Editura Cartier anunță noutățile lunii iulie 2021.
Republica Moldova la răscruce de lumi, de Josette Durrieu și Floreant Parmentier (Cartier istoric). Broșată, 156 pag. Preț: 29 RON/119 MDL
„Această lucrare este despre diplomația parlamentară în acțiune într-un teritoriu în care ignoranța duce la strategii riscante, care constituie adesea factori de tensiune. La răscruce de lumi, Republica Moldova nu trebuie să fie terenul de joacă și de influență al marilor puteri. Republica Moldova este puntea de legătură între Uniunea Europeană și Rusia, iar diplomația parlamentară activă desfășurată de Josette Durrieu întărește dialogul menit să evite conflictele inutile.” (Jean-Pierre Raffarin, fost prim-ministru)
Viața și moartea nefericitului Filimon, de Vladimir Beșleagă. Preț: 3.99 USD
„Primul scriitor basarabean care pune problema deviantului totalitarism autohton în cadrul unei problematici ontologice este Vladimir Beşleagă. Romanul Viaţa şi moartea nefericitului Filimon, scris în 1969-1970 şi publicat abia în 1988, oferă într-o textură încărcată şi convulsivă tragedia profundă a unui neam fracturat în interiorul său, rupt de cadrul organic de viaţă, înstrăinat de relaţiile de rudenie fireşti. (…) Dacă Zbor frânt este încă o scriere impregnată puternic de geometrie, următoarea carte, Viaţa şi moartea nefericitului Filimon, este adânc „algebrizată”, la toate nivelele, lucru absolut insolit (şi fără pereche) în firava literatură basarabeană de atunci.” (Andrei Țurcanu)
Un blat de miliarde (vol.I), de Vasile Bumacov ( Cartier popular). Broșată, 336 pag. Preț: 39 RON/ 169 MDL
„O radiografie a societății noastre, începând din perioada sovietică până în ziua de azi.” (Nicolae Osmochescu)
VASILE BUMACOV s-a născut într-o lume a ocupației sovietice în care furtul de alimente era necesar pentru supravieţuire şi în care blatul era folosit în mod obişnuit pentru a obţine bunuri şi servicii, care se găseau în cantitate redusă sau pentru a eluda procedurile formale. Studiind la universitate şi devenind inginer mecanic, inventator şi profesor a ajuns să înţeleagă sistemul, încercând să ducă o viaţă cinstită pe cât a fost posibil într-o mlaştină de mită şi corupţie. Odată cu prăbuşirea Uniunii Sovietice, privatizarea rapidă şi schimbările frecvente de guvernare, lucrurile s-au înrăutăţit, instinctele cleptocratice ale birocraţilor lăsând puţine şanse ca ţara sa chinuită, Republica Moldova, să recreeze valori şi o societate bazată pe onestitate şi merit. Bumacov a ocupat funcţiile de viceministru şi ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare în cadrul a două guverne, a implementat multiple inovații şi reforme în sectorul agricol al ţării sale, a dezvoltat şi a implementat un important proiect de ajutor japonez de lungă durată şi a adoptat reforme majore în materie de siguranţa alimentelor şi industria vinului. De-a lungul drumului parcurs a întâlnit lăcomia indivizilor, precum şi a mafiei statului şi a partidelor de la guvernare şi şi-a făcut mulţi duşmani.
Călătorind şi muncind prin toată lumea, vorbitor a cinci limbi, Vasile Bumacov a scris povestea sa în weekendurile de la Tokyo, pe când era ambasadorul Republicii Moldova în Japonia.
Un blat de miliarde (vol.II), de Vasile Bumacov ( Cartier popular). Broșată, 312 pag. Preț: 39 RON/ 169 MDL
„Această carte trebuia s-o scriu eu. Domnul Vasile Bumacov mi-a luat-o înainte.” (Nicolae Dabija)
eBook Cartier:
Istoria Gărzii de Fier. Un fascism românesct, de Traian Sandu. Preț: 5.99 USD
Abordarea lui Traian Sandu este pasionantă: cum s-a putut construi, în jurul unei ideologii naționale, ortodoxe, salvatoare, o mișcare ce cunoaște o evoluție semnificativă între 1929 și 1932? Rolul mentorilor, al intelectualilor, universitarilor, teologilor, filosofilor apropiați de Legiune a fost studiat după 1990, manifestările și practicile antisemitismului au fost analizate, dar rămânea de înțeles ce anume i-a determinat pe țărani să încline spre Legiune. Penetrarea mediilor muncitorești va urma la mijlocul anilor 1930. Autorul subliniază un aspect care îl incită pe cititor la meditație: rolul ritualului, uniformelor, decorațiilor, drapelelor, cântecelor, marșurilor. Tot atâtea instrumente de adunare. (Catherine Durandin)
Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.
Ebookurile pot fi procurate și pe iBooks.
Difuzare București: email: romania@cartier.md. Tel/fax: 021 210 80 51
Difuzare Chișinău: vanzari@cartier.md. Tel/fax: 022 20 34 91
***
https://twitter.com/EdituraCartier
https: //www.facebook.com/librariilecartier