Alege compania unui muzeograf, un atelier de educație muzeală sau unul dintre audioghidurile muzeului, adaptate vârstei vizitatorilor (audioghidul pentru copii, audioghidul pentru adolescenți, audioghidul pentru tineri & adulți). Dacă ai prieteni din străinătate care au sosit în București, invită-i să exploreze muzeul folosind audioghidul MNLR în limba engleză. Muzeul Național al Literaturii Române (București, Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, sector 1) pune la dispoziție, în mod gratuit, Ghidul în Braille, precum și Ghidul video în limbaj mimico-gestual, prin intermediul cărora puteți practica scrierea în Braille sau limbajul semnelor.
Programați-vă vizita la numărul 0736.598.451 (WhatsApp) sau la adresa programe@mnlr.ro (Gabriela Toma).
***
Joi, 1 iulie 2021, MNLR lansează proiectul Scrisori centenare, care își propune să aducă în atenția publicului, în primele două săptămâni din lună, până la sfârșitul anului, corespondența reprezentativă pentru 1921, aflată în bogata arhivă a MNLR. Sunteți invitați să descoperiți farmecul literelor de altădată, formulele unice de adresare, specifice începutului de secol XX, precum și secretele dezvăluite în paginile care ne îndeamnă să explorăm istoria locurilor, a gusturilor și a tabieturilor scriitorilor, atmosfera urbei, dar și bucuria reîntoarcerii în satul natal.
Prima scrisoare este adresată de Liviu Opriş scriitorului și filosofului Lucian Blaga (11 iulie 1921).
Proiect inițiat și coordonat de Eugenia Oprescu, șef Secție Patrimoniu
Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas
// anunță MNLR.