spot_img

„Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, într-o variantă nouă, darul de Sărbători pentru publicul TNRS

Sărbătorile de Iarnă aduc pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, pentru al 14-lea an consecutiv, spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, regizat de Florin Coșuleț, de data aceasta într-o variantă nouă, centrată în jurul colindului, al tinereții și al întâlnirii. Jucată cu casa închisă în toți acești ani, producția este o poveste despre Crăciun plină de emoție, duioșie, cu întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite. Prima reprezentație va fi oferită publicului chiar în ziua Sfântului Nicolae, în 6 decembrie, iar următoarele continuă până în preajma Crăciunului: 13, 15, 20, 21, 22 decembrie 2022. Povestea de Crăciun va fi spusă și în turneu: în 14 decembrie la Sebeș, județul Alba, în 17 decembrie la Cristian, județul Brașov, iar în 18 decembrie la Făgăraș.

Generații întregi de studenți-actori ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au contribuit la asumarea, îmbogățirea și transmiterea acestei întâlniri teatrale, fapt ce l-a determinat pe Constantin Chiriac, directorul general al TNRS să-l declare „spectacol de patrimoniu” în custodia Naționalului sibian.

„De ani de zile, acest spectacol este primit cu nespusă bucurie de publicul nostru. Sala a fost plină la fiecare reprezentație, de fiecare dată când actorii noștri, alături de actorii – studenți, au pus în scenă această poveste frumoasă de Crăciun. A fost și este pentru noi dovada că oamenii au nevoie să simtă Sărbătoarea Crăciunului în forma sa pură, să se bucure de colinde, să asculte povești, să-și amintească de copilărie, să trăiască bucurie autentică, să creadă în miracole. Alături de premiere și alte spectacole pe care le vom juca în toată luna decembrie pe scena TNRS, acesta este darul nostru special pentru public de Crăciun”, spune Constantin Chirac, directorul general al TNRS și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Cei 14 ani care au trecut de la premiera acestei producții se reflectă și în construcția ei, căci personajele au „crescut”, de acum se întâlnesc părinți cu copii, bunici cu nepoți, prilej de noi bucurii și emoții.

„Țesătorul de vise în ultima sa variantă revizuită și adăugită este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa viu la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral, de a întrece rigorile estetice, dar mai ales de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, cândva sau uneori firesc, de a fi egali, prin faptă, cu ceea ce pretindem că suntem, prin intermediul colindului, al tinereții și al întâlnirilor de tot felul. Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este fără tăgadă un element cultural de patrimoniu UNESCO, este parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală. Un demers rar în exercițiul profesiunii, având în vedere că personajele teatrale sunt în marea lor măsură fictive”, spune Florin Coșuleț, regizorul acestui spectacol.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a pus în vânzare biletele pentru toate reprezentațiile programate în luna decembrie la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, și pe site-ul www.tnrs.ro.

PROGRAMUL COMPLET AL LUNII DECEMBRIE:

1 decembrie, ora 19:00

AVANPREMIERĂ

antigone. ein requiem/antigona. un requiem

De: Thomas Köck

Regia: Florin Vidamski

Spectacol în limba germană, cu traducere în limba română.

2 decembrie, ora 19:00

PREMIERĂ

antigone. ein requiem/antigona. un requiem

De: Thomas Köck

Regia: Florin Vidamski

Spectacol în limba germană, cu traducere în limba română.

3 decembrie, ora 17:00

Puricele în ureche

De: Georges Feydeau

Regia: Șerban Puiu

4 decembrie, ora 17:00

Puricele în ureche

De: Georges Feydeau

Regia: Șerban Puiu

6 decembrie, ora 19:00

Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2

De: Alexandru Curta

Regia: Florin Coşuleţ

7 decembrie, ora 19:00

Cameristele

De: Jean Genet

Regia: Hunor Horvath

Spectacol în limba germană, cu traducere în limba română.

8 decembrie, ora 19:00

Îmi place cum miroși!

De: Neil Simon

Regia: Șerban Puiu

9 decembrie, ora 19:00

Romeo și Julieta

După: W. Shakespeare

Regia: Andriy Zholdak

10 decembrie, ora 17:00

Iubire cu năbădăi

Text: Marc Camoletti

Regia: Șerban Puiu

11 decembrie, ora 17:00

Iubire cu năbădăi

Text: Marc Camoletti

Regia: Șerban Puiu

13 decembrie, ora 19:00

Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2

De: Alexandru Curta

Regia: Florin Coşuleţ

15 decembrie, ora 19:00

Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2

De: Alexandru Curta

Regia: Florin Coşuleţ

16 decembrie, ora 19:00

Antisocial

Text: Bogdan Georgescu

Regia: Bogdan Georgescu

17 decembrie, ora 17:00

Cui i-e frică de Virginia Woolf?

Text: Edward Albee

Regia: Andrei & Andreea Grosu

18 decembrie, ora 17:00

Tom și Jerry 4.0

Adaptare după „Jerry and Tom”, de Rick Cleveland

Regia: Florin Piersic jr.

20 decembrie, ora 19:00

Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2

De: Alexandru Curta

Regia: Florin Coşuleţ

21 decembrie, ora 19:00

Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2

De: Alexandru Curta

Regia: Florin Coşuleţ

22 decembrie, ora 19:00

Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2

De: Alexandru Curta

Regia: Florin Coşuleţ

Spectacolele sunt programate la TNRS – Sala Mare, din Bl. Corneliu Coposu, nr. 2.

Preț întreg: 30 lei, preț redus: 25 lei

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508