Luni, 21 martie 2022, va avea loc la Muzeul Golești cea de-a patra ediție a evenimentului Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor. Acesta va începe la ora 12:00 și se va desfășura sub forma unui cenaclu literar, cu lecturi publice, evocări ale unor importanți poeți români și lansarea cărții “Poezia optzecistă” a scriitorului Mircea Bârsilă. Ediția de anul acesta îi va avea ca invitați speciali pe poeții Mircea Bârsilă și Liviu Mățăoanu.
Mircea Bârsilă s-a născut la 19 octombrie 1952, în satul Cârciu, comuna Văgiulești, județul Gorj. A absolvit Liceul teoretic „Traian Doda” din Caransebeș. A debutat cu poezie, în ziarul județean „Flamura” din Caraș-Severin. În l978 a absolvit cursurile Facultății de Filologie a Universității din Timișoara, secția Română-Latină. Vreme de doi ani (1976-1978) a fost președintele Cenaclului literar „Pavel Dan” al Centrului Universitar Timișoara. A fost prieten la cataramă cu poetul Ion Monoran (cel care a aprins scânteia Revoluției, oprind tramvaiele, în Piața Maria). Împreună cu Ion Monoran și Adrian Derlea a întemeiat, în cadrul opzecismului, încă incipient pe atunci, o efemeră mișcare literară numită „ Monodersilism”. După terminarea facultății a fost repartizat ca profesor în localitatea Independența, Județul Călărași. În l982, pe cînd era profesor aici, i-a apărut volumul de debut „Obrazul celălalt al Lunii” (în urma câștigării concursului de debut organizat de Editura „Albatros”).
S-a mutat în Argeș (de unde era soția sa) în 1985 și a primit funcția de Șef al Inspectoratului Pitești al Uniunii Compozitorilor din Romania. Din 1991, a fost, vreme de doi ani, director al Casei de Cultură din Curtea de Argeș. Ulterior a fost redactor la revista „Calende”, secretar literar al Teatrului „Al.Davila” și profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a Universității Pitești.
A publicat 14 carți de poezie și critică literă.
Poetul Liviu Mățăoanu s-a născut în data de 14 ianuarie 1968, în Câmpulung, județul Argeș. Este profesor, editor de carte și realizator de emisiuni la radio și televiziune. A debutat literar în anul 1991, în revista Calende. Volumul de debut s-a intitulat “Pauză de o țigare” și a văzut lumina tiparului în 1994. Versurile sale au apărut în zece volume colective și patru cărți de poezie personale. Este membru al uniunii Scriitorilor din România.