spot_img

Ligia Hojda lansează noul său single„Nomazi” la Teatrul Godot

Noul single Nomazi, lansat de Ligia Hojda la sfârşitul lunii august, va fi cântat în cadrul unui concert acustic, duminică, 26 septembrie 2021, la Teatrul Godot, începând cu ora 21:00. AgențiadeCarte.ro este partener media.

 

 

”Călătorind prin viață creăm legături care ne definesc, ne construiesc ca oameni. Prin privirile, gândurile, acțiunile noastre construim. Aducem zâmbete pe chipul nostru, pe chipurile altor oameni”.  Despre această călătorie pe care o facem împreună cântă Ligia Hojda în cel mai recent single al ei. Compus de artistă și produs de Alexandru Ioniță (Bru), single ul Nomazi este publicat în calitatea de artist independent, și este disponibil pe youtube, spotify, apple music și deezer.

 

„Pentru mine, muzica e cea mai frumoasă formă de artă prin care poți să iți exprimi trăirile, stările, sentimentele, e în interiorul nostru și în jurul nostru. E ceea ce te face să zâmbești, să dansezi, să plângi, să visezi sau să fii liber. E și o formă de terapie străveche care îl ajută pe om să călătorească prin viață.” (Ligia Hojda)

 

Ligia Hojda s-a născut pe 6 iunie 1988, fiind primul membru al unei familii numeroase din Sighetu Marmației, Maramureș. Dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de către familie, unde exista un cult pentru artă și pentru cultură. A cântat pentru prima dată pe scenă, la vârsta de 7 ani, alături de sora sa, Maria Hojda, fiind îndrumate de tatăl lor. A urmat cursurile Școlii de Muzică și Arte Plastice din Sighetu Marmației, clasele I-IV pian,V-VIII chitară.

 

Deoarece pasiunea pentru muzică și visul din copilărie nu au încetat, în anul 2014 s-a înscris la preselecțiile Vocea României, alaturi de sora sa, Maria Hojda. A intrat în concurs în echipa lui Tudor Chirilă și a ajuns până în semifinală. Această experiență i-a întărit dorința de a face muzica în mod profesionist și de a le transmite oamenilor emoția, frumosul și bucuria muzicii.

 

În 2015 semnează cu Agenția de Vise, label-ul lui Tudor Chirilă. Cântă alături de Tudor Chirilă și Trupa Vama în cadrul festivalului Shine Festival în București, continuând să concerteze în festivaluri în deschiderea trupei „Trupa Vama”.

 

În 2016 a cântat în deschiderea trupei „Carla’s Dreams” la Hard Rock Cafe în București, a susținut  concerte cu full band electric la Zilele Clujului, Shine Festival – Arenele Romane, a susținut primul concert exclusiv cu full band acustic, la „Grădina cu Filme” în București, urmând să îl susțină din nou la Berăria H în București. Cu full band electric a mai cântat la Regata Marilor Veliere în Constanța. A susținut un Live Act Online @ Balcony TV în București.

 

Lansează „Fire Gun” în 2017, un single compus de Ligia și produs de Viky Red. A fost desemnată  câștigătoarea celei de-a șaptea ediții a competiției Hard Rock Rising România 2017, reprezentând România în cadrul competiției Globale Hard Rock Rising. A susținut un showcase în cadrul conferinței Mastering The Music Bussines la Fratelli în București.

 

Continuă să concerteze în numeroase festivaluri din România (FestCo, Afterhills, Festivalul Medieval, Stagiunea Muzicală Estivală, Alternative September Rock, Toamna Orădeană, Backyard Acoustic Session) și cluburi (Doors Club, Unteatru, Teatru de Vară Bacău)

 

Lansează „Like The Sun” în 2018, un single compus de ea și Daniel Pârvan, produs de Alexandru Parker, Marian Moldoveanu și Tudor Chirilă la DeMoga Music și publicată de Agenția de Vise. Concertează la toate edițiile Street Food Festival din orașele României. Cântă în deschiderea conferinței Mastering The Music Bussines în sala Qreator. Susține un showcase în cadrul festivalului C/O Pop-Koln în Germania.

 

Continuă să concerteze în cluburi locale și evenimente până în prezent (Amfiteatrul TNB, Hope and Homes for Children, Muzică de pe Canapea pe platforma Vodafone).

 

Doina din Maramureș, River, Fire Gun, Like The Sun sunt piese publicate online și pe canalul de YouTube al Ligiei.

 

*

Teatrul Godot s-a redeschis din iunie 2021 într-o nouă locaţie, Palatul Bragadiru, clădire de patrimoniu, fondată în 1905, şi aflată la doar câteva minute de Centrul Istoric al Bucureştiului, pe Calea Rahovei 147-153. Noul spaţiu dispune de o sală de spectacole generoasă, de 140 de locuri, precum şi de o Grădină de Vară, unde au loc spectacole de teatru şi concerte de muzică jazz, jazz manouche, blues, pop-folk. Printre artiştii invitaţi până în acest moment, pe scena Teatrului Godot, se numără: Le Hot Club de Bucharest, Irina Sârbu & Band, Jazzy Jo Experience, Marius Mihalache & Band, Maria Răducanu, Luiza Zan.

 

Parteneri media: iqool.ro, urban.ro, onlinegallery.ro, munteanu.ro, agentiadecarte.ro

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508