Vineri, 31 martie 2023, la Liceul Teoretic Național din București (Str. Buzești nr. 14-18), de la ora 13.00, scriitorul Dan Mircea Cipariu va citi elevilor din clasa pregătitoare, cât și celor din clasa I, câteva povestiri din cartea ”Gloria Veselia și Ursulețul Cipi”, apărută de curând la editura Ars Libri, o carte cu ilustrații de Raluca Neferu. ”Mă bucur să am o lectură publică ce va fi urmată de întrebări puse de elevi, un dialog viu și creativ cu aceștia, într-un liceu unde, de altfel, derulez, împreună cu Florin Iaru, ateliere de lectură și scriere creativă pentru liceeni în cadrul proiectului reCITEȘTE POEZIE. Mă voi adresa unui public între 5 și 8 ani, public adorabil și cu rezonanță totală la peripețiile și poeziile-povești ale Gloriei Veselia și ale ursulețului Cipi. Desigur, (pre)școlarii de la Liceul Teoretic Național vor primi un autograf din partea mea și un desen din partea Ralucăi Neferu”, a declarat Dan Mircea Cipariu.
Gloria Veselia și Ursulețul Cipi este o carte „cu personaje adevărate și înaripate“. Oglindite în ilustrații coborâte din bagheta magică a vreunei zâne, întâmplările fascinante îi vor amuza pe cei mici și pe cei mari deopotrivă. Gloria Veselia, eroina jocului-vis pe care vi-l propunem, este „o fetiță delicată și un pic roșcată“. În universul fermecat al imaginației, ea are o cheiță invizibilă pe care o răsucește pentru ca Ursulețul Cipi, singurul ursuleț vorbitor, să spună o poveste cu pești zburători și pinguini dansatori, cu acadele-curcubeu, turtă dulce în formă de inimă și napolitane cu mustăți și pisicuțe. „Topitoare de suflet și inimioare“, Gloria Veselia ne îndeamnă să revenim la inocență, să credem că îngerii există și putem să vorbim cu ei, să ne colorăm viețile cu fericire pentru ca totul să fie posibil. Dan Mircea Cipariu ne dăruiește o carte genială care captează esența copilăriei. O carte despre descoperirea de sine și despre prietenie, pe care să le-o citim cu inima celor mici și să le-o recitim iar și iar. Gloria Veselia și Ursulețul Cipi este, mai presus de toate, o declarație de dragoste care „vestește Lumii o poveste“: Poveste! Ascultare! Poveste! Deșteptare!
Parteneri media: Radio România Cultural și AgențideCarte.ro.
Cartea poate fi comandată, cu o reducere de 25%, pe pagina web a editurii Ars Libri: https://edituraarslibri.ro/acasa/gloria-veselia-si-ursuletul-cipi
Dan Mircea Cipariu (născut la 7 septembrie 1972, București), licențiat al Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, scriitor, jurnalist și manager de proiecte și programe culturale. A debutat în presa literară în 1988 (SLAST), iar editorial, în 1999, cu volumul ”Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (editura Libra). În 2007, volumul său de poeme ”Tsunami” (editura Brumar), 2006, a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București. În 2008, a inițiat și coordonat proiectul „Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009 până în prezent, proiectul „Maratonul de poezie și jazz”. Între, 2011 și 2023, de Ziua Culturii Naționale, a inițiat și coordonat proiectul „Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului”. Este fondatorul și președintele asociației Euro Culturart, ce deține o galerie dedicată tinerilor artiști vizuali din Europa – „Atelier 030202”, coordonată de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Este editorul www.agențiadecarte.ro , spațiu virtual în care sunt prezentate la zi evenimentele de carte și artă. Este președintele Opera Scrisă.Ro, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul său ”singurătatea vine pe facebook”, publicat în anul 2012 la Editura Tracus Arte din București, este considerat de editorul Cosmin Perța „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 și nu numai”.
În 2020, a primit titlul de doctor în filologie pentru lucrarea „Tipare ale imaginii poetice”, sub coordonarea prof. univ. dr. Silviu Angelescu, la Școala Doctorală a Facultății de Litere, Universitatea din București. A predat cursuri de scriere creativă la Universitățile din Belgrad și Novi Sad, la Muzeul Național al Literaturii Române din București și în programele Centrului Cultural Arad și ale Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER).
În 2022, a publicat volumul META VERS, editura Vellant, însoțit de 7 desene de Mihai Zgondoiu.
În 2023, publică volumul ”Gloria Veselia și Ursulețul Cipi”, editura Ars Libri, cu ilustrații de Raluca Neferu.
Raluca Neferu s-a născut la București, în 1994. Urmează cursurile Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București la secția de scenografie. Absolvă cu 10 și este premiată în Gala Absolvenților de Doina Levintza, Ion Bogdan Lefter și Alexandru Mâzgăreanu pentru cel mai bun proiect de scenografie. A primit bursa Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) pentru studiile de master în arhitectură de interior și design conceptual la Universitatea de Științe Aplicate RheinMain din Wiesbaden, Germania. A studiat metoda clasică realistă în desen și pictură la Atelier Madrid din Spania alături de Arantzazu Martinez și Mikel Olazabal.
Înființată în anul 2007, ARS LIBRI este o editură de prestigiu care a câștigat încrederea publicului prin seriozitate și prin calitatea materialelor editoriale apărute sub egida sa. Suntem lideri de piață în ceea ce privește materialele educaționale (manuale și auxiliare școlare aprobate ME, materiale didactice etc.) cu grad ridicat de eficacitate și aplicabilitate, adaptate la curriculum-ul școlar actual și la cerințele societății contemporane.
Recent, Ars Libri și-a diversificat gama de carte, deschizându-și portofoliul către literatura străină pentru copii (ficțiune și nonficțiune). Într-un timp scurt, editura a publicat numeroase titluri de interes, pentru vârsta 2-12 ani, apreciate deja de cititori.
Liceul Teoretic Național
Liceul Teoretic Național este o școală privată înființată în 2012. De la Gradiniță până la Liceu, asigură toate nivelurile de școlaritate pentru elevi între 3 și 18 ani.
Liceul Teoretic Național este Școală membră a New York Academy of Sciences, Global STEM Aliance Partner, Centru de testare ECDL și Centru de testare pentru examenele Cambdridge – Young Learners.
Începând cu 2018 în Liceul Teoretic Național activează un Consiliu Științific din care au acceptat să facă parte numeroase personalități ale vieții publice românești, oameni a căror carieră a fost construită vocațional și care au fost de acord să se implice activ în susținerea abordării complexe pe care Liceul Teoretic Național o propune educației pentru elevii săi.
Consiliul Consultativ este condus de academicianul Nicolae Victor Zamfir, în calitate de președinte de onoare, prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu, Membru Titular al Academiei de Științe Medicale, în calitate de președinte executiv, și are în componență nume incontestabile ale reușitei publice românești.