spot_img

LANSĂRI METEOR PRESS la BOOKFEST 2023

Editura METEOR PRESS vă invită, cu ocazia târgului de carte Bookfest, la standul D07 din incinta pavilionului B2, unde va fi prezentă cu două lansări la propriul stand și o dublă lansare de autor în colaborare cu Editura Cartex la scena Arena. 

Va exista o promoție irezistibilă la Meteor Press: începând de la 20 % pentru o carte, 25% pentru 2 cărți, 30% pentru 3 sau 4 cărți și de la 5 cărți crește viteza de reducere până la 40%. 

Vor fi, în plus, și oferte pentru lista de cadouri de la Librarul, mai ales că e așteptată Ziua Copilului, pentru a-i bcura pe cei mici cu felurite jocuri și jucării.

Iată și programul lansărilor:

JOI –  25 MAI

               ORA 15,00, stand D07, Meteor Press – Volumul Aventurieri, escroci și pretendenți la tron, scris de Mihai Manea, autorul volumului Atentate și crime politice în istorie, editat la Meteor Press în 2021.

Cartea ne dezvăluie personaje celebre care au influențat mersul istoriei, unele dintre ele reușind să descopere noi teritorii ale cunoașterii, altele au escrocat sau falsificat, profitând de buna credință a celor din jur, ori s-au luptat pentru putere și tron lipsiți fiind de orice scrupul. Ne întrebăm adesea, așa cum o face și autorul acestei cărți – “De ce este istoria atât de plină de curiozități, întâmplări și evenimente pe care uneori nu le poți cuprinde cu ușurință? De asemenea, ne putem întreba și ce rol au sau au avut personajele menționate în istorie?”

            ORA 16,30, stand D07, Meteor Press – Volumul de poezii Transa (pastile de viață), scris de Mirela Doina, cu care debutează în poezie anul acesta. 

Cartea este mai degrabă un fascicul subțirel, cuprinzând aproximativ  60 de poeme în cele 60 de pagini ale sale. Deși nu se află la prima tinerețe, sau, poate, tocmai de aceea, fără vreun complex sesizabil față de poeți hârșiți într-ale liricii autohtone și, totodată, fără a se încadra în vreun tipar stilistic comun vreunei generații literare proxime, autoarea demonstrează o extrem de bună stăpânire a inventarului și arsenalului poetic dovedind o maturitate deja închegată. În mod surprinzător, spre deosebire de mulți alți autori, ea nu pare deloc a-și fi căutat vreun stil anume pe care să-l fi adoptat și pe care să-l „bătătorească” la infinit, drept „cale de succes” garantat ci, din contră, adoptă mereu alte și alte modalități stilistice și de construcție a propriei poezii, creând spații poetice noi, cu aluri neașteptate. 

Dacă am ține cu tot dinadinsul să-i găsim vreun nume unui astfel de stil de abordare a poeziei n-am avea cum greși dacă am afirma că avem de-a face cu o poezie experimentalistă în accepțiunea ei de spațiu și modele infinite, un experiment profund și sensibil legat de subiecte și teme esențiale ale existenței umane – dragoste, viață și moarte -, dar și despre entități și fenomene primordiale, cum ar fi poezia, revelațiile, excentricitățile psihice…

Într-un cuvânt, așa cum ne descoperă titlul, poemele sunt chiar pastile de viață și de frumos pentru oricare cititor.

Invitați:

– Scriitoarea Daniela Zeca Buzura;

– Poetul Paul Vinicius;

– Poetul Adrian Pârvu.

VINERI –  26 MAI

            ORA 15,00, la Scena Arena, pavilionul B -Romexpo, Editura Cartex și Meteor Press anunță dubla lansare a volumelor Berlin, Berlin și Trotineta lui Edi, scrise de Bedros Horasangian. Lansarea îl va avea invitat de onoare pe istoricul Adrian Cioroianu. Vor prezenta din partea editurilor: Lucian Pricop și Gigi Alecu.

Trotineta lui Edi prezintă un grupaj de proze, povestiri și povești despre lumea de azi. În esență este vorba despre trecerea unui om prin viață. În același timp este o radiografie subiectivă a lumii de la începutul anilor 1990, prin mijlocirea armenilor, reali sau imaginari, din România și din alte părți ale globului. O lume cu războaiele din Iugoslavia și Irak, cu noul capitalism care năvălea peste socialismul destrămat din țările est-europene, bântuite de fantasme, visuri, năzuințe și disperări. După 30 de ani autorul constată că lumea de azi nu e nici mai bună, nici mai rea decât cea de odinioară, doar oamenii s-au mai schimbat, iar roata vieții se învârte – acum trotinetele au revenit la modă.

Berlin, Berlin este un volum de nuvele extinse, microromane, puse sub semnul unei teme obsedante în literatura lui Bedros Horasangian, vinovăția. Istorică, politică, umană… Cele trei texte (Berlin, Berlin, Atena Fishta și Rita) scriu de fapt povestea unei jumătăți de secol XX prin firescul tragediei umane, naționale, est-europene din inter- și postbelic. Germanii din Est, albanezi stability la Paris, cehi emigrați în Suedia – personaje în acest volum – trăiesc împreună într-o existent obișnuită, multipicată prin diferențele de tonuri, de scris, de poveștile și interesele care se împletesc fără ca niciodată să piardă cititorul. Horasangian echilibrează genurile, stăpânește, inovează, rămânând neclasificabil, imposibil de pus într-un singur capitol de istorie literară.

Ficțiune politică, psihologică, tratat de istorie orală, Berlin, Berlin este mai mult decât atât, este proba înzestrării de a recrea anxietate, tensiune și firescul fragil al fericirii. (Lucian Pricop)

Vă reamintim de promoția editurii Meteor Press la târg: din start, pentru o carte cumpărată, primiți 20% reducere, la 2 cărți cumpărate, reducerea este de 25%, la 3 – 4 cărți, primiți 30% și de la 5 cărți viteza crește la 40%. Meteor Press mai vine și cu alte promoții pentru cititorii săi. Promoțiile nu se cumulează.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508