Editura ASTRALIS anunță apariția volumului New Beijing”, de Camelia Pantazi Tudor, o ediție revăzută a celei publicate în anul 2012 la Editura Virtuală. „Volumul New Beijing, considerat de către critica literară drept un roman modular, cuprinde treisprezece texte, care, deşi au o anumită independenţă, sunt legate între ele prin tema principală – căutarea drumului în viață, a armoniei şi a echilibrului sufletesc –, prin diferite elemente, prin același personaj feminin. Acesta, să îi spunem Ea, dezvăluie întâmplări și sentimente din perioada copilăriei, a liceului, a facultății, a serviciului, care se împletesc în mod firesc cu aparițiile spectaculoase ale unor personaje mitologice şi legendare chinezești, devenite în acest fel personaje ale unui roman românesc. Sfaturile acestora, potrivit învăţăturilor taoiste sau doar apariția lor simbolică o ajută să își liniștească sufletul, să își lumineze mintea, o îndrumă pe Calea iubirii și a împli-nirii, ajungând în cele din urmă în Colonia lunară, o colonie existentă în prezent şi nu în viitor, mai exact, în New Beijing, capitala Chinei Lunare. O utopie, un vis frumos.” Din prefața intitulată: ”În căutarea Căii – între mitologie și taoism, spre orașul chinezesc de pe Lună”, scrisă de Camelia Pantazi Tudor.
Despre volumul NEW BEIJING – ediția 1, 2012, ți-au exprimat opiniile critice scriitorii : Mihail Grămescu, Andrea Hedeș, Cătălin Badea Gheracostea, Geo Călugăru, Aureliu Goci, Nicolae Rusu, Mircea Opriță.
Camelia Pantazi Tudor,absolventă a Universității din Bucureşti (Facultatea de Istorie) și a Academiei de Studii Economice, București (Facultatea de Finanţe – Contabilitate), este director al Editurii Astralis din București și redactor-șef al Revistei trimestriale de cultura Astralis, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
A debutat literar în anul 2008, în revista „Magazin istoric”, iar editorial, în anul 2010, cu volumul Atingerea unui ideal – literaţii din perioada dinastiei chineze Tang.
În anii următori a publicat romane, eseuri, proză scurtă, comentarii literare, poezii, interviuri:
New Beijing (2012);
Momente istorice (2013, reeditare în 2021);
Culori secrete (2014, reeditare în 2018);
Misterul eșarfei roșii (2015, reeditare în 2019);
Taine în vis (2016, reeditare 2020);
Lecturi prin timp (2017);
Renașterea unui imperiu: cultură și guvernare în perioada dinastiei chineze Song (2019);
Îngerii din Lună (2021);
Fascinația dialogului (2022).
A coordonat Antologia de texte literare Lacrimi de înger (2014) și volumul colectiv de proză scurtă Amprente pe cerul înstelat (2018).
Texte de proză scurtă inedită, comentarii literare, eseuri cu tematică istorică și diverse articole au fost publicate în antologii și numeroase reviste, printre care: „Viaţa Românească”, „Luceafărul de dimineață”, „Portal Măiastra”, „Argeș”, „Cultura”, „Literatorul”, „Tribuna”, „Astralis”, „Casa Prieteniei” (editată de Casa româno-chineză), site-ul UZPR ș.a.
A făcut parte din colectivul de redacție al mai multor publicații, a fost redactor-realizator (iunie 2014 – decembrie 2021) al emisiunii Portret de autor „Mihail Grămescu”, la Radio Shalom România, promovând cultura română.
În anul 2016 a înființat Editura Astralis și a organizat evenimente culturale, pentru lansarea și prezentarea cărților, la centre culturale, librării, biblioteci, muzee, galerii de artă, alte instituții de cultură, târguri de carte. În cadrul Salonului literar Astralis, alături de autorii editurii au fost prezentați și alți scriitori, dedicându-se totodată momente omagiale celor care nu se mai află în viață.
La începutul anului 2019, la Editura Astralis, a văzut lumina tiparului Revista trimestrială de cultură Astralis. Din anul 2021, această publicație se află sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.