Compania de Librării București (CLB), cea mai extinsă rețea de librării din București, cu o tradiție de 72 de ani, alături de Headsome Communication, agenție specializată în promovarea proiectelor de promovare a lecturii, lansează la finalul acestei săptămâni cel de-al doilea volum al proiectului „SuperPovești din București”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00, la Salonul de Carte LUCEAFĂRUL (Bulevardul Unirii 10), în prezența celor 10 autori ai cărții: Matei Alexandru Neacșu, Antonia-Teodora Tiniche, Petra-Alessia Tiniche, Thea Ilinca Jianu, Mara Miloș, Anastasia Nica, Maria Cioflec, Matei-Andrei Petrescu, Teodora Mateescu și Andreea Rotaru. Vor vorbi despre carte Marieta Seba, director general Compania de Librării București, și Oana Boca Stănescu, președinta Headsome Communication.
Lansarea din data de 17 decembrie urmează unui alt eveniment important din viața proiectului „SuperPovești din București” întâmplat la finalul lunii noiembrie: desemnarea drept „Cea mai bună campanie a anului 2022” – Golden Award for Excellence – la PR Award România.
„M-am bucurat teribil să descopăr acest proiect. Prezența materială a cărților e una care nu poate fi înlocuită de tehnologie, iar inițiativele care reușesc să ne aducă aminte de importanța lecturii, a accesului la ea și a locurilor unde cărțile se întâlnesc – fie ele biblioteci sau librării – sunt momentele esențiale ale dezvoltării noastre ca indivizi și ca societate”, a mărturisit Andrei Alexandru, Head Of Strategy | MCCANNPR, membru al juriului Romanian PR Award.
Proiectul „SuperPovești din București”, o inițiativă a Companiei de Librării București și a Headsome Communication, a demarat în luna ianuarie a anului 2021, cu sprijinul Ministerului Culturii și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Primăria București, Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Metropolitană București, ARCUB și Radio România Cultural. În cadrul campaniei, copiii și adolescenții din capitală sau cei care învață în București au fost invitați să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, în cadrul școlii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le „vâneze” în documentele și materialele din spațiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în povești.
Pe 16 decembrie 2021 a fost lansat primul volum reunind șapte povestiri, iar în luna ianuarie a acestui an a fost realizat un amplu turneu cu autorii cărții. Tot atunci a fost lansată și cea de-a doua ediție a proiectului, finalizată cu lansarea celui de-al doilea volum, ce urmează să fie lansat la finalul acestei săptămâni. Detalii despre proiect, precum și edițiile digitale ale volumelor, pe site-ul oficial: www.superpovestidinbucuresti.ro.