spot_img

Lansare de carte: ”Vămile devenirii” de Florin Horvat, în programul evenimentelor MNLR din săptămâna 17-23 octombrie 2022

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește joi, 20 octombrie 2022, ora 18.00, în Grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu 8, evenimentul de lansare a volumului „Vămile devenirii” în prezența autorului Florin Horvath. Mai multe informații, aici: https://mnlr.ro/vamile-devenirii-lansare-de-carte/. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentelor.

Evenimente cu public

Sâmbătă, 22 octombrie 2022, ora 11.00

Muzeul Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu 8

Casa cu literaturi: „Orașul intercultural – atelier de asamblaj din materiale reciclabile” 

Atelier interetnic cu grup mixt de copii și familii (cultura română și cultura romă)

În cadrul atelierului vom utiliza, pentru început, toolkit-ul digital Casa cu Literaturi, aplicație concepută special pentru familiarizarea publicului cu specificul celor patru minorități naționale cuprinse în proiect (germani, maghiari, romi și ucraineni). După ce vom trece în revistă principalele instituții publice (clădiri arhitecturale) ale unui oraș, consultând calendarul cultural comun al celor patru etnii în conexiune cu cea românească, vom decide împreună care sunt locurile din oraș, unde oamenii se întâlnesc pentru a conviețui în armonie și schimb cultural cu ceilalți (parcuri, piețe publice, târguri, instituții culturale etc).

În a doua parte a atelierului vom construi o machetă a orașului multietnic, pe care o vom anima cu personaje obținute prin tehnica de colaj fotografic.

Coordonator atelier: Irina Cangeopol (0742078779)

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul: https://forms.gle/wja7VAft6AZK6fx57

Mai multe detalii, aici: https://mnlr.ro/casa-cu-literaturi-interculturalitate-si-multiculturalitate/

_________

Sâmbătă, 22 octombrie 2022, ora 18.00

Muzeul Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu 8

Lansare ROMA S/HEROES 

În 2022, pentru prima oară în România, au fost publicate patru cărți ilustrate pentru copii, ce au ca personaje principale personalități rome contemporane.

Două activiste, un actor și un muzician sunt cele patru personaje de poveste ale celor patru cărți, semnate de nouă tineri de etnie romă. 

Sunt patru cărți care ne provoacă să vedem dincolo de stereotipurile legate de romi și să descoperim oameni deosebiți care trăiesc în prezent și care sunt un model de perseverență, asumare și generozitate. 

Mai multe informații, aici: https://mnlr.ro/lansare-roma-s-heroes/

Parteneri: Uniunea Civic a Tinerilor Romi din România, Filiala Ion Creangă – Biblioteca Metropolitană Bucureşti și Asociația OvidiuRo.

_________

Duminică, 23 octombrie 2022, ora 11.00

Muzeul Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu 8

Casa cu literaturi: Atelier de colaj „Cavaleri, domnițe și dragoni” – geografii săsești 

Atelierul își propune să aducă în prim-plan, prin elemente narative și ludice, istoria conviețuirii sașilor și românilor din Transilvania începând cu perioada medievală. Povestea cadru – Fluierașul fermecat a Fraților Grimm, care a fost preluată de comunitatea sașilor ca legendă întemeietoare – explică, în termeni fantastici, stabilirea germanilor în Transilvania. Mai departe, legende și mituri urbane învăluie într-o aură de poveste elemente arhitecturale celebre din cele 7 cetăți săsești care au dat Transilvaniei numele de Siebenbürgen (Cele Șapte Scaune): Bistrița, Sibiu, Cluj, Brașov,Mediaș, Sebeș, Sighișoara.

Pornind de la harta Transilvaniei, realizată de Sambucus, în 1566, copiii, organizați în echipe de câte doi, vor alege una dintre cele 7 cetăți reprezentate pe hartă și vor primi un mini-kit de lucru, alcătuit din:

  1. Răvaș cu povestea cetății;
  2. Fotografie a unui reper arhitectural din cetatea respectivă, prezent în poveste;
  3. Listă de repere urbane: ateliere meșteșugărești, clădiri administrative, construcții militare etc.;
  4. Materiale de lucru – hârtie colorată, sticker-e, materiale textile, fragmente de reviste și fotografii.

Astfel, Muntele Tâmpa din Brașov, Turnul cu ceas din Sighișoara, Turnul Croitorilor din Cluj, Primăria din Sebeș, stema orașului Sibiu, piatra funerară a cavalerului din Bistrița și Turnul înclinat din Mediaș stau la baza unor povești cu cavaleri, domnițe, dragoni și uriași. 

Misiunea fiecărei echipe va fi ca, pe baza kit-ului primit, să reconstruiască geografia orașului selectat într-un plan al cetății, să realizeze blazonul familiei conducătoare și să populeze orașul cu personajele întâlnite în poveste. Copiii vor avea la dispoziție fotografii – cu motive arhitecturale, simboluri și elemente de costum specifice spațiului și culturii săsești, precum și elemente de convenționalizare a reperelor urbane (case, străzi, turnuri de apărare, resurse naturale).

În partea a doua, copiii vor fi ambasadori ai cetăților lor, vor merge în vizite diplomatice la orașele vecine și vor negocia tratate politice și comerciale pentru alianțe puternice.

Coordonator atelier: Ioana Zamfir

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul: https://forms.gle/wja7VAft6AZK6fx57

Mai multe detalii, aici: https://mnlr.ro/casa-cu-literaturi-interculturalitate-si-multiculturalitate/

_________

Duminică, 23 octombrie 2022, ora 12.00

Muzeul Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu 8

Casa cu literaturi_Atelierul „Despre basme și folclor” 

Atelierul „Despre basme și folclor” își propune să stimuleze lectura activă a basmelor printr-o activitate de grup care implică atât activități primare de studiu al textului, cât și activități imaginative, care le oferă copiilor ocazia de a valorifica bogățiile culturale ale propriei etnii într-un mod personal.

Așadar, pentru a surprinde particularitățile acestei specii literare, vom realiza, împreună, o serie de paralele între componenta textuală și cea vizual-senzorială, astfel încât să promovăm o perspectivă mai largă asupra literaturii în sine, care va deveni mai bogată prin simpla utilizare a principiului comparatist.

Coordonator: Gabriela Scaete

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul: https://forms.gle/wja7VAft6AZK6fx57

Mai multe detalii, aici: https://mnlr.ro/casa-cu-literaturi-interculturalitate-si-multiculturalitate/

Expoziții temporare

Marți, 18 octombrie 2022, ora 18.00

Muzeul Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu 8

Expoziția În căutarea Iuliei Hasdeu 

18 – 31 octombrie 2022

Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României vă invită la vernisajul expoziției „În căutarea Iuliei Hasdeu”, în data de 18 octombrie 2022, la ora 18.00, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8. La vernisaj vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul general al MNLR, domnul Cristian Anița, directorul Arhivelor Naționale, și istoricul Alin Ciupală.

Expoziția reprezintă un proiect prin care ne propunem o reconstituire a personalității Iuliei Hasdeu, lʼenfant prodige, pe baza caietelor școlare și a corespondenței cu B. P. Hasdeu în perioada anilor de studii la Paris, a operelor sale publicate postum și a transcrierilor din timpul ședințelor de spiritism inițiate de tatăl îndurerat, în încercarea de a regăsi spiritul fiicei sale pierdute prematur. 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 – 31 octombrie 2022, de marți până duminică, în intervalul 10.00 – 18.00. 

Detalii, aici: https://mnlr.ro/in-cautarea-iuliei-hasdeu-expozitie/

______________

Expoziția Constantin Popovici (1938-1995)

Muzeul Național al Literaturii Române, Sala „Alexandru Oprea”, Sala „Petru Creția” și Sala „Alexandru Condeescu”, Calea Griviței 64-66


Expoziţia marchează 50 de ani de la inaugurarea impresionantului Monument al Electricităţii sau Statuia lui Prometeu (împliniţi anul trecut, 2021), ridicat pe muntele Pleaşa, lângă Barajul Vidraru din Argeş, realizat de sculptorul Constantin Popovici, un artist complex, autentic și valoros pentru cultura românească, iar cercetarea operei artistului s-a materializat prin editarea volumului monografic (autori Liliana Chiriac şi Virginia Barbu), ce cuprinde texte ştiinţifice şi lista tuturor tipurilor de lucrări de artă realizate de Constantin Popovici (sculptură, pictură şi grafică) aflate în colecţii muzeale din ţară şi străinătate, precum şi în colecţia familiei.

Constantin Popovici (1938 – 1995) a fost un artist complex, important atât pentru arta plastică românească, cât şi pentru cea universală, cu o activitate extrem de prolifică de-a lungul carierei sale. A îmbinat cu talent şi dibăcie modelarea materialelor, transfigurându-le în forme impresionante şi inedite, cu desenul riguros şi culoarea rafinată, interpătrunsă de accente proeminente, precum şi cu poezia plină de sensibilitate. Constantin Popovici a fost „un artist a cărui virtuozitate şi simţ precis al materialului au fost recunoscute încă din anii începuturilor, a ştiut să se împotrivească ispitelor spectacolului şi s-a apropiat de subiect, cu spusele lui, «fără grabă, fără prejudecăţi, fără efecte uşoare, de suprafaţă»”, scria Dan Grigorescu în cartea sa „Constantin Popovici”, Editura Meridiane, Bucureşti, 1990.

Expoziția poate fi vizitată de marți până sâmbătă, în intervalul 10.00-18.00.

______________

SHATTERED (SPULBERAT) | expoziția artistei vizuale Oana Maria Cajal 

Expoziție MNLR în București Mall Vitan 

Calea Vitan 55-59

O nouă expoziție organizată de Muzeul Național al Literaturii Române în București Mall Vitan (Calea Vitan 55-59), SHATTERED (SPULBERAT), vă prezintă lucrările artistei vizuale Oana Maria Cajal.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 – 24 octombrie 2022, zilnic, între 10.00 și 22.00. 

„Proiectul SHATTERED (SPULBERAT) este fructul unei idei a artistei vizuale Oana Maria Cajal și rezultatul unei colaborări internaționale complexe. Inspirate de viziunea artistică a Oanei Cajal, mai multe poete din Ucraina, România, Statele Unite ale Americii și Canada au contribuit cu poezii, iar câțiva muzicieni au compus piese instrumentale sau vocale. 

Sperăm că acest gest simbolic, această colaborare ce continuă să se extindă, să inspire publicul care va aprecia mesajul acestor artiști de solidaritate și de pledoarie pentru pace, reafirmând forța cu care cultura ne conectează și asigură supraviețuirea a tot ce avem mai uman.” – Claudia Serea, poetă romano-americană.

Expoziția SHATTERED (Picto-Impulsuri, New Media Art) a fost inaugurată la La MaMa Umbria International, în 23 iunie 2022, și a fost prezentată la Muzeul Național al Literaturii Române, în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București, 2022.  

Oana Maria Cajal este dramaturg premiat, scenarist, artist plastic și poet. S-a născut în București, România, și a emigrat în Statele Unite, în 1980. 

„Oana Cajal este o artistă care are acest dar uluitor de a transforma maxima durere în maximă frumusețe. Acesta este secretul marelui artist.” (Nora Iuga – poeta, romancieră, traducătoare)

Evenimente on-line:

mini-Cafeneaua critică on-line:

Luni, 17 octombrie 2022, ora 19.00

Joi, 20 octombrie 2022, ora 19.00

pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului
 

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Primele episoade ale mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici.

____________

Marți, 18 octombrie 2022, ora 21.00

Primul meu american: întâlniri și portrete transatlantice / My First American: Transatlantic Encounters and Portraits | # 6 Caius Dobrescu
Pe paginile de Facebook, YouTube și Instagram ale ICR New York și MNLR, și pe website-ul ICR New York

Romanian Cultural Institute in New York / ICR New York și Muzeul Național al Literaturii Române reiau seria colaborărilor fructuoase derulate de-a lungul ultimilor doi ani cu un nou proiect online intitulat „Primul meu american: întâlniri și portrete transatlantice” / “My First American: Transatlantic Encounters and Portraits”.

Seria acestor recitaluri literare se desfășoară lunar, în perioada 19 aprilie – 18 octombrie 2022, și îi are ca invitați pe scriitorii Ana Maria Sandu, Bogdan Coșa, Adriana Babeți, Florin Lăzărescu, Elena Vlădăreanu și Caius Dobrescu, care au fost rugați să își reamintească prima întâlnire cu un american „în carne și oase” și impactul avut de aceasta în viața și cariera lor literară. Textele inedite, scrise special pentru acest proiect, vor fi citite de autori în română, fiind subtitrate în engleză. Traducerile sunt semnate de Andrew K. Davidson, Diana Manole și Gabi Reigh.

A treia întâlnire din cadrul programului îl are ca protagonist pe Caius Dobrescu.

Caius Dobrescu, n. 1966 la Braşov. Volume publicate: POEZIE: 1991– „Pauză de respiraţie”, poezii, împreună cu Andrei Bodiu, Simona Popescu şi Marius Oprea; 1994 – „Efebia”; 1994 – „Spălîndu-mi ciorapii”; 1998 – „Deadevă”; 2006 – Ode an die freie Unternehmung, Ottensheim, Edition Thanhäuser (pentru care a primit în 2009, împreună cu traducătorul în germană, Gerhardt Csejka, premiul oraşului Münster pentru poezie europeană); 2009 – „Odă liberei întreprinderi”; ROMAN: 1994 – „Balamuc sau pionierii spaţiului”; 2007 – „Teză de doctorat”; 2010 – „Euromorphotikon”, roman în versuri; 2011 – „Minoic”; 2017-2021 seria „Parazitul prietenos” la editura Crime Scene Press; ESEU: 1998 – „Modernitatea ultimă”, eseuri; 2001 – „Inamicul impersonal”, eseuri; 2001 – „Semizei şi rentieri. Despre imaginarul burgheziei moderne”; 2004 – „Mihai Eminescu. Monografie”; 2013 – „Plăcerea de a gîndi”. 

Este profesor de teoria literaturii la Universitatea Bucureşti. 

***

Parteneriatul dintre ICR New York și Muzeul Național al Literaturii Române din București a debutat în luna iunie 2020 și a continuat pe parcursul anului 2021 cu o serie online originală și de mare success intitulată “Life Anew. Writers Imagine the World after the Pandemic” / „Viața de la capăt. Scriitorii imaginează lumea după pandemie” prin intermediul căreia douăzeci dintre cei mai importanți autori români contemporani își imaginau, în proză, eseu sau poezie, cum se va vindeca această lume după pandemie și cum viața o va lua de la capăt.

Recitalurile literare din cadrul acestei noi serii vor fi difuzate pe paginile de Facebook, YouTube și Instagram ale celor doi parteneri, precum și pe website-ul ICR New York.
Facebook:
https://www.facebook.com/RCINY/live
https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/
YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw
https://www.youtube.com/channel/UCQpV5Yssv-M1Yo-X8Eb5yPA
Website:
https://www.rciusa.info/literature
https://mnlr.ro/

Persoane de contact: Raluca Cimpoiașu, ICR New York, e-mail: raluca.cimpoiasu@icrny.org

Andreea Drăghicescu, MNLR, e-mail: andreea.draghicescu@mnlr.ro 

_____________

Duminică, 23 octombrie 2022, ora 11.00  

pe site-ul MNLRși pe pagina de Facebook a MNLR

Poezie și creație cu Loreta Popa

Invitată: Camelia Maxim

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508