spot_img

10 cărți de dezvoltare personală de la ap! care îți vor face viața mai bună

Dezvoltarea personală este un domeniu care atrage un număr tot mai mare de persoane și care a devenit de mare interes în România. Oamenii caută alinare, inspirație și motivație pentru viața personală și profesională. Și unde să găsească asta mai bine, dacă nu în cărți pline de înțelepciune, scrise de oameni de succes, care împart povestea vieții lor și sfaturi utile cu cititorii? Iată o selecție de titluri de top de la ap! (ACT și Politon), semnate de autori celebri precum Tim Ferriss, Tony Robbins sau Maye Musk, care te vor ajuta să devii o persoană mai bună din toate punctele de vedere și care îți vor schimba viața în bine.

Editura ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ. 

Secretul veacurilor/ The Secret of the Ages de Robert Collier este o lectură care va fi cu siguranță pe placul tuturor celor care vor mai mult și știu că pot mai mult, dar se mulțumesc deocamdată cu puțin. Cartea aceasta este pentru toți cei care au nevoie de o sursă de inspirație pentru a-și părăsi zona de confort și a începe să facă ceea ce doresc cu viața lor. Cu alte cuvinte, Secretul Veacurilor îți va arăta că ai o putere interioară nefolosită și te va învăța metode simple și directe de a o folosi pentru a obține atât fericirea în familie, cât și succesul în afaceri.


Stoic zi de zi: 366 de citate despre înțelepciune, perseverență și arta de a trăi/ The Daily Stoic. 366 Meditations on Wisdom, Perseverance, and the Art of Living de Ryan Holiday și Stephen Hanselman este cartea care îți poate schimba percepția asupra modului în care vezi lucrurile, astfel încât să te simți în fiecare zi mai încrezător, mai optimist și mai fericit. Și mai mult decât atât, cele 366 de citate din marii stoici pe care ți le furnizează autorii în acest volum, precum și interpretările lor, te pot ajuta să îți reconsideri viața și să începi să trăiești bazându-te pe alte coordonate.

Tribul Mentorilor: Scurte sfaturi de viață de la cei mai buni din lume/ Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World de Timothy Ferriss este o carte pe care autorul a scris-o dintr-o nevoie proprie: aceea de a culege sfaturi înțelepte de viață de la maeștrii lumii. Printre cei intervievați în carte se numără cea mai mare actriță de teatru burlesc la nivel mondial, Dita Von Teese; actori precum Ashton Kutcher sau Joseph Gordon-Levitt; comediantul Jimmy Fallon; jucătoarea profesionistă de tenis Maria Șarapova; copilul-minune al șahului Josh Waitzkin; Arianna Huffington; Ray Dalio; celebrul om de televiziune Larry King; fenomenul mondial Mr. Money Mustache; celebrul regizor David Lynch; sau renumitul scriitor Yuval Noah Harari. Acestea sunt doar câteva dintre numele sonore ce spun povești extraordinare de viață care îți vor ajunge la suflet, te vor impresiona sau te vor inspira.

Zi de zi erou. Manifestul/ The Everyday Hero Manifesto de Robin Sharma este o carte despre eroul din tine. Este o carte care te va ajuta să te dezvolți, să te vindeci și să evoluezi spiritual, fiind pe deplin conștient că eroi nu sunt doar marile personalități ale lumii, precum Nelson Mandela, Harriet Tubman, Mahatma Gandhi, Florence Nightingale sau Oskar Schindler, eroi suntem fiecare dintre noi într-o anumită măsură atunci când ne ghidăm după principii sănătoase de viață. În acest sens, cartea de față îți va furniza o serie de povești și lecții de viață care te vor inspira să trăiești după alte coordonate, bucurându-te mai mult și suferind mai puțin. Zi de zi erou. Manifestul este, cu alte cuvinte, o carte excelentă pentru toți cei care își doresc să se reinventeze sau să abordeze viața într-o manieră diferită de cea în care au făcut-o până acum. 

Zonele tale eronate: Învață cum să-ți controlezi gândurile și emoțiile, ca să-ți clădești liber destinul/ Your Erroneous Zones: Step-by-Step Advice for Escaping the Trap of Negative Thinking and Taking Control of Your Life de Wayne Dyer este volumul în care autorul își folosește experiența acumulată ca psihoterapeut pentru a te ajuta să îți înfrunți și să îți depășești comportamentele distructive (zonele tale eronate), astfel încât să preiei controlul asupra vieții tale. Dar Zonele tale eronate este în egală măsură o carte despre cum să trăiești eficient fără a-ți consuma inutil energia și, mai presus de toate, este o carte despre cum să fii mai fericit și mai mulțumit de viața ta, scăpând odată pentru totdeauna de acele comportamente care îți pun piedică în calea evoluției.

Clubul 5 a.m.: Fii stăpân pe dimineața ta! Fă-ți viața mai bună!/ The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life de Robin Sharma este o poveste motivațională, care te poartă într-o călătorie prin zone îndepărtate ale Pământului pentru a-ți preda pilde despre viață. Vei călători odată cu personajele cărții până la Oceanul Indian, pe Insula Mauritius, în India, la Taj Mahal, în Italia, la Roma, în Brazilia la São Paulo sau pe Insula Robben din Africa de Sud – nu departe de coasta orașului Cape Town –, unde a fost închis Nelson Mandela timp de 18 ani din cei 27 în care a fost privat de libertate.


O femeie își face un plan: Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes/ A Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success de Maye Musk este autobiografia mamei lui Elon Musk, o septuagenară care și-a trăit viața din plin. A copilărit în Africa de Sud și a cucerit marile podiumuri de modă din New York și nu numai, la o vârstă la care majoritatea femeilor se gândesc că timpul lor a trecut. A avut 2 cariere, 3 copii și 11 nepoți și a trăit în 9 orașe din 3 țări diferite. A lucrat ca model de la 15 la 71 de ani, dar și-a tratat meseria ca pe o simplă modalitate de a câștiga bani și nu ca pe un motiv pentru a se comporta și a trăi ca o divă. În acest volum, Maye Musk împărtășește cu noi secretele ei ca model, ca mamă a unor copii de succes și, nu în ultimul rând, ca femeie.

Trezește uriașul din tine / Awaken the Giant Within de Tony Robbins este o carte care îți aduce aminte de visul tău, oricare ar fi acesta. Visul acela pe care l-ai uitat între timp, pentru că te-ai lăsat copleșit de toate responsabilitățile cu care te-a delegat viața. Așadar, e timpul să-ți împlinești visul! Cartea lui Tony Robbins are menirea de a te ajuta pe acest drum oferindu-ți motivația și instrumentele necesare și, cel mai important, amintindu-ți că, în adâncul tău zace un uriaș capabil să facă orice, doar că, trebuie mai întâi să îl trezești.


Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat: ce cred cu adevărat bărbaţii despre dragoste, relaţii, intimitate şi angajament/ Act Like a Lady, Think Like a Man: What Men Really Think About Love, Relationships, Intimacy, and Commitment de Steve Harvey și Denene Millner este o carte dedicată femeilor cu scopul de a le oferi acestora o perspectivă de ansamblu asupra modului în care gândesc bărbații. Conform autorului, aici vei găsi „tot ce trebuie să știi despre bărbați și relații”. 

Chiar dacă ți-e frică… acționează/ Feel the Fear and Do It Anyway de Susan Jeffers este o carte care îți va așeza ochelarii adevărului pe ochi pentru a-ți arăta lumea văzută fără frici. Este o carte de dezvoltare personală care te va ajuta să îți identifici, înțelegi și, în cele din urmă, înfrângi fricile personale, astfel încât să reușești să obții mai mult de la viață. Este cartea care îți va fi de un real folos dacă vrei să îți sporești încrederea în sine, dacă vrei să devii mai hotărât, dacă vrei să preiei frâiele vieții tale și să te lași mai puțin influențat de alții, și de ce nu, dacă vrei să îți faci visurile să devină realitate.

***

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți. 

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

ap! (ACT și Politon) online

Website: https://actsipoliton.ro/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508