La 12 ani de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară”, fotograful Răzvan Voiculescu vă invită la lansarea albumului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, partea finală a trilogiei de albume foto dedicată călătorilor care au curiozitatea de a descoperi prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp, o altă dimensiune a României. Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 22 martie 2023, de la ora 18:00, la Hotel Iaki (Sala Casino). În cadrul evenimentului moderat de Carmen Paraschivescu îl veți putea întâlni pe fotograf alaturi de invitata sa, conf. Univ. Dr. Aurelia Lăpușan. Cu această ocazie va avea loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Razvan Voiculescu. Seara se va încheia cu un recital susținut de Lorena Oltean și se va ciocni un pahar din vinul oferit de Crama S.E.R.V.E.
„Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogație înseamnă spirit.
Bucătăriile mele hoinare nu au retețe, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”, fotograful Răzvan Voiculescu.
„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând prin diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi în care bătrânii gătesc ca odinioară. Imaginile din album imortalizează această lume plină de gusturi și arome în povești de care să se bucure și generațiile care vin.
Primele două volume ale trilogiei sunt: „Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce”.
Eveniment susținut de Hotel Iaki si Crama S.E.R.V.E.