spot_img

Începe IPIFF, ediția 16

La începutul lunii mai 2022 cea de-a XVI-a ediție IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți aduce în fața pasionaților de film cele mai bune filme independente din ultimii doi ani, din 7 țări. Festivalul IPIFF este un eveniment realizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA). Directorul festivalului, regizorul Toma Enache, are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte.

Între 5 și 8 mai, 2022, la Cinema Muzeul Țăranului vor rula:
– filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație)
– filme de lungmetraj documentar și
– scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație).
Cinefilii sunt așteptați în număr mare, ca și la edițiile trecute, pentru a le viziona și aprecia. Intrarea la proiecțiile de la Cinema Muzeul Țăranului este liberă.

Duminică, 8 mai, de la ora 18:00, la Teatrul Odeon, va avea loc Gala IPIFF 16 unde va avea loc premierea celor mai bune producții din fiecare categorie. Accesul la Gala IPIFF se va face pe bază de invitație. Persoană de contact: Teodora Calagiu – Coordonator IPIFF16, ipiff2021@gmail.com

Juriul IPIFF16 este format din: Adrian Titieni (actor), Mihai Orășanu (inginer de sunet și producător), Ioan-Pavel Azap (critic de film).

Pe parcursul celor 4 zile de festival publicul cinefil va putea viziona filmele nominalizate și va putea participa la cele 3 masterlass-uri dedicate producătorilor de film.

Programul acestei ediții a festivalului este următorul:
 Joi, 5 mai 2022
11.30 Masterclass Mihaela Tudorache și Laurențiu Oprea – Protecția drepturilor producătorilor de film și audiovizual în contextul noilor reglementări europene privind piața unică digitală
13.30: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film internațional de Scurtmetraj
As de Trèfle, regia Henri Kebabdjian, Franța
Closed to the Light, regia Nicola Piovesan, Italia
Guinea Pig, regia Giulia Grandinetti, Andrea Benjamin Manenti, Italia
15.00: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film românesc documentar
Blana Bomba (Kids Rock), regia Claudiu Mitcu
16.45: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film internațional de lungmetraj
Aga, regia Mevlüt Taşcı, Turcia
19.00: Proiecție specială în afara competiției, urmată de Q&A
Început, regia Răzvan Săvescu
 
Vineri, 6 mai 2022
11.30: Masterclass Mirona Radu – Peisajul festivalier și trainingurile de formare în domeniul cinematografiei
14.00: Nominalizate la Cel mai bun producător independent pentru film românesc de lungmetraj
In Vino Veritas, regia Sylvestre Bary
15.15: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film internațional de lungmetraj
Infinite Sea, regia Carlos Amaral, Portugalia
17.00: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film de animație
Mujer Espiritu, regia Adriana Ronquillo Vasques, Mexic
The Land of Nod, regia Manuel Cojocaru, România
The Secret of Mr. Nostoc, regia Patrice Seiler, Maxime Marion, Franța
17.30: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film românesc documentar
To live is to tell, regia Mugur Vărzariu
18.30: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film românesc de scurtmetraj
April 17th, regia Andrei Georgescu
10 Autumn Street, regia Theo Herghelegiu
Genesis 2.1, regia Ciprian Ioan Iacob
No Singing After Eight, regia Alex Pintica
Taxi de Niro 2, regia Ionut Lucian Rusu
 
Sâmbătă, 7 mai 2022
11:00 Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru film românesc de lungmetraj
Paradise Lula, regia Andrei Stefănescu
 12.30: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film românesc de școală
Milklessregia Lidia Andreea Ilie
Summer Planning (Planuri de vacanță), regia Alexandru Mironescu
The deer hunting, regia Andrei Olănescu
14.15: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film românesc documentar
A time I’ve been through, regia Silviu Radu
16.30: Proiecție specială în afara competiției
Blue Moon (Crai Nou), regia Alina Grigore
18:00 Masterclass Gabriela Suciu – Producția cinematografică independentă. Finanțarea și dependența producției independente de coproducțiile naționale.
19.30: Nominalizare la Cel mai bun producător al anului
The Campaign, regia Marian Crișan
 
 Duminică, 8 mai 2022
11.00: Nominalizare la Cel mai bun producător al anului
Aventurile lui ȚuȚu, regia Octavian Frecea
12.30: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru film românesc de lungmetraj
The Sins Of Adam, regia Fabian Soare
14.30: Nominalizare la Cel mai bun producător independent pentru un film internațional de lungmetraj
Pessoas, regia Arturo Dueñas Herrero, Spania

Sponsori: Zarea, BES România.
Parteneri culturali: Teatrul Odeon, Cinema Muzeul Țăranului, Cărturești, Cinemaraton
Parteneri media: Radio România Cultural, Zile și Nopți, Cinemap, Munteanu.ro, 4 arte.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508