spot_img

Licitația de Fapte Bune – primul eveniment din România dedicat carității

Primul eveniment caritabil din România care adună la un loc 7 fundații caritabile, al căror obiectiv vizează cauze umanitare, va avea loc în luna decembrie, online, pe platforma Artmark Live. Casa de Licitații A10 by Artmark contribuie la organizarea, în premieră, a unui eveniment-bilanț al carității anului 2021, punând la dispoziție platforma de licitație și oferind suport logistic pentru a susține cauzele concrete ale celor 7 fundații participante la proiect – Asociația Dăruiește Viață, Fundația Agent Green, Asociația Blondie, Crucea Roșie Română, Fundația Digital Nation, Fundația Hope and Homes for Children și Asociația Veteranilor.  

Asociația Dăruiește Viață dedică cauza lui David și copiilor de la centrul de hemodializă al Spitalului Marie Curie. David, în vârstă de 11 ani, este pacient al centrului de hemodializă, conectat de 2 ani la un aparat ce îi filtrează sângele, trebuind să meargă la centru 3 zile pe săptămână timp de câte 4 ore. David are nevoie de un aparat de hemodializă care să-l mențină în viață și să-i permită să meargă la școală sau să-și viziteze bunicii, lucruri pe care acum le poate visa doar, fie din cauza programului de dializă, fie din cauza contraindicațiilor medicale. Colectarea a 50.000 de euro, în cadrul Licitației de Fapte bune din 8 decembrie, va permite dotarea centrului cu aparate noi și performante și, implicit, creșterea calității vieții lui David și a copiilor care fac hemodializă la spitalul Marie Curie. O donație de 100 de euro acoperă costurile unei ore de hemodializă cu un aparat performant pentru David și pentru orice alt copil în situația lui.

Cauza Fundației Agent Green este să protejeze, inclusiv să replanteze, un hectar de pădure seculară, iar suma de 300.000 de euro va permite cumpărarea pădurii, desfășurarea unor operațiuni de replantare și acoperirea costurilor de pază efectivă pentru primii 10 ani. Orice donație de 30 de euro reprezintă costul de achiziționare și protejare a unui metru pătrat de pădure seculară, pe care donatorul îl va deține în proprietate simbolică.

Urgențele medicale ale copiilor nu suportă amânare, iar Asociația Blondie pune la dispoziție transport pentru pacienții-copii care au nevoie de tratament în străinătate, asumându-și, prin Licitația de Fapte Bune, achiziționarea unei aeronave pe care să o transforme într-atât de necesara ambulanță aeriană. Mijlocul de transport rapid va fi pus la dispoziția oricărui copil care are nevoie de un transport aerian medical urgent, în mod gratuit. Pentru achiziționarea aeronavei destinate urgențelor medicale ale copiilor sunt necesare 2 milioane de euro. S-a calculat că orice donație de 250 de euro acoperă practic costul mediu al transportului medical urgent al unui copil până la destinațiile medicale către care aceștia sunt transportați curent.

Proiectul Crucii Roșii Române vizează ajutorarea unei regiuni extrem de vulnerabile social de pe harta României de azi, mai precis Valea Jiului, unde rata șomajului și a neșcolarizării sunt dintre cele mai ridicate din sud-estul Europei. Crucea Roșie Română a startat un proiect de reducere a abandonului școlar și de asigurare a unei mese calde pe zi pentru copiii familiilor sărace din Valea Jiului, dintre care mulți merg la culcare flămânzi în fiecare zi, apreciind că va necesita, într-o primă fază a proiectului, 250.000 de euro pentru următorii 2 ani. Prin Licitația de Fapte Bune programată în decembrie se vor solicita pași de donație de câte 25 de euro, cât este necesar să acopere o masă caldă și o încadrare de tip after-school, pe zi, pentru câte un copil al Văii Jiului.

Mai departe, 400 de burse „Generația Tech” pentru formarea tinerilor programatori este proiectul Fundației Digital Nation pentru care sunt necesari 37.000 de euro. Fondurile colectate, în urma Licitației de Fapte Bune, reprezintă o investiție în tânăra generație prin pregătirea în proiecte reale și oferirea oportunităților de anagajare, fiind și răspunsul la nevoile de digitalizare ale României, o țară în care doar 29% din populație are competențe digitale de bază. O sponsorizare de 400 de euro este solicitată pentru acoperirea costului unui modul de curs de programare de 4 luni pentru un tânăr, ce dorește fie o reconversie profesională, fie pregătirea într-o profesie actuală, pentru care există cerere de angajare.

Fundația Hope and Homes for Children își propune, prin Licitația de Fapte Bune, să colecteze 250.000 de euro, care vor permite construirea unei case de tip familial pentru copiii dezinstituționalizați, fiind parte a procesului de a închide orfelinatele din România. O casă de acest tip oferă copiilor și tinerilor un mediu familial, în care pot trăi 10-12 persoane, care să se bucure de găzduire, îngrijire, educație și consiliere psihologică. Prin Licitația de Fapte Bune se urmăresc pași de donație de câte 500 de euro, valorând costul lunar al adăpostirii, îngrijirii și educației unui copil în case de tip familial proiectată.

„Două războaie – o singură speranță” – este proiectul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, care vizează strângerea de fonduri în valoare de 110.000 de euro pentru dotarea Centrului de Psiho-Terapie Post-Traumă pentru militarii răniți în teatrele de operații din Afganistan și Irak, dar și pentru victimele Covid-19. Se solicită pași de donație de 400 de euro, cât este estimat a costa tratamentul lunar al unui veteran.

Oricine poate lua parte la Licitația de Fapte Bune, având în vedere regimul de preț cumulativ, care permite ca ofertele depuse, fie de un pas sau de mai mulți de licitație, să se cumuleze. În cadrul Licitației de Fapte Bune se poate participa prin: ofertă scrisă depusă la Palatul Cesianu-Racoviță, prin telefon sau online direct în platforma de licitație Artmark Live, în seara evenimentului din 8 decembrie.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508