spot_img

Delegația Operei Naționale București, la Seoul, Daegu și Busan, în cadrul aniversării a 15 ani de parteneriat strategic România – Republica Coreea

O delegație a Operei Naționale București, condusă de directorul general, Daniel Jinga, a efectuat o vizită de succes în Republica Coreea, în contextul celor 15 ani de parteneriat strategic România – Republica Coreea, la invitația mai multor instituții de profil din „Țara dimineților liniștite”.

La întâlnirile avute în Coreea au participat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și ambasadorul României în Republica Coreea, Excelența Sa, Domnul Cezar Armeanu.

Unul dintre obiectivele acestei deplasări a fost acela de a reîntări relațiile culturale bilaterale dintre cele două țări, prima dintre întâlniri fiind cu directorul artistic al Korea National Opera (KNO), domnul Choi Sang-Ho și vizionarea celei mai recente premiere a KNO, Macbeth de G. Verdi, la Seoul Arts Center, în urma discuțiilor deschizându-se posibile schimburi de soliști și chiar de spectacole.

Programul a continuat cu o deplasare la Daegu, al patrulea oraș ca mărime din Coreea de Sud, după Seoul, Busan și Incheon și gazda celui mai important festival de operă din Asia, cu o istorie de peste două decenii, Daegu Opera Festival. Aici a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Daegu Opera House și ai Daegu Metropolitan City, printre aceștia numărându-se Kwon Hyun-Joo, Director of Culture, Sports and Tourism Bureau, Daegu Metropolitan City, Chin Ki-hoon, Ambassador for international relations, Daegu Metropolitan City, Jeong Gap-Kyun, Director, Daegu Opera House, Kim Soo-Jung, Chief of Performing Art Division, Daegu Opera House, Kim Min-Jung, Team Manager of Education Business Team, Daegu Opera House, Jung Won-Chul, Team Manager of Performance Planning Team, Daegu Opera House și Kim Chang-Yoon, Chairman of the Korea-Romania International Exchange Association.

După un tur al Daegu Opera House Theatre, s-a semnat un protocol de colaborare între Opera Națională București și Daegu Opera House. Dat fiind că în orașul Daegu se desfășoară anual cel mai important festival de operă din Asia, discuțiile dintre cele două instituții au avut în vedere, printre altele, invitarea spectacolelor pe care fiecare teatru le are în repertoriu la Bucharest Opera Festival, respectiv Daegu Opera Festival.

O a treia întâlnire a avut loc în orașul Busan, al doilea ca mărime din Coreea de Sud, unde se construiește Busan Opera House, care va fi inaugurată în anul 2026. Delegația României a vizitat șantierul unde este deja ridicată construcția viitoarei opere, care se dorește a fi una dintre cele mai moderne din lume. Cu această ocazie, a fost reiterată intenția ONB de a reprezenta cultural România în continuare la expozițiile mondiale așa cum a făcut-o și până acum, în contextul candidaturii orașului Busan la titlul de Gazdă a Expozitiei Mondiale din 2030, pentru care concurează cu Riad și Roma.

Din delegația gazdă au făcut parte Shin Jae Hyeon, Ambassador for international relations, Kim Ki Hwan, Director of Culture and Sports Bureau, Hong Kyung Ae, Director of Cultural Infrastructure Planning Division, Lee Dong Kyu, Director of Foreign Cooperation Division, Lee Song Hee, Team Manager of Performance Planning Team, Cultural Infrastructure Planning Division, Choi Jeong In, Officer of Performance Planning Team, Cultural Infrastructure Planning Division, Kwak Dong Hyun, Officer of Performance Planning Team, Cultural Infrastructure Planning Division, Jeon Si Hyeon, Officer of Performance Planning Team, Cultural Infrastructure Planning Division, Lee Byeong Seung, Honorary Consul of Romania, Jeon Ji Won, Secretary, Lee Jeong-Ah.

După întâlnirile avute, care au întărit relațiile dintre Opera Națională din București (ONB) și instituțiile omoloage din Seoul, Daegu și Busan, Daniel Jinga, directorul general al ONB, a spus: „A fost un tur de forță, dar ne-am bucurat să vedem că nume de artiști români de operă sunt bine cunoscute în Coreea. Și, de asemenea, că avem motive să întărim o colaborare bilaterală cât mai intensă.”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a declarat cu această ocazie: „Ne bucurăm să împărtășim atât de multe aspecte concrete cu teatre de operă din Coreea. Am avut bucuria să urmăresc un spectacol excepțional la Seoul Arts Center – o sală cu o acustică naturală incredibilă, așa cum ne-am dori să reușim și pentru România.”

Ambasadorul României în Republica Coreea, Excelența Sa, Cezar Armeanu, a declarat: „Cu ocazia celor 15 ani de parteneriat strategic România – Republica Coreea, ne bucurăm ca am avut ocazia sa punem bazele dezvoltării unei relații culturale atât de consistente cum este cea generată de această delegație a Operei Naționale București.”

  Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR  

  Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha  

  Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, CursDeGuvernare, Mediatrust

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508