spot_img

O nouă generație de copii NaradiX.ro îl provoacă pe Smiley cu „Întrebările supreme”

Feli, Emilian, Jean Gavril, JUNO, Şerban Cazan, Dorian, IOVA, Tobi Ibitoye se alătură și ei proiectului prin care NaradiX.ro susține educația remedială post pandemie și prevenția abandonul școlar. Interviurile video ale artiștilor HaHaHa Production vor fi difuzate câte unul pe săptămână, începând din 15 iunie, în perioada în care NaradiX.ro lansează noi cursuri și discipline de dezvoltare emoțională și abilități practice pentru copiii din grupa de clase 0-8. Pentru că se pregătește să facă față celor mai importante „De ce-uri?” din viață, pe care le va auzi în curând de la fiica sa, Smiley a început deja antrenamentul în cadrul proiectului „Întrebările supreme”, realizat de platforma NaradiX.ro împreună cu HaHaHa Production.

Prin urmare, el a spus „da” unei provocări pe cât de frumoasă, pe atât de surprinzătoare prin conținut. Alături de alți opt artiști HaHaHa Production, Smiley a ales să răspundă, într-un dialog amuzant, plin de savoare și inocență, celor mai simpatice și profunde întrebări adresate de copiii din noua generație NaradiX.ro.

 

Comunitatea activă de profesori și elevi din întreaga țară, o resursă importantă în educație, în procesul continuu de învățare și în prevenirea abandonului școlar, platforma înființată de organizația Narada în urmă cu un an i-a adus împreună pe Tudor (6 ani) și pe Smiley. Și astfel, întrebarea „De unde vii la ora asta?” s-a transformat pentru artist în „De unde am venit pe lume?”.  Răspunsul artistului poate fi urmărit în clipul difuzat pe 15 iunie, pe canalul de YouTube HaHaHa Production. Cât despre această întâlnire, Smiley spune că: „A fost o plăcere să particip la inițiativă și mă bucur că m-am putut implica într-un proiect care susține dezvoltarea copiilor. Educația este un subiect de interes pentru mine și îmi doresc să fim cu toții implicați în susținerea și evoluția ei, fiecare în felul lui.”

Până pe 10 august, la „Întrebările supreme” vor răspunde și Feli, Emilian, Jean Gavril, Juno, Şerban Cazan, Dorian, Iova, Tobi Ibitoye. Cum s-au descurcat aceștia să explice întrebări precum: „Ce este poluarea?”, „Care este cea mai apropiată planetă de Soare?”, „Cine este Dumnezeu?” „Cum se simte o îmbrățișare?” sau „Ce se întâmplă cu noi când murim?”, puteți descoperi în fiecare săptămână pe canalul de YouTube HaHaHa Production .

 

Răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele se află pe platforma NaradiX.ro, unde copiii găsesc sprijin util în a-și dezvolta atât abilitățile practice, cât și latura socio-emoțională și pot descoperi informații care le stârnesc interesul, curiozitatea și plăcerea de a învăța.

Nu este prima dată când artiștii  HaHaHa Production susțin platforma de educaţie remedială NaradiX.ro. Ei au fost alături de Narada și în urmă cu un an, la lansarea NaradiX.ro, prima platformă dedicată educației remediale, gratuită pentru toți elevii. Aceștia au reușit să-și mobilize atât colegii, cât și societatea civilă să doneze, reușind astfel cea mai amplă campanie pentru susținerea educației de până acum.

Despre întâlnirea cu copiii, Feli spune că: “De când am devenit mamă, înțeleg cu atât mai mult nevoia de educație pentru copii și știu cât e de importantă pentru transformarea lor în oameni fericiți și împliniți. A fost o reală bucurie să mă implic în acest proiect și să cunosc atâtea suflete minunate!”

 

Într-un singur an, platforma a ajutat peste 21.000 de elevi să recupereze materia școlară pe NaradiX.ro, cu ajutorul a 2.039 de profesori înscriși aici. Cele aproximativ 170.000 de lecţii create pentru copiii din clasele 0-8 au contribuit la dobândirea abilităţilor de învăţare autonomă şi au sporit creşterea competitivităţii şi a încrederii în sine. Până acum, NaradiX.ro a fost accesată de copiii români din 135 de ţări, iar un număr de 695.000 de elevi, părinţi şi profesori au vizitat platforma. De asemenea, fiecare elev care învață pe NaradiX.ro poate ajuta alt elev dintr-o comunitate defavorizată. Pentru fiecare elev din platformă, Narada investește 1 euro în această comunitate, pentru derularea activităţilor de educaţie remedială offline.

 

Noutățile nu se opresc doar la educația remedială. În această vară, NaradiX.ro lansează conținut nou. Pe lângă materiile existente deja din curriculum obligatoriu pentru clasele 0-8 (română, matematică, istorie și geografie), NaradiX oferă elevilor noi materii și discipline, precum conţinut STEM (biologie, fizică şi chimie), cursuri de limba engleză, dar şi materii extracurriculare de educaţie civică, educaţia mediului, dezvoltare personală, inclusiv cursuri pentru profesori, de integrare a elevilor refugiați şi cursuri de imersiune în limba ucraineană. În plus, în perioadele 8 iunie – 8 iulie și 1 august – 1 septembrie elevii care se înscriu pe NaradiX.ro și parcurg cursurile cu succes acumulează un număr de puncte pe baza cărora pot câștiga o tabletă pentru a continua procesul de învăţare. 

 

Toţi cei care îşi doresc să contribuie la misiunea NaradiX din această vară pot transmite un SMS la 8845 cu textul „ELEV”, în valoare de 2 euro sau pot face o donaţie online prin plata cu cardul pe site-ul organizației. 

 

Despre NaradiX:

Într-o perioadă de intensă instabilitate pentru școli, NaradiX.ro, platforma lansată de Narada și pusă la dispoziția elevilor și profesorilor din România în mod gratuit, este o resursă care aduce plus valoare și constanță actului educațional. Platforma are ca obiectiv primar prevenirea deconectării de la școală a copiilor ce se află deja în risc de abandon școlar cu lacune instalate preponderent în perioada pandemiei, contribuind totodată la formarea abilităţilor socio-emoţionale ale elevilor şi la pregătirea lor pentru viitor.  Este, de asemenea, un sistem de educație remedială digitalizat care încurajează spiritul de colaborare în scop educațional ce îi motivează pe elevi să înveţe printr-un mecanism de acordare premii.

 

Despre NARADA:

Vizionari, strategi, profesioniști IT, oameni de business, de comunicare, manageri și voluntari care înțeleg că educația stă la baza dezvoltării comunităţilor sănătoase. O echipă de minți agile care proiectează soluții sustenabile, de tehnologie, actuale pentru rezolvarea nevoilor educaționale din România. O organizație care crede că fiecare reușită are rolul de a ne conduce spre următoarea. Suntem oameni care susțin inovația în educație, chiar la firul ierbii. Din 2017, vizualizăm, proiectăm și adaptăm inițiative care să contribuie la scăderea ratei analfabetismului în România și aducerea educației în secolul 21.

Copiii viitorului cresc cu Narada. Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation. Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

 

Despre HaHaHa Production:

 

HaHaHa Production este o companie de producție muzicală iconică, orientată spre performanță și dedicată minților creative. Label-ul este lider în topurile muzicale românești din 2008, producând unele dintre cele mai memorabile hituri naționale.Conduși de energia și entuziasmul de zi cu zi, compania vrea să motiveze oamenii prin muzică, provocându-i să-și trăiască cele mai profunde vise și să experimenteze energia pozitivă din plin. Piesele HaHaHa Production sunt dincolo de hituri în trending, sunt povești create pentru a fi ascultate prin ritm și versuri. HaHaHaHa Production este cel mai cunoscut label din România și se bucură de sprijinul a milioane de fani, alături de care iși continuă povestea de succes.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508