spot_img

Sunlight Theatre revine pentru iubitorii de teatru

Aflat la a treia editie, Flight Festival se va desfășura între 20 august și 1 septembrie 2021, iar una dintre secțiunile culturale îndrăgite de public revine cu mai multe spectacole și experiențe pentru  iubitorii de teatru. Astfel, în perioada 26 august – 1 septembrie,  Fundația Artmedia și partenerii săi doresc să  ofere publicului o selecție rafinată de spectacole  precum și posibilitatea de a descoperi tineri talentați pe parcursul a 8 întâlniri teatrale cu studenții celor mai bune facultăți de teatru din țară.

Anul acesta Sunlight Theatre aduce în festival o perspectivă multiculturală și prezintă publicului spectacole consacrate ale etniilor conlocuitoare zonei Banatului. Pe lângă programul artistic de seară, am pregătit o selecție de spectacole pentru copii și familii, dar și o componentă a festivalului care va avea loc în Parcul Central din comuna Dumbrăvița.

La a doua ediție a Sunlight Theatre participă cu spectacole Teatrul Odeon, Teatrul Evreiesc de Stat din București, Teatrul German de Stat din Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara, companiile independente Grivița 53 și UNTEATRU, precum și facultățile de teatru din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu și București.

Asadar, deschiderea secțiunii de teatru va avea loc joi, 26 august 2021, cu spectacolul ”Jurnal de România.Timișoara”, în Grădina de vară a Filarmonicii  Banatul. Maia Morgenstern, Marian Râlea, Dana Rogoz, Claudiu Istodor, Rodica Mandache, Florentina Țilea, Ionuț Vișan, Elvira Deatcu, Ioana Bugarin, Ruxandra Maniu sunt câteva dintre numele sonore ale teatrului românesc care vor urca pe scena Sunlight.

Fundația  Culturală Artmedia  alături de organizatorii Flight Festival vă  invită la un regal actoricesc, cu gândul  că ”Sunlight Theatre”  va  aduce o rază de lumină în suflet și speranța  reîntâlnirii  la ediția următoare.

Pentru spectacolele consacrate bilete sunt disponibile pe iabilet.ro, la următorul link https://www.iabilet.ro/bilete-sunlight-theatre-editia-ii-65649/

Reprezentațiile studențești sunt cu intrare liberă, dar invităm publicul să rezerve locul aici: shorturl.at/lsGMP

Spectacolele pentru copii de la Aerodrom Cioca sunt pe bază de bilet la festival, iar copiii au intrarea gratuită. Spectacolele pentru copii din parcul Dumbrăvița sunt cu acces gratuit pentru toată familia.

Accesul la evenimentele din cadrul Sunlight Theatre se va face respectând prevederile legale în vigoare în ceea ce privește întrunirile publice, pe care le găsiți pe pagina oficială de Facebook Flight Festival.

 

Program pe zile 

 

Joi 26 august 

 

Jurnal de România. Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara

21.30 / Grădina de vară ”Filarmonica Banatul” 

Vineri 27 august 

Varșovia: Ghid Turistic, Teatrul Evreiesc de Stat București

21.00 / Grădina de vară ”Filarmonica Banatul” 

Sâmbătă 28 august 

Să ne jucăm de-a Scufița Roșie, Magic Oz 

11.00 / Parcul Central Dumbrăvița 

Bucătăria Familiei Balaur, Minireactor Cluj 

17.00 / Aerodrom Cioca 

4/four/ for Shakespeare, UVT Timișoara, anul II

20.00 /Parcul Central Dumbrăvița 

 

Cu ce vă servesc?, Grivița 53

21.00 / Grădina de vară ”Filarmonica Banatul” 

Duminică 29 august 

Bucătăria Familiei Balaur,  Minireactor Cluj

11.00 / Parcul Central Dumbrăvița 

Drumul lui Făt-Frumos, Academia Abracadabra 

17.00 / Aerodrom Cioca 

NOUĂ, Teatrul Maghiar de Stat Timișoara

21:00/ Cinema Arta

Julieta fără Romeo, Teatrul Odeon 

20.00 / Parcul Central Dumbrăvița 

Dragă Elena, UVT Timișoara, anul III ”Magnolias”

21.00 / Grădina de vară ”Filarmonica Banatul” 

 

Luni 30 august 

 

reSTRÂNGEre – teatru-dans, UVT Timișoara, Master I

19.00  / Piața Libertății 

FENOMEN TROPICAL, Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” Iași

20.00 / Piața Libertății 

PROOF, UNTEATRU  

21.00 / Grădina de vară ”Filarmonica Banatul” 

Marți 31 august 

Cântăreața Cheală vs. Momente și schițe, Universitatea din Craiova – Departamentul Arte

19.00 / Piața Libertății 

LO SPIRITO (commedia dell’arte), Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu – anul III

21.00 / Piața Libertății 

Miercuri 1 septembrie 

MEDEEA REDUX One-woman-show , Universitatea Babeș Bolyai Cluj – secția română

19.00 / Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara 

HOȚII, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București

20.00 / Piața Libertății 

Link materiale : https://we.tl/t-OScIHsoSKa

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508