Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) extinde până pe 15 iulie 2021 perioada de înscriere la Concursul de proiecte Rezidența FemArt – Ediția 2021, în urma căruia vor fi selectate proiectele de lung metraj a cinci cineaste – scenariste, regizoare sau producătoare – aflate la început de carieră. Concursul organizat de ARFC se adresează tuturor absolventelor unei facultăți de film de naționalitate română sau cu rezidența în România, care au scris, realizat sau produs până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea film de lungmetraj.
Înscrierile pentru Concursul de proiecte Rezidența FemArt se vor primi până pe 15 iulie 2021, prin completarea și depunerea unui dosar online. Informații privind conținutul dosarului de înscriere, calendarul, precum și alte detalii se găsesc la https://arfc.ro/rezidenta-femart-2021/
Rezidența FemArt va include o săptămână intensivă de lucru cu specialiști, dar și o serie de evenimente conexe, precum proiecții de film, masterclass-uri și sesiuni de pitching care vor avea loc în perioada 4 – 9 octombrie la București.
La finalul acestei perioade, vor fi premiate cele mai bune proiecte. Juriul va acorda: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platformă internațională de coproducție.
Rezidența FemArt este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Art No More – Premiile Sofia Nădejde, Goethe-Institut și Bucharest International Experimental Film Festival.
Parteneri media: AGERPRES, Bookhub, București FM, CAȚAVENCII, E-Zeppelin, Fashion Premium Magazine, IQAds, Modernism, MovieNews, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Revista Psychologies, Spot Media, Suplimentul de cultură, Ziarul Metropolis, Zile și Nopti
Interfață grafică – Virginia Mori
***
Asociația Română a Femeilor în Cinema susține egalitatea de gen și șanse în industria cinematografică prin sprijinul acordat regizoarelor de film aflate la început de carieră, promovarea creațiilor acestora și facilitarea schimbului de experiență cu specialiști din industrie.