Romfilatelia introduce în circulație vineri, 28 octombrie 2022, o nouă emisiune de mărci poștale dedicată pasionaților de natură, ornitologilor și filateliștilor, denumită generic ”Păsări cântătoare”. Fiind apreciate peste tot în lume pentru „muzica” reprodusă, multe astfel de specii încântă și prin colorit. Emisiunea, alcătuită din patru timbre și un plic „prima zi”, este completată de un set de patru cărți poștale maxime, pentru pasionații de maximafilie.
Privighetoarea roșcată (Luscinia megharhynchos), ilustrată pe timbrul cu valoarea de 3 Lei, prețuită de-a lungul timpului pentru glasul său melodios, a fost dintotdeauna privită drept pasărea simbol a romantismului, o sursă de inspirație pentru poeți și muzicieni.
Cinteza (Fringilla coelebs), redată pe timbrul cu valoarea de 6,50 Lei, este o specie cu dimorfism sexual pronunțat, la care masculul este viu colorat, cu capul gri, gâtul și spatele maronii, pieptul roșiatic, iar aripile negre cu două benzi albe spre partea superioară, în timp ce femela este predominant verzuie, aripile fiind la fel cu ale masculului.
Măcăleandru (Erithacus rubecula), reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei, este o specie de pasăre cântătoare de talie mică. Ușor de recunoscut după față și pieptul portocalii, cu linii de demarcație gri.
Grangur (Oriolus oriolus), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 Lei, este o pasăre cântătoare migratoare, ce cuibărește în pădurile de șes, văile râurilor montane, în plantații, livezi și plantații forestiere.
Romfilatelia mulțumește reprezentanților Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.
Emisiunea va fi disponibilă de vineri, 28 octombrie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:http://romfilatelia.ro/store/.