spot_img

Editura ”Casa Radio” la Gaudeamus Radio România XXVIII

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVIII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, ediţie desfăşurată exclusiv online între 17-21 noiembrie 2021. Ca în fiecare an, publicul de cititori și ascultători se va bucura de audiobook-urile de poezie din Colecția „Biblioteca de poezie românească”, de romanele grafice (bandă desenată!) şi de ediţiile ilustrate, dublate de spectacolele radiofonice în interpretarea unor actori legendari, din Colecția „Radio-Prichindel”, de CD-urile cu povești rostite de mari actori din Colecția „Noapte bună, copii!”, ca şi de albumele de muzică clasică, în interpretări remarcabile, din colecţiile „Radio România Muzical“, „Profil interpretativ“ şi „Maestro“.

Poezie la superlativ

În colecția Biblioteca de poezie românească sunt propuși doi poeţi memorabili: Traian T. Coşovei şi Nichita Stănescu!

Traian T. Coșovei e publicat în premieră la Editura Casa Radio cu volumul de versuri Poemul care se împotriveşte, reunind 67 de poeme rostite de autor la Radio România între anii 1993 şi 2008. Ediția este îngrijită de Cosmin Ciotloş, ilustrată de Luca Jebeleanu și acompaniată de textele unor scriitori foarte apropiați poetului: Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Ioan Cristescu, Florin Iaru, Bogdan Ghiu, Ion Bogdan Lefter şi Cristian Teodorescu. Ilustraţia copertei îi aparține chiar lui Traian T. Coşovei.

Nichita Stănescu. Cartea vorbită este bestseller-ul absolut al Editurii Casa Radio. A VII-a ediție – Poeme rostite la Radio între anii 1964-1983 şi Tablete și convorbiri radiofonice – ne aduce vocea inconfundabilă a poetului ce îşi rostește versul, arcuirea ideii și a argumentului. Ediția a fost îngrijită de regretatul Alexandru Condeescu și a fost ilustrată de Constantin Popovici. În loc de postfață: „Zeul invizibil” de Titus Vîjeu și „His Master’s Voice” de Florin Iaru.

 

Bucuriile copilăriei

Acum 65 de ani, la 2 noiembrie 1956, Radio România a difuzat prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii! O poveste frumoasă care continuă şi astăzi. Emisiunea o puteţi asculta seară de seară, de la ora 20.50, la Radio România Actualităţi. Şi o puteţi (re)asculta de pe CD-urile colecţiei-vedetă a Editurii Casa Radio, „Noapte bună, copii!“, colecţie la care s-au adăugat două albume: Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani şi Noapte bună, copii! Poveşti şi povestiri cu Alexandrina Halic.

Colecția „Radio-Prichindel” vă propune două noi apariţii editoriale: Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll, cu un roman grafic de Alexandru Ciubotariu, însoţit de o montare radiofonică (din 1968) care a făcut istorie; şi Spărgătorul de nuci de E.T.A Hoffmann, ediţie ilustrată de Carmen Acsinte, cu o adaptare radiofonică realizată de Silvia Kerim în 1982 – la care se adaugă versiunea muzicală a lui Ceaikovski, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, solişti fiind Horia Mihail – pian, Răzvan Suma – violoncel, Alexandru Tomescu – vioară.

 

Invitațiile Euterpei

Muzicieni din generații diferite și cu stiluri surprinzătoare, dar neîndoielnic, personalități artistice cu vocație și carismă, pot fi ascultaţi pe albumele recent apărute în colecţiile consacrate ale editurii ”Casa radio”: „Cadmiel Boţac, Recital de pian“; „Răzvan Stoica, Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius, Lost in translations“; „Enescu 140, Orchestra Naţională Radio • Orchestra de Cameră Radio • Horia Andreescu“; „Sherban Lupu, Impressions. Debussy • Ysaÿe • Paganini • Enescu“; „Marin Cazacu • Violoncellissimo, Cello Inspirations“.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508