spot_img

10 echipe finaliste intră în incubatorul Social Impact Award 2021

Terapie prin balet pentru victimele violenței domestice, aplicație pentru monitorizarea screeningului medical, camere de luat vederi pe mașinile de colectare a gunoiului care să recunoască sortarea incorectă sunt câteva dintre cele 10 idei de afaceri sociale selectate în incubatorul competiției internaționale Social Impact Award.

 

 

După primirea aplicațiilor, juriul format din Melania Medeleanu, Co-founder @ZI de BINE, Ana Maria Crețu, Head of Social Banking Department @BCR, Josephin Galla, Managing Director CEE @SAP, Mircea Mârza, Head of Strategic Marketing & Product development @Enel România, Angela Achitei, Președinte @Fundația Alături De Voi, Ciprian Stănescu, Co-founder @Social Innovation Solutions, Diana Certan, Executive Director @Organizația Umanitară Concordia, Eli Neicuț Host @Radio Tanănana, Dragoș Jaliu, Co-founderi @fonduri-structurale.ro și Zoltán Bereczki, Co-founder și Președinte @Synerb Venture Catalyzer au selectat cele 10 echipe din domeniul educației, sănătății mentale, protecției mediului, sau agriculturii toate acestea îmbinate cu tehnologia.

Cu susținerea a peste 30 de antreprenori, cele 10 echipe finaliste vor beneficia de mentorat, conversații cu experți, webinarii de antreprenoriat și conectarea la o comunitate națională și internațională de tineri cu inițiativă.

Pe 5 octombrie, juriul va acorda premii de 10.000 de euro pentru cele mai bune 3 echipe și burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie în Viena.

”În 10 ani de zile am creat o comunitate de tineri antreprenori pasionați de schimbare, mentori și companii mature care investesc în următoarea generație. Trecem printr-o perioadă de schimbare accelerată și avem nevoie nu doar de soluțiile propuse de acești tineri ci și de educarea unei mentalități de agenți ai schimbării în bine.” Ciprian Stănescu, Co-fondator, Social Innovation Solutions.

Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate la ediția aniversară de 10 ani în România, parte din rețeaua celor 18 țări din Europa, Asia și Africa.

Echipele finaliste SIA 2021

 

 

AgriHub

AgriHub oferă micilor producători o metodă rapidă de a-și construi o prezență online prin generarea unui magazin online optimizat.

Befriended

Befriended este o aplicație în domeniul sănătății mintale cu scopul de a oferi servicii în domeniu către un grup mai larg de persoane.

iScreen

Un produs digital ce oferă utilizatorilor un to-do list pentru teste de screening personalizate pentru a reduce mortalitatea din bolile ce pot fi prevenite.

On Angel Wings

Proiectul are la bază terapia prin balet pentru victimele violenței domestice, fundamentată în baza unor elemente de fond necesare pentru prelucrarea traumelor.

Polymore

Un sistem ce ajută companiile de reciclare să identifice în timp real generatorii de deșeuri ce nu sunt sortate corespunzător prin instalarea unor camere de luat vederi pe mașinile de colectare.

Precious Circuit

Precious Circuit își propune crearea de bijuterii și accesorii prin utilizarea în procesul de producție a DEEE-urilor reciclate, reintroducându-le în circuitul economic.

Sacosh

Sacosh este un brand de sacoșe din material plastic și textil reciclat.

Vehicool

Vehicool este aplicația care aduce spălătoria auto acasă sau la birou cu utilizarea a doar 2 litri de apă și soluții biodegradabile.

VerdeFresh

VerdeFresh este o companie de agricultura urbană sustenabilă, care își propune sa micșoreze perioada dintre recoltare și consum la o singura zi.

Verdoo

Verdoo ajută utilizatorii să descopere cele mai bune oferte, în timp ce plantează gratuit copaci pentru a le compensa amprenta de CO2.

Despre Social Impact Award

 

În România, competiția este la a zecea ediție și este organizată de către Social Innovation Solutions – organizație dedicată generării, validării și accelerării ideilor cu impact pozitiv. SIS dezvoltă incubatoare pentru tineri ca Social Impact Award, Future Makers și Future Youth Summit și platformele de conversații Future Summit și Future Talks.

Partenerul principal care sprijină SIA România 2021 este BCR alături de partenerii Enel România și SAP.

Astăzi, proiectul este prezent în peste 18 țări: Armenia, Austria, Bosnia & Herzegovina, Croația, Republica Cehă, Congo, Georgia, Germania, Ungaria, Kazakhstan, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Uganda și Ucraina.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508