Editura ARS LIBRI va participa la cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care va avea loc între 24 și 28 mai 2023 în Complexul Expozițional Romexpo din București. La standul D 09 din pavilionul B 2, editura va întâmpina în fiecare zi cititorii cu peste 200 de titluri, dintre care peste 50 de noutăți editoriale, cu prețuri speciale și reduceri de până la 70%.
Dintre titlurile noi care vor putea fi găsite la standul ARS LIBRI sunt menționate:
”Gloria Veselia și Ursulețul Cipi”, de Dan Mircea Cipariu, cu ilustrații de Raluca Neferu – ocarte „cu personaje adevărate și înaripate“. În universul fermecat al imaginației, Gloria Veselia are o cheiță invizibilă pe care o răsucește pentru ca Ursulețul Cipi, singurul ursuleț vorbitor, să spună o poveste cu pești zburători și pinguini dansatori, cu acadele-curcubeu și turtă dulce în formă de inimă. Gloria Veselia ne îndeamnă să revenim la inocență, să credem că îngerii există și putem să vorbim cu ei, să ne colorăm viețile cu fericire pentru ca totul să fie posibil.
Povești de dincolo de Calea Lactee, de Berg Judit, cu ilustrații de Gévai Csilla, tradusă din limba maghiară de Bara Hajnal– o călătorie incitantă, plină de aventuri. Un băiețel, Ciucurel, și o fetiță, Greieraș, smucesc pe terenul de joacă de bicicleta lui Ciucurel până când aceasta zboară cu cei doi dincolo de Calea Lactee, într-o lume ciudată, necunoscută. Pentru se întoarce acasă, copiii trebuie să parcurgă Calea Curajoșilor, care traversează Țara Nisipurilor, Țara Plantelor, Țara Umbrelor, Țara de Fier și alte ținuturi stranii, devin eroi de aventuri, printre vrăjmași înșelători și prieteni săritori să ajute.
Zâna Care Vede În Întuneric, de Bagossy László, cu ilustrații de Takács Mari, tradusă din limba maghiară de Bara Hajnal– „Mezina-Mărunțică” este o zână mititică. De fapt, încă nici nu este zână, ci doar o fetiță căreia i se pare că nu se poate remarca prin nimic față de frații ei. Deși este singura care vede în întuneric gândurile și vorbele rostite! Oare prin ce își va merita numele de zână și cum va deveni ceea ce este: o zână specială, talentată?
Mark, băiatul care la 6 ani a salvat lumea, de Kerékgyártó István, cu ilustrații de Metzing Eszter, tradusă din limba maghiară de Bara Hajnal – Mark, însoțit de cei doi câini labrador, Lotti și Martzi, este desemnat de către Consiliul Deștepților Lumii să recupereze stația spațială internațională Spero. Aceasta poate însemna începutul unei noi ere pentru omenire: înființarea primelor așezări extraterestre pe Ganymede, unul dintre sateliții uriași ai planetei Jupiter.
O aventură captivantă pentru preșcolari și școlari isteți, deștepți și curajoși ca Mark!
Ah, părinții ăștia!, de Makis Tsitas, cu ilustrații de Iris Samartzi, în traducerea din limba greacă a lui Claudiu Sfirschi-Lăudat – o carte originală și amuzantă care abordează relația dintre copii și părinți. De multe ori, copiii se întreabă de ce părinții le fac reproșuri, îi pedepsesc și de ce reacționează exagerat. Ei nu pot înțelege responsabilitatea pe care o poartă un părinte când vine vorba de copii. Cu toate acestea, atunci când copilul își asumă rolul de părinte, atunci și numai atunci își dă seama că părinții trebuie să pună limite, să impună reguli și să fie stricți cu copiii lor.
Micul Mare Excavator. O călătorie incredibilă, de Sebastian Horn, cu ilustrații de Matthias Derenbach, în traducerea din limba germană a lui Albert Toma – o călătorie incredibilă în care Toni pornește alături de Micul Mare Excavator și de zâna Ursula! Pic, pic, pic, se scurg picăturile de ploaie pe fereastra din dormitorul lui Toni. Ce vreme urâta și rece! Înainte ca orașul din groapa cu nisip să se scufunde din cauza ploii, Toni încearcă să strângă norii de pe cer cu ajutorul Micului Mare Excavator. Dar ce se întâmplă? Abia dacă și-au tras sufletul, că a și început iar să plouă. Ba chiar plouă mai tare! Așa își încep ei incredibila călătorie, pe urmele marii ploi. O poveste impresionantă despre aventuri, prietenie și puterea imaginației!
Frida nu are nevoie de prieteni… sau are?, de Christian Dreller, cu ilustrații de Igor Lange, în traducerea din limba germană a lui Albert Toma – hipopotamul Frida este chiar de treabă! Doar că există o problemă… Frida vrea să fie ea cea care ia toate deciziile. Prietenii ei, Gnu, Girafa, Crocodilul și Zebra nu sunt de acord cu acest lucru, dar se pare că nu au curajul să-i spună. Când lacul unde trăiesc animalele seacă, ele trebuie să-și găsească o nouă casă. Doar Frida nu are chef de așa ceva și rămâne singură. Până la urmă, nu are nevoie de prieteni! Sau oare are? O carte minunată care ne vorbește despre ce înseamnă prietenia adevărată, povestită cu dragoste și ilustrată deosebit!
Minienciclopedii pentru copii. Seria „Să călătorim în alte țări!”,de Cristina Falcón Maldonado, cu ilustrații de Marta Fàbrega, traduse din limba engleză de Florentina Bor – Când a împlinit 8 ani, Martin a primit de la bunicul lui, fost explorator, un cadou care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. Cu ajutorul jurnalului de călătorie al bunicului, însoțit de micul dragon Sami, Martin pornește în aventuri care-l poartă la destinații magice, prin cele mai exotice locuri din Brazilia, Egipt, China și Mexic. Însoțește-l pe Mark în călătoriile lui, cunoaște-i prietenii și bucurați-vă împreună de niște experiențe de neuitat.
Minienciclopedii pentru copii. Seria „Animale mari și mici”. Ediție bilingvă engleză-română, de Núria Roca și Alejandro Algarra, ilustrații de Lidia Di Blasi și Marta Prims, traduse din limba engleză de Alin Sescu – Bine ai venit în lumea animalelor! Învață despre Tyrannosaurus Rex, despre păianjeni, lilieci și șerpi din aceste cărți color realistic ilustrate. Textele bilingve te vor ajuta să-ți consolidezi cunoștințele de limba engleză, în timp ce afli informații interesante despre aceste animale.
Un mamifer zburător? Exact! Acest micuț liliac vrea să te invite în lumea lui extraordinară.
Vrei să faci cunoștință cu acest micuț păianjen? Îți va arăta o mulțime de lucruri incredibile.
Acesta este un șarpe cu clopoței, dar să nu-ți fie frică! Îți va povesti totul despre viața lui.
Bun venit în lumea tiranozaurului! Călătorește în urmă cu milioane de ani în compania acestui dinozaur uriaș!
Seria „Să ne învingem fricile”, de Aleix Cabrera, cu ilustrații de Rosa M. Curto, în traducerea din limba engleză a Teodorei Tănase – Patru micuți dragoni: Basi, Nira, Piro și Mino au aceleași frici pe care le au și copiii.
Fiecare dintre ei se confruntă cu o frică diferită și joacă rolul principal într-o poveste care încearcă să demonstreze cum simte copilul, combinând textul cu imaginile. Fricile copilăriei apar și variază în funcție de vârstă, unele rămânând cu copilul mai mult decât altele.
Totodată, publicul e invitat să participe la evenimentele pregătite cu ocazia Bookfest 2023 la standul editurii Ars Libri, astfel:
⮲ Vineri, 26 mai 2023, 17.00: Drepturile copilului
Invitați: Gabriela Alexandrescu (Președinte „Salvați Copiii România”) și Cristina Ipate-Toma (Psiholog, Consilier școlar)
⮲ Sâmbătă, 27 mai 2023, 11.00: Gloria Veselia și Ursulețul Cipi, de Dan Mircea Cipariu, cu ilustrații de Raluca Neferu
Lansare în prezența autorului și a ilustratoarei.
⮲ Sâmbătă, 27 mai 2023, 13.00: Zâna Care Vede În Întuneric, de Bagossy László, traducere din limba maghiară de Bara Hajnal
Lansare în prezența autorului și a traducătoarei.
Invitat: scriitorul și poetul Dan Mircea Cipariu
⮲ Duminică, 28 mai 2023, 11.00: Povești de dincolo de Calea Lactee, de Berg Judit, traducere din limba maghiară de Bara Hajnal
Lansare în prezența autoarei și a traducătoarei.
Sunteți așteptați la standul D 09 începând de miercuri, 24 mai 2023, ora 10.00!