spot_img

„Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne” – povestea veritabila a Ducelui si Ducesei de Sussex

„O carte esentiala pentru cei care vor sa afle povestea cuplului Harry si Meghan.” TheCut.com

Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne, de Omid Scobie si Carolyn Durand este unul dintre cele mai vandute titluri ale editurii Publisol. Aparut in anul 2021, volumul poate fi achizitionat de pe publisol.ro la un pret special de 29,99 lei.

„Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne” este o biografie neoficiala a Ducelui si Ducesei de Sussex, Harry si Meghan. Cartea ne introduce in viata celor doi protagonisti, incepand cu primele intalniri romantice si incheind cu perioada in care au decis sa mearga pe calea libertatii – la distanta de indatoririle si constrangerile pe care le presupunea traiul la varful Casei Regale. Volumul este scris de doi jurnalisti cu acces privilegiat la Curte. Carolyn Durand si Omid Scobie au reusit sa surprinda, in epica lor biografie, viata cuplului princiar, dincolo de luminile reflectoarelor.

Eu si Carolyn am urmarit indeaproape activitatea Familiei Regale cu mult inainte ca Meghan sa se alature „Firmei”, cum este numita uneori. Ani la rand am calatorit prin lume cu William, Kate si Harry. Din Singapore in Insulele Solomon, din Lesotho in India, din SUA in Noua Zeelanda. Am impartit aceleasi avioane si aceleasi itinerarii ametitoare cu acesti tineri membri ai Familiei Regale. Intotdeauna am comparat calatoriile cu ei cu excursiile sau cu taberele scolare, cand esti inghesuit in autocare mari si faci pe revoltatul pentru a obtine cele mai bune camere de hotel. Exista, deopotriva, si un soi de camaraderie, nu doar cu reporterii,personalul si ofterii de securitate, ci si cu membrii Familiei Regale. ”- Omid Scobie si Carolyn Durand, Londra, 2020.

Volumul se bazeaza pe mai bine de doi ani de relatari si reda perioada cuprinsa intre anii 2016 si 2020. Evenimentele descrise sunt inspirate din sute de ore de discutii si interviuri cu mai mult de o suta de surse, precum si din momentele in care cei doi autori i-au insotit, i-au observat si au interactionat cu Ducele si Ducesa de Sussex in timpul evenimentelor lor regale oficiale si neoficiale. 

Cartea ne prezinta, dincolo de titlurile tabloide si de articolele din presa, o familie care incearca sa se bucure de casnicie si sa gestioneze cu demnitate problemele mai mici sau mai mari cu care se confrunta, implicandu-se totodata si in nenumarate proiecte caritabile sau ecologiste.

Eu si Carolyn am stiut mereu ca Harry visa la o viata departe de zidurile Palatului, dar in timpul calatoriilor cu Printul, mai ales in zonele rurale, am observat ca dorinta lui de a fi conectat la viata oamenilor obisnuiti era insotita, adesea, de un fel de tristete. Desi era imposibil, el isi dorea sa intre in legatura cu localnicii, dincolo de constrangerile impuse de protocol si de agitatia pe care o crea prezenta lui printre ei.”- Omid Scobie si Carolyn Durand, Londra, 2020.

Plin de marturii ale apropiatilor cuplului regal, volumul reuseste rara performanta de a povesti odiseea unei Familii Regale moderne si tinere pe care, fara contributia autorilor, n-am fi cunoscut-o decat din relatarile rau-voitoare ale presei de scandal. 

Cei doi autori relateaza in carte si despre relatia dintre sotii Sussex si Printul William si sotia sa, Kate, care s-a deteriorat atat de mult incat cele doua cupluri abia vorbeau. Omid Scobie si Carolyn Durand, sustine ca cuplurile au vorbit cu greu in timpul unei logodne de la Westminster Abbey,  pe fondul consecintelor deciziei Sussex de a se retrage din familia regala.

Da, eu si Carolyn am fost martori la multe probleme private si publice pe care Harry si Meghan le-au avut in primii doi ani de casatorie. Totusi, acesta nu era finalul cartii pe care amandoi asteptam sa o scriem sau pe care cuplul se astepta sa o traiasca. In general, niciunui membru al Familiei Regale britanice nu-i este permis oficial sa autorizeze o biografie. Totusi, eu si Carolyn am reusit sa obtinem acces extins la persoanele foarte apropiate de cuplu: prieteni, consilieri de incredere, curteni cu vechime si oameni care fac parte din cercul intern al Familiei Sussex. De asemenea, i-am insotit pe Harry si pe Meghan la sute de intalniri, calatorii de serviciu si tururi, din Irlanda pana in Tonga, totul in incercarea de a crea o imagine intima si realista a unui cuplu regal cu adevarat modern, care a ramas credincios propriilor credinte, fie ca a fost laudat sau criticat. ”- Omid Scobie si Carolyn Durand, Londra, 2020.

„Lectura obligatorie pentru orice admirator al Familiei Regale.” BuzzFeed.com

Omid Scobie este un scriitor stabilit in Londra, editor pentru Harper’s Bazaar, colaborator la ABC News, moderator al talkshow-ului Good Morning America si gazda popularului podcast de pe ABC, „The Heir Pod”. Scobie a devenit o voce cu autoritate in prezentarea vietilor si proiectelor caritabile ale membrilor mai tineri ai Familiei Regale.

Carolyn Durand este producator si scriitor. A petrecut aproape doua decenii lucrand in Londra, avand stranse legaturi cu oficialitati de la Palatul Buckingham, Palatul Kensington si Clarence House, participand totodata si la tot felul de evenimente internationale de maxima importanta. In acea perioada, ea a realizat mai multe interviuri cu membri ai Casei Regale britanice, inclusiv cu Printul Harry. Contribuie la „O, The Oprah Magazine”, la „Elle Magazine” si la alte companii de stiri americane si britanice.

Cartea Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne, de Omid Scobie si Carolyn Durand are 352 pagini + 16 pagini cu fotografii color si poate fi cumparata de pe site-ul www. publisol.ro la un pret promotional de 29,99 lei. Cartea este disponibila de asemenea si in magazinele online si librariile din toata tara.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508