Cu ocazia Zilei Mondiale a Comemorării Holocaustului (27 ianuarie), Editura Vellant și Teatrul Evreiesc de Stat au realizat un proiect video comemorativ pornind de la fragmente din Omul în căutarea sensului vieții de Viktor Frankl (Editura Vellant, 2018, 2022), care au fost citite de către Katia Pascariu, Andrei Miercure, Anka Levana, Mircea Dragoman și Maia Morgenstern (în ordinea apariției). Omul în căutarea sensului vieții este cronica experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre concentraționiste. Devenită bestseller internațional, cartea deschide cea mai intimă perspectivă asupra lecției universale a supraviețuirii.
Proiectul video va fi difuzat pe 27 ianuarie 2023 pe TVR Cultural.
În aceeași zi, la Muzeul Țăranului Român, Șoseaua Kiseleff nr. 3, Sala Media, ora 18.00, Editura Vellant, împreună cu Institutul Elie Wiesel pentru Studierea Holocaustului din România și cu Muzeul Țăranului Român, vă așteaptă la lansarea ediției pentru tinerii cititori a cărții Omul în căutarea sensului vieții. Invitații sunt: Elisabeth Ungureanu, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel, Rotem-Odelia Alter, elevă a Complexului Educational Laude-Reut, Virgil Nițulescu, Muzeul Național al Țăranului Român. Moderează: Doru Someșan.
Parteneri media: TVR Cultural, Radio România Cultural, Scena9, Agenția de Carte, Propagarta, Alecart, Reading Is Cool.
Viktor E. Frankl a fost profesor de neurologie și psihiatrie la University of Vienna Medical School până la moartea sa survenită în anul 1997. A scris 29 de cărți care au fost traduse în 21 de țări. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost închis timp de trei ani în lagărul nazist de la Auschwitz.