totodată, parte din programul de evenimente satelit Design GO! în Romanian Design Week 2023.

Brandul Julia Allert a intrat pe piața de fashion ca un strigăt de rebeliune împotriva produselor de serie. „Breaking the Rules” este motto-ul brandului, iar ceea ce-și propune să ofere sunt piese vestimentare cu rol de statement.

Pornind de la ceea ce reprezintă însăși esența brandului, fashion show performamance-ul va pune accentul pe efectul transformator pe care îl pot genera obiectele de design vestimentar asupra modului în care ne manifestăm și ne mișcăm în spațiul public, dar și forța lor de a se metamorfoza din piese vestimentare în obiecte de artă sau costume de scenă. Perfomance-ul va reuni 5 tineri actori – Laila Abdel Hafiz, Cătălina Florea, Ion Gâlmă, Corina Ivanov, Rania Zane, regia fiind semnată de Andreea Iacomiță, iar conceptul curatorial de Roxana Lăpădat și Andreea Sandu. AgentiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

Cele 5 ținute vestimentare semnate de Julia Allert, prezentate în cadrul fashion show performance-ului, vor rămâne în vitrinele galeriei sub forma unor instalații de artă vizuală, fiind completate de lucrarea „Be Mine” a Cristinei Balan, animată de Rodion Rusu și prezentată sub forma unei instalații video.

Performance-ul interdisciplinar devine astfel expresia interconectării la nivel artistic, dar și geografic, creând o nouă punte culturală între București și Chișinău: arta vizuală inspiră designul vestimentar, obiectele de design transformă performerii din vizitatori obișnuiți în artiști complecși, iar produsul artistic final devine o sursă de inspirație pentru publicul larg.

Artist vizual – Cristina Balan / Fashion designer – Julia Allert / Motion graphic designer – Rodion Rusu / Regizor  – Andreea Iacomiță / Peformeri – Laila Abdel Hafiz, Cătălina Florea, Ion Gâlmă, Corina Ivanov, Rania Zane / Curatori – Roxana Lăpădat, Andreea Sandu

Evenimentul este prezentat în cadrul Anualei de artă și știință NEO ART CONNECT – Ediția 1 – 2023 care se va desfășura în perioada mai-iulie, debutând pe 18 mai 2023 cu expoziția celor 5 bursieri ai platformei naționale NEO ART CONNECT, la galeria Galateca. În cadrul primei ediții sunt cuprinse expoziții, conferințe, artist talk-uri, intervenții în spațiul public, performance-uri și spectacole, în 10 orașe și peste 25 de spații partenere. Prima platformă națională și rețea, precum și anuala de artă și știință Neo Art CONNECT (NAC) sunt o inițiativă a Galeriei Galateca și a Asociației culturale Neo Art România. Detalii pe: www.neoartconnect.ro.

Totodată, fashion show performance-ul „Tailored Metamorphosis” este parte din programul de evenimente satelit Design GO! în Romanian Design Week 2023. Detalii pe:  https://romaniandesignweek.ro

Fashion Show Performance ”Tailored Metamorphosis”

18 mai 2023, ora 19.00, Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti 2-4)

Intrare liberă

 Organizatori ai fashion show performance-ului:

CREART- Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Piața Alexandru Lahovari 7

www.creart.ro / https://www.facebook.com/creartpmb

Galeria GALATECA și Asociația culturală Neo Art România

Str. C.A. Rosetti 2-4

www.galateca.ro / https://www.facebook.com/GalerieGalateca

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508