Cu toții ne simțim câteodată copleșiți de ritmul alert în care decurge viața noastră de zi cu zi: sarcini și termene în plan profesional, să fim la înălțimea așteptărilor noastre în de părinte, de partener de cuplu, sau în relațiile sociale. De cele mai multe ori noastră se axează doar pe ce nu reușim să facem sau pe următoarele lucruri pe care le avem de făcut din lungă lista de activități. De ce este important să fim prezenți în gândurile noastre? • Cum să devenim observatorii propriilor noastre gânduri? • Cum putem să ne luăm mintea în stăpânire? • Ce înseamnă prezența și atenția conștientă? În perioada 2 – 2021 pe site-ul editurii Herald vei beneficia de resursele de care ai nevoie în parcursul tău spre liniște și echilibru prin intermediul unei selecții de titluri care tratează concepte precum mindsight, mindfulness, prezență și atenție conștientă.
„Ne putem menține nivelul de empatie și putem evita epuizarea psihică, dacă practicăm mindfulness.“, spune . , pionier al domeniului de studiu numit interpersonală sub umbrela căruia acesta a promovat conceptul de (oglindirea minții), o nouă abordare bazată pe mindfulness.
Prin meditație mintea poate deveni un instrument de lucru și NU o barieră în calea bunăstării și fericirii noastre. Pentru mulți oameni meditația a devenit în ultimul timp un stil de viață și nu doar o tehnică de lucru folosită de terapeuți în cabinete, a devenit o formă de igienă mintală. înseamnă în cele din urmă o îmbinare între a fi atent într-un mod conștient, prezent în propria viață, cu scop, fără judecați de valoare, fără reactivitate, dar cu empatie și compasiune.
În seria de dialoguri moderate de Sorin Lucaci, disponibilă pe pagina de Facebook și Youtube invitații vor oferi soluții care pot avea efecte benefice asupra minții, a creierului și a stării noastre de bine.